راهنمای نکات لازم هنگام خرید سمعک
صفحه اصلی » مقالات » دانشنامه سمعک ها » راهنمای نکات لازم هنگام خرید سمعک
سمعک برای افراد دارای مشکلات ناشنوایی بسیار اهمیت دارد. افراد مسن و بیماری که مشکلات شنوایی زیاد دارند، باید از سمعک استفاده کنند تا بتوانند صداها را از محیط اطراف به خوبی بشنوند. انتخاب سمعک مناسب برای فرد ناشنوا بسیار مهم خواهد بود. سمعک ها در ابعاد و انواع گوناگونی تولید و روانه بازار میشوند تا با توجه به نیاز از آنها استفاده کنند. تشخیص اینکه از چه نوع سمعکی استفاده کنید با متخصص شنوایی سنجی میباشد. همچنین اگر خود قصد خرید سمعک دارید، باید راهنمای خرید سمعک را به دقت دنبال کنند و با رعایت نکاتی در مورد خرید، سمعک مورد نیاز خود را تهیه کنند. توجه به راهنمای خرید سمعک به افراد ناشنوا کمک میکند که صداهای دنیای اطراف خود را به بهترین نحو بشنوند. با انتخاب سمعک مناسب دیگر نگران ناشنوایی خود نخواهید بود و از کیفیت و کارکرد انواع سمعکها به راحتی استفاده خواهید کرد. با ما همراه باشید تا در ادامه به طور کامل با راهنمای خرید سمعک آشنا شوید و سمعک مناسب برای گوشهای خود تهیه کنید.
دلایل از دست دادن شنوایی
رایج ترین نوع مشکل شنوایی، مشکل در حلزون شنوایی است که به کم شنوایی حسی-عصبی معروف است و اغلب از آسیب سلول های ریز مویی است که در حلزون گوش داخلی وجود دارند. این سلول ها امواج صوتی ورودی را به سیگنال های الکتریکی تبدیل میکنند که از طریق عصب شنوایی به مغز منتقل میشوند. مغز سیگنالها را به عنوان اصوات معنی دار گفتاری تفسیر میکند.
افزایش سن و قرار گرفتن در معرض صداهای بلند از مهمترین دلایل آسیب دیدن این سلول های حساس شنوایی است، اما برخی از داروها، بیماری ها و سابقه مشکل شنوایی در خانواده نیز میتواند خطر کم شنوایی شما را افزایش دهد.
عمده افرادی که مشکلات شنوایی دارند مسن هستند. بر اساس موسسه ملی ناشنوایی و سایر اختلالات ارتباطی، تقریباً یک سوم افراد 65 تا 74 ساله مشکل شنوایی را گزارش میکنند و تعداد آن ها در 75 سالگی به حدود نصف میرسد.
شواهد مستدلی وجود دارد که مشکلات شنوایی درمان نشده در افراد بزرگسال، یکی از نگرانی های مهم بهداشت ملی است و مطالعات جدید این مسئله را با سایر مشکلات جدی بهداشتی، از جمله افسردگی، کاهش حافظه و تمرکز و شاید حتی زوال عقل مرتبط میدانند.
اگرچه مشکل شنوایی حسی-عصبی غالباً قابل برگشت نیست، اما میتوان با استفاده از سمعکی که صداها را به طور انتخابی تقویت میکند، آن را کنترل کرد. متخصصین ما در طنین سمعک شما را برای انتخاب سمعک مناسب راهنمایی خواهند کرد. اما در مورد افرادی که مشکل شنوایی بسیار شدید دارند و یا کم شنوایی فقط در یک گوش باشد را با عمل جراحی کاشت حلزون میتوان کنترل کرد که با دور زدن قسمتهای آسیب دیده سیستم شنوایی، عصب شنوایی را تحریک الکتریکی میکند.
مشکل شنوایی انتقالی
این نوع مشکل شنوایی کمتر رایج است و اغلب در نتیجه انسداد فیزیکی یا بدشکلی در گوش میانی یا خارجی ایجاد میشود. جرم گوش تحت تأثیر تجمع مایعات در گوش میانی ناشی از عفونت و برخی اختلالات خاص میتواند مانع رسیدن صدا به گوش داخلی و مغز شود.
از بین بردن تجمع موم در گوش خارجی، درمان عفونت در گوش میانی و در صورت ناهنجاری ها، جراحی اصلاحی به طور معمول شنوایی را بازیابی میکند. در غیر این صورت، ممکن است نیاز با استفاده از سمعک داشته باشید.
