سمعک رایت و ریک چه خصوصیاتی دارند؟
صفحه اصلی » مقالات » دانشنامه سمعک ها » سمعک رایت و ریک چه خصوصیاتی دارند؟
پیشنهاد میکنیم اگر جدیدا دچار کم شنوایی شدهاید یا قبلا از سمعکهایی استفاده میکردید که رضایت کاملی از آن ندارید، با ما همراه باشید و با یکی از مدلهای سمعک مناسب به نامهای سمعک ریک و سمعک رایت آشنا شوید. این دو مدل به شما اطمینان میدهند که انتخاب مناسبی داشتهاید.
خصوصیات سمعک ریک و سمعک رایت
سمعکهای RIC یا رسیور در کانال، گاهی RITE یا رسیور در گوش نامیده میشوند. این سمعکها در قسمت پشتی گوش قرار میگیرند و صدا را بهطور مستقیم به درون گوش منتقل میکنند. رسیور یا همان بلندگو خارج از سمعک و داخل مجرای گوش قرار داده میشود، در این حالت که سمعک و رسیور به کمک یک سیمِ نازک به هم وصل میشوند.
این دو نوع سمعک، دارای سه قسمت اصلی هستند که عبارتاند از: محفظهی کوچکی که در قسمت پشتیِ گوش قرار میگیرد و بسیار ظریف و کوچک است که به همین دلیل کمتر دیده میشود، سیمی که سمعک و رسیور را به هم متصل میکند و رسیور که در مجرای داخلی گوش قرار داده میشود. باتری این سمعکها با توجه به اندازه و طراحیشان در چند سایز تقسیمبندی میشوند؛ سایز 10، 312، 13 و باتریهای شارژی. باتریهای سایز 10 به رنگ زرد، باتریهای سایز 312 به رنگ قهوهای و باتریهای سایز 13 نارجی رنگ هستند.
پیشنهاد میکنم جهت آشنایی بیشتر با فیلتر محافظ سمعک مقاله،
“وکس گارد یا فیلتر محافظ سمعک چیست؟” را مطالعه کنید.
طول عمر باتری سایز 10، بین پنج تا هفت روز، طول عمر باتری سایز 312، بین هشت تا ده روز و طول عمر باتری سایز 13، بین ده تا پانزده روز است. البته باید این نکته هم در نظر گرفت که میزان کم شنوایی، تکنولوژی سمعک و مدت زمانی که فرد در طول روز از سمعک استفاده میکند میتواند در طول عمر باتری تاثیرگذار باشد.
تفاوت رسیور در گوش و رسیور در مجرا چیست؟
رسیور در کانال به این معنا است که رسیور یا همان بلندگوی سمعک در مجرای داخلی گوش فرد قرار میگیرد. رسیور به کمک یک سیمِ الکترونیکی به بدنهی سمعک متصل میشود. این مسئله میتواند برای برخی یک مزیت محسوب شود و برای برخی دیگر عیب به حساب بیاید. مزایای این سمعکها در این است که بدون تقویت صدای اضافی میتوانند صداهای با کیفیتتری را به استفاده کننده منتقل کنند و عیب آنها در این است که رسیور سمعکِ برخی از افراد که گوششان دارای جرم و رطوبت زیادی است ممکن است به زودی خراب شود و از بین برود.
هر دو نوع سمعک ریک و سمعک رایت در واقع تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند، فقط به یکی از سمعکها عنوان رسیور در گوش و به دیگری سمعک رسیور در کانال میگویند؛ تفاوت این دو نوع سمعک را میتوان در عنوان متفاوتشان جستجو کرد.
تعویض بلند گو در ریک و رایت
تعویض کردن رسیور سمعک رایت و ریک کاری است که به راحتی قابل انجام است. برای تعویض سمعک رایت یا ریک در سمعکهای قدیمی، ابتدا باید رسیور سمعک از درون محفظهاش جدا میشد و سپس رسیور جدید به درون محفظه فشار داده میشد؛ اما عوض کردن رسیور در سمعکهای ریک و رایتِ جدید به این صورت است که ابتدا باید به کمک یک جسم تیز پین را حرکت داده و بیرون بکشیم، رسیور استفاده شده را برداریم و بعد از قرار دادن رسیور جدید در آن، پین را به جای خودش برگردانیم.
