نقش کم شنوایی در آلزایمر | پیشگیری از آلزایمر با سمعک
طبق آمار جهانی سال ۲۰۰۸ میلادی، در کشورهای پیشرفته ۶۶ درصد علت بروز بیماری آلزایمر کم شنوایی است که این میزان در کشورهای درحال توسعه، از درصد بیشتری برخوردار هستند. در ۷۰ درصد از کم شنواییها درمان باید از طریق سمعک و کاشت حلزون انجام شود و تنها ۳۰ درصد از کم شنواییها با روشهای دارویی و جراحی قابل درمان است.
نقش کم شنوایی در ابتلا به آلزایمر
کم شنوایی باعث کاهش تحریک مغز میشود، زیرا مغز کمتر با صداها و گفتارهای محیطی درگیر میشود. این کاهش تحریک میتواند به زوال شناختی و ضعف عملکرد مغز منجر شود. اهمیت تشخیص بهموقع اختلال شنوایی باید مورد توجه قرار گیرد. تشخیص بهموقع علاوه بر پیشگیری از شدت کم شنوایی، میتواند از بروز آلزایمر در افراد نیز پیشگیری کند.
چرا افراد کمشنوا بیشتر مستعد آلزایمر هستند؟
زمانی که مغز شما در معرض دریافت امواج صوتی قرار نمیگیرد چند عامل رخ میدهد که عبارتاند از:
- کوچک شدن مغز: اگر بخشهایی از مغز که گیرنده امواج صوتی هستند، عملکرد خود را از دست بدهند؛ آن قسمتها از بین خواهند رفت. به بیان دیگر، از دست دادن عملکرد بخشهایی از مغز، سبب میشود تا مغز ما کوچک شود و دیگر توانایی های استاندارد را دارا نباشد. از همین رو، میتوان گفت که اگر شما در ابتدای بروز مشکل کمشنوایی، در جهت پیشگیری از آلزایمر و زوال عقل با سمعک اقدامی نکنید؛ مغز کاملاً تحلیل خواهد رفت.
- بار اضافی مغز: اگر شما از مشکل کمشنوایی رنج ببرید؛ این بدان معناست که مغزتان باید کار بیشتری را انجام دهد که بفهمد افراد چه میگویند! بدین منظور مغز شما انرژی بیشتری را نیازمند خواهد بود. این بار اضافه سبب خواهد شد که زوال عقل بیش از پیش شما را درگیر کند.
-
استرس: کم شنوایی میتواند باعث استرس شود. استرس مزمن میتواند به مغز آسیب برساند و خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش دهد.
تاثیر کم شنوایی بر مغز به عوامل مختلفی بستگی دارد:
- میزان کم شنوایی: هرچه کم شنوایی شدیدتر باشد، تاثیر آن بر مغز بیشتر خواهد بود.
- سن شروع کم شنوایی: کم شنوایی در سنین پایین میتواند تاثیر مخربتری بر مغز داشته باشد.
- مدت زمان کم شنوایی: هرچه کم شنوایی طولانیتر باشد، تاثیر بیشتری بر مغز دارد.
- سلامت کلی فرد: افرادی که دارای مشکلات سلامتی دیگری هستند، مانند بیماریهای قلبی عروقی یا دیابت، بیشتر در معرض خطر ابتلا به مشکلات شناختی ناشی از کم شنوایی هستند.
سمعک چه کمکی به جلوگیری از آلزایمر میکند؟
پایگاه خبری Science Today در مقاله ای نوشت:
استفاده از سمعک میتواند به افراد مسن در شرکت در امور اجتماعی یاریرسان باشد و برای آنها پلی برای ارتباط با دنیای خارج باشد. مطالعات انجام شده نشان میدهند که سمعک، نه تنها به شنوایی بهتر در لحظه کمک میکند؛ بلکه باعث میشود تا افراد کمتر در معرض زوال عقل قرار گیرند؛ همچنین بهرهگیری از ابزارهای شنوایی میتوانند سلامت افراد مسن را بهبود ببخشند و یک زندگی شاد را برای آنان به ارمغان آورند.
در یک تحقیق، 100 بزرگسال 80 تا 99 ساله حضور داشتند که 34 نفر از آنها که از سمعک استفاده میکردند، امتیازهای بهتری برای عملکرد ذهنی از خود نشان دادند. محققان دریافتند عملکردهای ذهنی به طور مستقیم با توانایی شنیدن در افرادی که سمعک استفاده نمیکنند، مرتبط است.
برای جلوگیری از آلزایمر از کدام سمعک بهره ببریم؟
شما برای پیشگیری از آلزایمر و زوال عقل با سمعک لازم است تا از یک مجموعه معبتر اقدام نمایید. سمعکهای هوشمند امروزه توانستهاند محبوبیت بالایی را بین افراد به دست آورندو امکان خرید آنان از سایتهای فروش مانند طنین سمعک فراهم میباشد. نکته مهم در مورد پیشگیری از آلزایمر آن است که در زمان درست تشخیص دهید که نیازمند بهرهگیری از سمعک هستید. همچنین شما میتوانید برای تعمیر سمک از سایت طنین سمعک کمک بگیرید.