افراد مسن گاهی اوقات ترکیبی از هر دو نوع کم شنوایی (انتقالی و حسی -عصبی) را دارند. به عنوان مثال، کاهش شنوایی مربوط به سن به علاوه موم در گوش میانی میتواند در هدایت صدا به گوش داخلی تداخل ایجاد کند.
در ادامه میخواهیم در چهار گام خرید سمعک را برای شما تشریح میکنیم.
گام اول: مراجعه به شنوایی شناس برای معاینه
در مرحله اول راهنمای خرید سمعک، پس از شناسایی مشکل ناشنوایی توسط خود شما و اطرافیانتان، باید به پزشک متخصص شنوایی سنجی مراجعه کنید. اگر از افراد بزرگسالی هستید که دارای مشکل کمشنوایی هستید، بهتر است هرچه سریعتر به متخصص شنوایی شناسی مراجعه کنید. در مورد نوزادان و کودکان کم سن، به محض تولد در بیمارستان غربالگری شنوایی انجام میشود و نوزاد را برای ارزیابی تشخیص کامل، به کلینیک شنوایی شناسی باید ببرید. به طور کلی در هر سنی باشید و با مشکل شنوایی روبهرو باشید، پزشکان شما را به متخصص شنوایی شناسی ارجاع خواهند داد.
شنوایی شناس پس از معاینه و اطلاع از مشکلات شنوایی شما، ارزیابیهای اولیه شنوایی سنجی را انجام میدهد که دارای این موارد میباشند:
۱) اتوسکوپی: ساختارهای خارجی گوش با استفاده از دستگاهی به نام اتوسکوپ مشاهده و معاینه میشود.
۲) ارزیابی تمپانومتری و رفلکس اکوستیک: حجم و عملکرد گوش میانی برای انتقال صوت بررسی و معاینه میشود.
۳) ادیومتری: آستانههای شنوایی شما با استفاده از محرک تون خاص و محرکهای گفتاری ارزیابی و مشخص میشود.
پس از ارزیابیهای صورت گرفته باید نوع مشکل کمشنوایی هم مشخص شود. توجه به نوع کمشنوایی از نکات خرید سمعک است و اهمیت بسیار زیادی در تشخیص مشکلات کمشنوایی و خرید سمعک مناسب دارد. از انواع کمشنوایی که بسیاری از ناشنوایان با آن درگیر هستند، میتوان به کمشنوایی انتقالی، کمشنوایی حسی-عصبی و کمشنوایی مختلط اشاره کرد. پس از تشخیص انواع مشکلات کمشنوایی و شناسایی مشکل ناشنوایی خود، شنوایی شناس آزمونهایی را برای بررسی نیازهای شنیداری بیمار انجام خواهد داد. همچنین توصیهها و راهکارهای درمانی برای کاهش مشکلات ناشنوایی انجام خواهد شد و فرد ناشنوا از مشکل خود هر چه بیشتر آگاه خواهد شد. با توجه به انواع مشکلات ناشنوایی موجود، بسیار بهتر میتوانید برای انتخاب سمعک مناسب برای حل مشکل ناشنوایی خود اقدام کنید و جلوی مشکلات مربوط به کم شنوایی خود را به راحتی بگیرید.
برای رزرو نوبت شنوایی سنجی، مشاوره و خرید سمعک تماس بگیرید.
گام دوم: انتخاب سمعک مناسب
از نکات خرید سمعک پس از شناسایی مشکلات شنوایی که باید بسیار به آن دقت بکنید، انتخاب و شناسایی سمعک مناسب برای رفع مشکلات ناشنوایی میباشد. در راهنمای خرید سمعک باید به مواردی مانند نمای ظاهری و اندازه سمعک، تکنولوژی سمعک و قیمت سمعک بسیار دقت داشته باشید.
در انتخاب نمای ظاهری سمعک باید بسیار دقت داشته باشید که موارد زیر بسیار تاثیر دارند و جز نکاتی در مورد خرید سمعک هستند:
۱) مقدار کم شنوایی: با افزایش میزان کمشنوایی و مشکل ناشنوایی، به طور طبیعی اندازه سمعک مورد نیاز شما بزرگتر خواهد شد و نیاز است که سمعک با اندازه بزرگتر برای رفع مشکل ناشنوایی خود تهیه کنید.