اگر با مطالعهی این توضیحات نتواستید چگونگی تعویض بلندگو در سمعکهای ریک و رایت را یاد بگیرید، میتوانید از کلیپهای آموزشی تعویض رسیور در اینترنت دیدن کنید و نحوهی درست عوض کردن رسیور این سمعکها را یاد بگیرید.
برای رزرو نوبت شنوایی سنجی، مشاوره و خرید سمعک تماس بگیرید.
سمعکهای ریک با سمعکهای پشت گوشی یا BTE چه تفاوتی دارند؟
یکی از سوالهایی که اغلب پرسیده میشود این است که کدام یک از سمعکهای ریک و سمعکهای پشت گوشی گزینهی مناسبتری برای درمان کم شنوایی هستند؟ پاسخ دادن به این سوال، ساده نیست و باید برای آن زمان صرف شود؛ چرا که باید به طور کامل مشخص شود که میزان کم شنوایی فرد دقیقا چقدر است، گوش فرد چه مقدار جرم تولید میکند و اینکه مشخص شود فرد دوست دارد سمعکی با چه ویژگیهایی داشته باشد. بعد از مشخص شدن پاسخ این سوالها میتوان بیان کرد فردی که دچار کم شنوایی است باید از چه نوع سمعکی استفاده کند.
سمعک ریک نسبت به سمعک BTE از قابلیت اطمینان پایینتری برخوردار است اما مشکلات بهوجود آمده در این سمعک به صورتی هستند که به راحتی قابل رفع شدن هستند.
سمعک RIC بسیار ظریف و موشکافانه است؛ این سمعک میتواند کم شنوایی های شدید را هم پوشش دهی کند؛ و سمعک پشت گوشی دارای ظرافت کمتر و اندازهای بزرگتر است. سمعک پشت گوشی همچنین از قالب و لوله استفاده میکند اما سمعک ریک دارای سیمی باریک، پروبی پلاستیکی، و قالب کوچکتری است. رسیورهای سمعک ریک امکان دارد از کار بیفتند در صورتی که احتمال خراب شدن سمعکهای پشت گوشی بسیار پایینتر است و در نتیجه این سمعکها بسیار مطمئنتر از سمعکهای ریک هستند.
سمعک RIC بسیار ظریف و موشکافانه است؛ این سمعک میتواند کم شنوایی های شدید را هم پوشش دهی کند؛ و سمعک پشت گوشی دارای ظرافت کمتر و اندازهای بزرگتر است. سمعک پشت گوشی همچنین از قالب و لوله استفاده میکند اما سمعک ریک دارای سیمی باریک، پروبی پلاستیکی، و قالب کوچکتری است. رسیورهای سمعک ریک امکان دارد از کار بیفتند در صورتی که احتمال خراب شدن سمعکهای پشت گوشی بسیار پایینتر است و در نتیجه این سمعکها بسیار مطمئنتر از سمعکهای ریک هستند.
مزایای سمعک ریک و رایت
سمعکهای ریک و رایت هم مثل بسیاری از چیزهای دیگر طرفداران و مخالفانی دارند که مزایا و معایب این سمعکها باعث جذب این طرفداران و مخالفان شده است. در این بخش میخواهیم به بررسی مزایا و معایب این سمعکها بپردازیم، با ما همراه باشید.
ظرافت
سمعکهای ریک و رایت جزو ظریفترین سمعکها شمرده میشوند زیرا با اینکه بدنهشان در پشت گوش قرار میگیرد، هنوز هم بسیار کوچک و ظریف هستند، به صورتی که بدون دقت دیده نمیشوند. سیمی که از بدنهی این سمعکها به مجرای داخلی گوش انتقال پیدا میکند بسیار باریک است و با اینکه در امتداد صورت قرار میگیرد تقریبا مورد توجه قرار نمیگیرد.
اگر قصد خرید و آشنایی بیشتر با قیمت انواع سمعک دارید مقاله،
” قیمت سمعک و انواع سمعک از نظر تکنولوژی و ظاهر ” را مطالعه کنید.
