آیا باید همیشه از سمعک استفاده کنم؟
صفحه اصلی » مقالات » دانشنامه سمعک ها » آیا باید همیشه از سمعک استفاده کنم؟
برای کسانی که مشکل کمشنوایی دارند و پزشک نیز برای آنان سمعک شنوایی تجویز کرده است، زمان استفاده از سمعک گوش، مسئلهای است که نباید از اهمیت آن غافل شد. به طور کلی باید دانست که استفاده از سمعک گوش محدود به ساعت و یا زمان خاصی از روز نمیباشد و به جز زمانی که این افراد در خواب هستند؛ در تمام ساعات شبانهروز باید از آن استفاده نمایند و به مغز اجازهٔ آنالیز پروسه شنوایی را بدهند؛ همان گونه که مستحضرید، در این مقاله قصد داریم درباره زمان استفاده از سمعک گوش، اطلاعاتی را خدمت شما عزیزان ارائه دهیم تا پاسخگوی سؤالات شما درباره استفاده از سمعک گوش باشیم؛ پس در ادامه مقاله همراه ما باشید.
زمان استفاده از سمعک
اغلب افراد، نسبت به استفاده از سمعک احساس ناخوشایندی دارند و در بیشتر موارد، به طور مداوم اقدامات مربوط به استفاده از سمعک را به تعویق میاندازند و حتی زمان استفاده از سمعک گوش را محدود به اوقات خاصی از شبانهروز میکند، رایجترین طرز تفکر اشتباه در خصوص زمان استفاده از سمعک در میان این افراد این است که فرد تصور میکند که تنها در زمان بیرون رفتن از خانه، مناسبتها و قرارهای مهم کاری باید از این سمعکها استفاده نماید که این طرز تفکر میتواند عواقب بسیار ناخوشایندی برای فرد به همراه داشته باشد.
جهت خرید سمعک با کلینیک طنین سمعک تماس حاصل نمایید.
در خصوص زمان استفاده از سمعک گوش باید بدانید که شنیدن صداهای تشدید شده و تقویت شده در طول شبانهروز باعث میشود که میزان تحمل سیستم شنوایی شما نسبت به صداهای بلندتر افزایش بیابد؛ بنابراین، استفادهٔ مداوم فرد از سمعک شنوایی منجر میشود تا صداهای تقویت شده که در خارج از منزل به گوش فرد میرسد، طبیعیتر به نظر وی برسند؛ درواقع هر چه فرد بیشتر در معرض صداهای گوناگون قرار بگیرد؛ راحتتر میتواند با سبک جدید زندگی خود و نحوه کارکرد سمعک ارتباط برقرار کند .
علت استفاده مداوم از سمعک های شنوایی
درصورتیکه از سمعکهای شنوایی فقط در موقعیتها و مکانهای خاصی استفاده شود و فرد نیز زمان استفاده از سمعک گوش را به طور مداوم کاهش دهد، مغز هیچ نوع ایدهای جهت پردازش صداهای وارد شده و محرکها توسط سمعک را ندارد. چرا که شنیدن صداهای گوناگون مخصوصاً صداهایی با شدت بالا، در ابتدا برای مغز فرد امری جدید است و نیاز به زمان بیشتری برای پردازش اینگونه صداهای جدید دارد.
برای تعیین زمان استفاده از سمعک در افرادی که بهتازگی شروع به استفاده از این وسیله کردهاند باید بگوییم که در واقع با استفادهٔ مداوم از این سمعکهای شنوایی، شما به مغز خود اجازه دادهاید که راحتتر بتواند با پروسهٔ شناخت صداهای گوناگون ارتباط برقرار کند؛ همچنین باید توجه کنید که این پروسه در هر فرد متفاوت بوده و دراینخصوص قانون خاصی وجود ندارد.
میزان استفاده از سمعک گوش
در تکمیل موارد بخش قبلی، باید اشاره کنیم که نمیتوان گفت که دقیقاً چند ساعت از شبانهروز باید از سمعکهای شنوایی استفاده کرد، درواقع هیچ میزان خاصی در این باره وجود ندارد؛ لذا در نظر داشته باشید که هر چه بیشتر در طول روز استفاده شود بهتر است، اغلب متخصصان بر این باورند که به غیر از ساعاتی که فرد در خواب است در تمام طول روز باید از سمعک گوش استفاده کند.
افرادی که بهتازگی از سمعک برای بهبود سیستم شنوایی خود استفاده میکنند باید به خاطر داشته باشند که سبک زندگی آنها دستخوش تغییرات فراوانی میشود؛ اصلیترین توصیهای که میتوان به این افراد کرد این است که نسبت به استفاده از سمعکهای شنوایی صبور باشند و اجازه دهند که مغزشان نسبت به دریافت صداهای گوناگون از طریق سمعک عادت کند؛ پس از عبور از این پروسه وی میتواند از شنیدن صداهایی که قبلاً از گوشدادن آن محروم بوده است، لذت ببرد.
بیشتر بخوانید،
دلیل استفاده نکردن از سمعک در خواب
اصلیترین دلیل استفادهنکردن از دستگاه کمک شنوایی به هنگام خواب این است که به گوش اجازهٔ استراحت داده شود و به سمعکهای نیز شنوایی اجازه داده شود تا بتواند عاری از هرگونه باکتری و رطوبت شود. از دیگر عوامل برای استفادهنکردن از این دستگاهها در هنگام خواب میتوان به اندازه کوچک این سمعکها و خارجشدن آن از گوش فرد، شکستگی و یا حتی گمشدن آن اشاره کرد. اما یکی از دغدغههای افراد در رابطه با استفادهنکردن از سمعک به هنگام خواب شبانه این است که با توجه به اینکه بیشتر آتشسوزیها در طول شب اتفاق میافتد؛ اگر در شب آتشسوزی صورت گرفت، چه باید کرد؟!