۲) اندازه کانال گوش: هر چه قدر طول کانال گوش شما بزرگتر و طولانیتر باشد، باید سمعک قویتر و بزرگتری را در گوش خود قرار بدهید تا بتوانید صداهای محیط اطراف را بسیار بهتر بشنوید.
۳) انجام کارهای دستی ظریف: دقت داشته باشید که استفاده از سمعکهای ظریفتر و سادهتر، نیاز به بینایی قوی شما و ثابت بودن دستهای شما دارند. باید تمرکز و دقت زیادی داشته باشید و دستان شما نلرزد تا بتوانید به خوبی از سمعک ظریف استفاده کنید.
با رعایت نکات فوق میتوانید متناسب ترین سمعک برای گوش خود را خریداری کنید و با مشکلاتی از قبیل بزرگ یا کوچک بودن سمعک، آسیب رساندن به مجرای گوش و غیره جلوگیری کنید.
تکنولوژی سمعک
در انتخاب تکنولوژی سمعک و مدارهای موجود در سمعک باید دقت داشته باشید که برای انتخاب تکنولوژی استفاده شده در سمعک، باید آگاهی از سبک و روش زندگی، وضعیت و نوع کمشنوایی خود داشته باشید. با توجه به این نکات شما میتوانید بهترین تکنولوژی را برای سمعک خود انتخاب کنید. شنوایی شناس شما میتواند با در نظر گرفتن نکات مهم خرید سمعک، مانند شیب منحنی کم شنوایی یا ادیوگرام، درصد تشخیص گفتار، مقدار کم شنوایی و موارد مهم دیگر، به عنوان یک راهنمای خرید سمعک به شما کمک بسیار زیادی بکند، به طوری که یک سمعک با تکنولوژی مناسب تهیه کنید.
تکنولوژیهای موجود در ساخت سمعک بسیار متفاوت هستند. از تکنولوژیهای مهم سمعک میتوان به سمعک آنالوگ، سمعک قابل برنامهریزی، سمعک دیجیتال و سمعک هوشمند و وایرلس دار اشاره کرد. هر چه سمعک هوشمندتر باشد، قابلیت و امکانات بیشتری نیز دارد. به همین دلیل قیمت سمعک هوشمند بسیار بالا است.
بیشتر بخوانید»
سبک زندگی
برای تهیه سمعک مناسب برای گوش شما، شنوایی سنج باید به سبک زندگی شما بسیار توجه بکند و با توجه به سبک زندگی و محیطی که در آن زندگی میکنید، تکنولوژیهای مختلف را در سمعک قرار بدهد. هر چه قدر فرد ناشنوا در محیطهای شلوغتر زندگی کند، سمعک نیاز به استفاده از فناوری بالاتر دارد و هر چه قدر که فرد در محیط ساکتتر زندگی خود را بگذراند، باید از سمعک دارای تکنولوژی و فناوری پایین تر استفاده بکند. به عنوان مثال فردی ممکن است در جلسات گروهی و کلاس یا همایشها زیاد شرکت کند و یا به صداهای بلند گوش بدهد، در این حالت باید از سمعک با تکنولوژی و فناوری بالا استفاده کند. همچنین اگر در محیطهای عمومی و کاری زیاد قرار دارید، از سمعک با فناوری متوسط استفاده کنید. در صورتی که در محیطهای کم سر و صدا مانند خانه وقت خود را میگذرانید، از سمعک با تکنولوژی و فناوری پایینتر نیز میتوانید استفاده بکنید و یک سمعک ساده پاسخگوی نیاز شما خواهد بود.
قیمت سمعک
از نکات خرید سمعک، توجه به قیمت سمعک است که شما باید با توجه به نیاز خود، بودجه خود، کیفیت سمعک و امکاناتی که استفاده از سمعک در اختیار شما قرار میدهد، سمعک مورد نظر خود را تهیه کنید. بنابراین به قیمت سمعک به همراه کیفیت آن بسیار توجه کنید.
قیمت سمعک داخل گوشی و قیمت سمعک پشت گوشی تقریبا با هم برابر است و تفاوت چندان زیادی با یکدیگر ندارند. سمعک برندهای مختلف که دارای تکنولوژی، قدرت و رده در یک حد و اندازهای هستند، قیمت یکسانی دارند. معمولا قیمت خرید سمعک به عوامل زیر بستگی دارد:
۱- تکنولوژی ساخت سمعک: سمعکهای جدیدتر قیمت بالاتری دارند. سمعکهای هوشمند باکیفیتتر و دارای قیمت بالاتری نسبت به سمعکهای آنالوگ میباشند.
