هشدار: اختلال شنوایی در کودک را به شدت جدی بگیرید!
شاید باورتان نشود اما اختلال شنوایی آن قدر مهم است که میتوان گفت، درک کودکان با اختلال شنوایی از محیط 70 درصد کمتر از سایر کودکان است! لحظه ای به این عدد فکر کنید! یک کودک دچار اختلال شنوایی 70 درصد کم تر از یک کودک دیگر میتواند محیط را درک کند! باورتان می شود؟ علی رغم این که رسانه های مختلف همواره درباره تشخیص اختلالات شنوایی کودکان هشدار دادهاند، اما هنوز هم بسیاری آن را جدی نمیگیرند. اختلال شنوایی مادرزادی حتی هنوز برای قشر زیادی از مردم کشور شناخته شده نیست! در این نوشتار این مسئله را بررسی می کنیم.
اختلال شنوایی در کودک
آیا میدانید اختلال شنوایی دقیقا چیست؟ اختلال شنوایی در حقیقت یک نوع معلولیت پنهان است. معلولیتی که بسیاری از کودکان از بدو تولد با آن مواجه هستند. نکته بسیار مهم درباره اختلال شنوایی، تشخیص سریع اختلال شنوایی کودک و درمان است. اگر اقدام برای درمان زود انجام نشود، ممکن است به علت افت تکلم و همچنین اختلال شناختی کودک از محیط اطراف، ارتباطات اجتماعی کودک به شدت افت پیدا کند. بدین صورت که کودک دیگر به حالت عادی قادر به ایجاد ارتباط با دیگران نخواهد بود. این صدمه و آسیب به سبک زندگی آینده کودک، تنها در اثر یک سهل انگاری و تعلل والدین ایجاد خواهد شد.
علائم اختلال شنوایی در کودک
در اینجا چند علامت وجود دارد که ممکن است نشان دهد کودک شما دچار کم شنوایی است:
- به صداها پاسخ نمی دهد: به عنوان مثال، ممکن است وقتی نام او را صدا می کنید، نگاه نکند یا به صدای اسباب بازیهایش واکنش نشان ندهد.
- به نظر می رسد که در شنیدن مشکل دارد: ممکن است به نظر برسد که شما را نادیده می گیرد یا به نظر می رسد که شما از دور صحبت می کنید.
- در درک گفتار مشکل دارد: ممکن است از شما بخواهد که حرف خود را تکرار کنید یا به نظر می رسد که نمی فهمد شما چه می گویید.
- در صحبت کردن مشکل دارد: ممکن است گفتار او نامشخص باشد یا از کلمات کمتری نسبت به کودکان هم سن و سال خود استفاده کند.
- صداهای بلند را دوست دارد: اگر تلویزیون یا موسیقی را با صدای بلند تماشا کند یا از اسباب بازی های پر سر و صدا لذت ببرد.
- از موقعیت های اجتماعی دوری می کند: اگر کودک از موقعیت هایی که در آن باید با افراد دیگر ارتباط برقرار کند، مانند بازی با سایر کودکان یا رفتن به مدرسه، دوری کند.
اگر نگران شنوایی کودک خود هستید، مهم است که در اسرع وقت او را توسط یک متخصص شنوایی ارزیابی کنید. تشخیص زودهنگام و درمان کم شنوایی می تواند به کودک شما کمک کند تا به طور کامل رشد کند و به پتانسیل کامل خود برسد.
برای رزرو وقت و معاینه شنوایی هم اکنون با طنین سمعک تماس بگیرید!
در حقیقت اختلال شنوایی در برخی نوزادان، نسبت به سایر اختلالات امری کاملا شناخته شده است. این اختلال به عنوان شایع ترین نقیصه مادرزادی رده بندی میشود. به همین علت سازمان بهزیستی در این جهت گام برداشته و سعی در ایجاد مراکز و انجام مشاوره ژنتیک قبل از بارداری برای خانواده هایی که سابقه اختلالات شنوایی دارند نموده است. علاوه بر همه این ها، در موارد ازدواج های فامیلی، بایستی غربالگری به شکلی پیشرفته انجام شده و تشخیص و مداخله پس از تولد به سرعت انجام پذیرد. چرا که اختلال شنوایی کودک نیز یک نوع معلولیت بوده و به طور کلی معلولیتها در ازدواج های فامیلی به مراتب بیشتر هستند.
نباید این نکته را فراموش کرد که در صورتی که غربالگری شنوایی در سن زیر یک ماهگی صورت پذیرفته و تا 6 ماهگی اولین مداخله برای درمان انجام شود، کودک می تواند همانند سایر کودکان به خوبی تکلم پیدا نموده و عوارض افت و مهارت های زبانی و یا اجتماعی و شناختی اش به حداقل یا صفر کاهش یابد. به همین دلیل همواره بر این نکته تاکید می شود که والدین در صورت مشکوک شدن به وجود اختلال شنوایی در کودک، هر چه سریعتر به یک کلینیک شنوایی شناسی مراجعه نمایند.
در مجموع در مورد کودکان همواره توصیه می شود که خانواده ها در اسرع وقت برای معاینه شنوایی به کلینیک شنوایی شناسی حرفه ای و متخصص مراجعه نمایند. کلینیک شنوایی شناسی، در وهله اول مشکلات شنوایی را تشخیص داده و در مرحله دوم سعی در تامین وسایل توانبخشی به افراد دارد. تشخیص به موقع و استفاده سریع از وسایل توانبخشی برای کودکان سبب می شود که کودک در آینده در کنار بچه های عادی به دانشگاه برود. در حال حاضر، حدود 2500 دانشجوی کم شنوا و ناشنوا در کشور داریم که به سادگی همانند دیگران به ادامه تحصیل مشغولند. اما این امر نیازمند تشخیص و اقدام فوری است.
برای رزرو نوبت شنوایی سنجی، مشاوره و خرید سمعک تماس بگیرید.
طنین سمعک: مرکز خرید سمعک با ارائه ارزان ترین قیمت سمعک و گفتاردرمانی تهران
سوالات متداول
چه زمانی باید برای اولین بار شنوایی کودک خود را آزمایش کنیم؟
توصیه می شود که شنوایی کودک شما در بدو تولد و دوباره در 18 ماهگی غربالگری شود. اگر نگران شنوایی کودک خود هستید، می توانید در هر سنی از او بخواهید که توسط یک متخصص شنوایی ارزیابی شود.
چه نوع آزمایشاتی برای تشخیص کم شنوایی در کودکان انجام میشود؟
آزمایشات مختلفی برای تشخیص کم شنوایی در کودکان وجود دارد. نوع آزمایشی که انجام می شود به سن و سطح رشد کودک شما بستگی دارد. برخی از این آزمایش ها عبارتند از: آزمایش ABR، آزمایش OAE، آزمایش تمپانومتری و آزمایش شنوایی رفتاری.
خیلی مطلب خوب و مهمی بود واقعا درود بر شما کمکم کرد.
پسرخاله من یه مدت بود مشکل شنوایی داشت ولی توجه نکردن بدتر شد
خیلی خوب بود مطلبتون سپاس