برای پاسخ به این سؤال باید بدانید آلارمهای هشداری که در مواقع آتشسوزی به صدا درمیایند، معمولاً صدایی با فرکانسی مابین ۳۰۰۰ و ۴۰۰۰ هرتز تولید میکنند، در واقع طراحی این زنگهای خطر آتشسوزی بهگونهای است که همه افراد دارای مشکلات شنوایی و افراد مسن بتوانند نسبت به آن آگاهی بیابند، بنابراین نیاز به نگرانی در این مورد نیست، چون افرادی که مبتلا به مشکلات شنوایی هستند نیز قادر به شنیدن صداهایی با این فرکانس و شدت خواهند بود.
افراد با تجویز پزشک ملزم به استفاده از دستگاههای کمک شنوایی هستند؛ ولی در صورتی که در برابر استفاده از آن مقاومت کنند باید بدانند که استفادهنکردن از این دستگاه، الزاماً به مشکل سیستم شنوایی آنها آسیب بیشتری نخواهد زد؛ ولی میتواند منجر به بروز مشکلات گفتاری در فرد شود؛ لذا توجه به زمان استفاده از سمعک از مهمترین مسائل برای این افراد است.
استفاده از سمعک در زیر باران
بهطورکلی همواره باید تلاش کنیم که دستگاههای شنوایی و سمعکها را از هرگونه رطوبت و نم دور نگه داریم؛ بنابراین استفاده از سمعک گوش در هنگام بارندگی به هیچ عنوان به شما توصیه نمیشود. در نظر داشته باشید که بهمحض آغشتگی کامل سمعک شما با آب باران، کارایی سمعکتان دچار اختلال میشود؛ همچنین در صورتی که فرد از دستگاه شنوایی خود در طول شبانهروز و بهصورت ۲۴ ساعته استفاده نماید و آنها را از گوش خارج نکند، اجازه ازبینرفتن رطوبت و نم موجود در آن داده نمیشود و این امر منجر به کاهش عمر مفید سمعک میشود .
استفاده سمعک در بین افراد میانسال
آموزش نحوهٔ استفاده از سمعک برای افراد مسن نسبت به افراد جوان دشوارتر است؛ ولی باید در نظر داشت که روزی تمام این سختیها تمام میشوند و زندگی شنوایی این افراد نیز شکل لذتبخشتری به خود میگیرد؛ تنها کافی است که استفاده از این دستگاههای کمک شنوایی برای آنها امری عادی شود و همچنین به زمان استفاده از سمعک توجه گردد .
حس ناخوشایند استفاده از سمعک
برای افرادی که بهتازگی از سمعکهای شنوایی استفاده میکنند؛ این وسیله میتواند حس ناخوشایندی را به آنها القا کند؛ لذا افراد در زمان استفاده از سمعک، به طور مداوم نارضایتی خود را نسبت به استفاده از آن اعلام مینمایند. اما به این افراد باید اطمینان داد که در ابتدا به علت عادت نداشتن گوش شما به سمعک این معضلات طبیعی است و با استفادهٔ مکرر و مداوم از این دستگاههای شنوایی سیستم بدن شما به آنها عادت خواهد کرد.
سخن پایانی
سمعک نوعی وسیله کمک شنوایی است که به افراد کمشنوا کمک میکند تا صداهایی را که به علت معضل کمشنوایی قادر به شنیدن آن نبودند، بشنوند و از باقیمانده قدرت سیستم شنوایی خود بیشترین بازدهی و استفاده را داشته باشند. همانطور که متوجه شدید سمعک یک نوع پروتز پزشکی است که به کمک افراد کمشنوا رسیده تا این افراد ضعف حس شنواییشان که یکی از مهمترین حواس پنجگانه انسان است را کمتر احساس کنند.
افرادی که قصد خرید سمعک در تهران را دارند و یا نیازمند خدمات تعمیر سمعک هستند میتوانند بهترین خدمات مربوط سمعک را با بهترین کیفیت از ما دریافت نمایند. از اینکه تا انتهای مقاله زمان استفاده از سمعک با ما همراه بودید از شما عزیزان سپاسگزاریم.
سؤالات متداول
آیا حفاظت و نگهداری از سمعک دشوار است؟
سختترین مرحله در مراقبت و نگهداری از سمعک، گمنکردن آن است! چراکه سمعکها وسیلههای الکتریکی کوچکی هستند و بهآسانی امکان گمشدن آنها وجود دارد. پس هر موقع آنها را از گوشهایتان درمیآورید، حتماً در جعبه مخصوص خودشان قرار دهید.
مشکلات دیگر مربوط به آنقدرها هم سخت نیست که نتوانید آن را انجام دهید؛ مثلاً توصیه میشود شبها هنگامی که سمعک را از گوشهایتان درمیآورید، درب باتری را باز کنید تا طول عمر این وسیله زیاد شود.
جهت خرید سمعک با کلینیک طنین سمعک تماس حاصل نمایید.
مهمترین عوامل مؤثر در انتخاب سمعک خوب چیست؟
عواملی همچون میزان کمشنوایی، شرایط اقتصادی، موقعیت اجتماعی و سنوسال از جمله از عواملی هستند که بر روی انتخاب یک سمعک مناسب تأثیر میگذارند.
بهترین روش انتخاب مناسبترین سمعک چیست؟
بهترین روش جهت انتخاب مناسبترین سمعک، درنظرداشتن شرایط فردی خود و مشورت با پزشک متخصص است.