۲- تعداد کانال و باند سمعک: هرچه مقدار کانال و باندهای سمعک بیشتر باشد، قیمت سمعک هم به همان نسبت افزایش مییابد.
۳- رده سمعک: سمعکهای رده بالاتر دارای قیمت بسیار بیشتری میباشند زیرا دارای مدارات کاهش نویز و کاهش سوت سمعک بسیار قویتری میباشند و کیفیت صدا در آنها بسیار بیشتر است.
۴- اندازه سمعک: هر چه اندازه و سایز سمعک کمتر باشد، قیمت سمعک انتخابی شما هم بیشتر میشود. زیرا سمعک کوچکتر دارای کیفیت بیشتری است و استفاده از آن بسیار مناسبتر میباشد.
۵- قدرت سمعک: با افزایش قدرت و کارآیی سمعک، قیمت سمعک بیشتر خواهد شد.
۶- مدت گارانتی سمعک: هر چه گارانتی سمعک بیشتر باشد، قیمت سمعک هم افزایش خوهد یافت
برای رزرو نوبت شنوایی سنجی، مشاوره و خرید سمعک تماس بگیرید.
۷- قابلیت سیستم وایرلس: سمعکهای وایرلس قیمت بالاتری نسبت به سمعکهای آنالوگ و معمولی دارند.
۸- تکنولوژی نانو: سمعکهایی که دارای پوشش نانو و ضد آب هستند، کیفیت و قیمت بیشتری دارند، وجود قابلیت نانو در سمعک، قیمت آن را به طور قابل توجهی افزایش میدهد.
سمعکهای آنالوگ و قابل برنامهریزی، به طور معمول قیمتی در حدود ۲ تا ۲.۵ میلیون تومان دارند. سمعکهای دیجیتال دارای قیمت در حدود ۳ میلیون تا ۶ میلیون تومان هستند. سمعکهای هوشمند نیز قیمت در حدود ۶ تا ۳۲ میلیون تومان دارند که این قیمت زیاد، به دلیل کیفیت بسیار بالای آنها میباشد. بسیاری از سمعکهای هوشمند از قابلیت یادگیری ماشین و هوش مصنوعی استفاده میکنند.
گام سوم: قالبگیری سمعک
پس از معاینه توسط شنوایی شناس و انتخاب سمعک مناسب، باید قالب گوش شما توسط شنوایی شناس تهیه شود و برای ساخت و تهیه قالب نهایی به لابراتور ارسال شود. شما قالبهای سمعک پشت گوشی را بسیار راحتتر از سمعک داخل گوشی میتوانید تعویض کنید. برای کودکان تا دو سالگی به دلیل رشد کانال گوش، پیشنهاد میشود که از قالب سمعک پشت گوشی استفاده کنند. در مقاله راهنمای خرید سمعک پیشنهاد میکنیم که از قالبهای سخت و شفاف استفاده کنید زیرا این قالبها بهداشتیتر هستند. قالبهای سخت و شفاف دارای ماندگاری و پایایی بسیار زیادی نسبت به قالبهای نرم دارند و میتوان تا مدتهای طولانی از آنها استفاده کرد. از نکات خرید سمعک که بسیار اهمیت دارد، دقت در انتخاب قالب مناسب سمعک است. با انتخاب قالب مناسب شما میتوانید تا مدت زمان طولانی و بدون مشکلات زیاد از سمعک خود به راحتی استفاده کنید.
گام چهارم: تنظیم سمعک توسط شنوایی شناس
پس از انتخاب سمعک مناسب، باید به دنبال تنظیم سمعک خود به صورت دقیق و مناسب باشید. شنوایی شناس کمک زیادی به تنظیم سمعک شما میکند. اگر سمعک دیجیتال تهیه کردهاید، باید دقت داشته باشید که این سمعکها برای انواع مختلف مشکلات کمشنوایی در دسترس هستند و برای این که بتوانید آن را به صورت ایدهآل تنظیم کنید، لازم است که از شنوایی شناس خود چند بار کمک بگیرید و تنظیم سمعک را بسیار دقیقتر انجام دهید. پس از این که سمعک شما توسط شنوایی شناس تنظیم شد باید به نکاتی دقت داشته باشید تا به راحتی از سمعک استفاده کنید.
۱- در سه روز اولی که سمعک را تهیه کردهاید، از آن در محیطهای ساكت و كم سر و صدا مانند منزل به مدت دو تا سه ساعت در روز استفاده بكنید تا سمعک آماده استفاده شود.
2- به تدریج و گام به گام، ساعت استفاده از سمعک خود را افزایش دهید و به یکباره و ناگهانی از آن استفاده نکنید.
۳- هنگام استفاده از سمعک کمی صبر کنید و منتظر باشید تا به سمعک و صداهایی که قبلا امکان شنیدن آن را نداشتید، عادت کنید. به عبارتی برای شنیدن انواع صداها عجله نکنید.
۴- برای ثبت تجربیات و اتفاقاتی که در سه چهار روز اول استفاده از سمعک برای شما پیش میآید، یک دفترچه یادداشت داشته باشید و تمامی اتفاقات و نگرانیهای خود را گزارش بکنید.
پس از رعایت نکات ذکر شده و با مرور زمان به تدریج با سمعک احساس راحتی بیشتری پیدا خواهید کرد.
همچنین درصورتی که پس از دو الی چهار هفته با سمعک خود دچار مشکل هستید و کماکان تنظیمات آن مناسب گوش شما نیست می توانید مجدداً به پزشک متخصص خود مراجعه کنید تا تغییراتی در تنظیمات سمعک شما به وجود بیاورد تا مطابق با نیاز های گوش شما شود.
خرید سمعک
هنگامی که سلول های مویی در حلزون گوش داخلی از بین میروند، دیگر نمیتوان آن ها را بازگرداند. اما سمعک ها با بلندتر کردن صداها میتوانند توانایی شنیدن شما را به طور قابل توجهی بهبود بخشند.
سمعک ها دارای یک میکروفون برای گرفتن صدا، یک تقویت کننده برای بلندتر شدن صدا و یک گیرنده هستند که صدا را به مجرای گوش می فرستد. در سمعک های دیجیتال مدرن، میکروفون ها صدا را به تراشه رایانه منتقل می کنند، که صدا را تنظیم می کند و فرکانس های صوتی مورد نیاز برای کمک به بهبود شنوایی را تقویت میکند.
یک متخصص شنوایی می تواند یک سمعک دیجیتال برای فیلتر کردن صدای باد و یا سایر سر و صداهای پس زمینه و همچنین تنظیم دقیق کمک برای مطابقت با الگوی خاص کاهش شنوایی شما را برنامه ریزی کند . مدل های پیشرفته تر میتوانند به صورت بی سیم با تلفن هوشمند شما متصل شوند و این امکان را برای شما فراهم میکنند تا با استفاده از یک برنامه تماس بگیرید، صدا را پخش کنید و حتی تنظیمات آن را انجام دهید .
خرید سمعک مناسب، به عوامل مختلفی، از جمله نوع و شدت کم شنوایی، سبک زندگی و توانایی های فردی و مهارت دستی افراد، وضعیت مالی و میزان هزینه اختصاص داده شده برای تهیه سمعک بستگی دارد.
با این حال، ممکن است سمعکی که یک نفر دوست دارد برای شخص دیگری اصلا کارایی خوبی نداشته باشد، حتی اگر هر دو نفر دارای کم شنوایی تقریباً یکسان باشند.
حال که با راهنمای خرید سمعک به طور جامع آشنا شدید و با نکات خرید سمعک به خوبی آشنا هستید، پیشنهاد میشود که برای خرید سمعک در انواع و کیفیت مختلف از فروشگاه طنین سمعک اقدام کنید. فروشگاه طنین سمعک امکان خرید سمعک در تهران را برای شما با بهترین کیفیت و مناسبترین قیمت فراهم میکند و شما میتوانید انواع سمعک را به راحتی از مرکز مشاوره طنین سمعک سفارش بدهید و از مشکلات ناشنوایی خود و نزدیکانتان جلوگیری کنید. شما همچنین میتوانید به منظور خرید سمعک از مشاوران و کارشناسان شنوایی شناس طنین سمعک کمک بگیرید و با راهنمایی آنها، سمعک مناسب برای خود را انتخاب بکنید و از خرید سمعک مورد نیاز لذت ببرید و ناشنوایی خود را درمان کنید. برای خرید سمعک بر روی لینک زیر کلیک کنید. در خدمت شما هستیم.
نکات کاملی بود👌🏻👌🏻
با تشکر از همراهی شما