تعویض کردن بلندگو به روشی ساده
رسیور سمعکها قابلیت تعویض دارد، به این معنا که این نوع سمعکها میتوانند درصدهای شنواییِ مختلف ضعیف تا شدید را پوششدهی کنند. این بلندگوها همچنین میتوانند در صورت خراب شدن به راحتی تعویض شوند و مشکل بهوجود آمده را بدون رفتن به آزمایشگاه حل کنند.
این دو مورد از مزایای سمعک رایت و ریک جزو برترین مزایای آنها شمرده میشوند و میتوان گفت دلیل انتخاب بسیاری از استفاده کنندگان هستند.
معایب سمعک رایت و ریک
و اما حالا نوبت بیان کردن عیب سمعکهای ریک و رایت است، همهی چیزهای خوب هم میتوانند دارای معایبی باشند که برای برخی با اهمیت است. مثلا همین سمعکهای ریک و رایت با وجود مزایایی که دارند، ممکن است انتخاب خیلی از افراد نباشند؛ این معایب عبارتاند از:
1- مشکلاتِ مربوط به رسیورِ سمعکهای ریک و رایت
قرار گرفتن گیرندهها در مجرای گوش در واقع هم یک مزیت شناخته میشود و هم یک عیب؛ زیرا قرار گرفتن گیرندهها در مجرای گوش باعث کیفیت صدای بسیار بیشتر میشود اما وجود آن در ناحیه میتواند باعث زودتر خراب شدنش شوند. رطوبتها و جرمهای گوش میتوانند تاثیر مستقیمی بر سلامت قطعات الکترونیکی داشته باشند. پیگیریهای انجام شده حاکی از آن است که حتی با وجود پوستههای بسته و محصور، پوششهای نانو و فیلترها، بلندگوها هنوز هم دچار آسیبدیدگیهای بر اثر جرم و رطوبت شدهاند.
با این توصیفات بهترین کار این است که اگر از سمعک رایت یا ریک استفاده میکنید، مراقبتهای لازم را از آنها انجام دهید و زود به زود به تعویض فیلترها بپردازید.
2- کوچک بودن
استفاده از سمعکها و باتریهای ریز برای درمان کم شنوایی میتواند برای برخی از افراد به یک معضل تبدیل شده باشد، زیرا هم باید استرس درمان کم شنواییشان را داشته باشند و هم باید مدام حواسشان به این سمعکها و باتریهای سمعک ریز باشد که مبادا گم شوند. بسیاری از برند های تولید کننده سمعک رایت و ریک، این سمعکها را در سایزها و اندازههای مختلف تولید کردهاند که میتوان سمعک مورد نظر را تهیه کرد.
قیمت سمعک ریک و رایت
قیمت انواع سمعکها با توجه به کاری که انجام میدهند بنظر متناسب و هماهنگ یا حتی اگر بخواهیم منصفانهتر فکر کنیم کمتر بنظر میرسد، زیرا داشتن نعمت شنوا شدن در مقایسه با ناشنوایی یا حتی کمشنوایی مقایسهای است که اندازهای فراتر از زمین تا آسمان به انسان انرژی و شوق میدهد و بسیار دلنشین است. بین سمعکهای ریک و رایت و سایر انواع سمعکهای مشابه با دیگر برندها، هیچ تفاوتی راجعبه قیمت وجود ندارد؛ یعنی نمیتوان خریدی را پیدا کرد که از گران بودن این سمعک نسبتبه مشابه آن در برندی دیگر گله و شکایتی پیدا کرد.
اغلب این سمعکها دارای تکنولوژی وایرلس هستند؛ این موضوع میتواند دلیل گران بودن این مدل سمعکها باشد. قیمت سمعک رایت و ریک در این روزها با توجه به دارا بودن تکنولوژیهای مطرح، از چهار میلیون و پانصد هزار تومان شروع میشود و به دوازده میلیون تومان هم میرسد.
سمعکهای رسیور در کانال به دلیل تنوع بالا، کوچک بودن و دقت و ظرافت خاصی که دارند محبوبیت بسیار زیادی بین مصرفکنندگان و متخصصان دارند. محبوبیت این مدل سمعکها از زمان معرفی شدن تا به حال در حال افزایش است و بخش زیادی از فروشِ عمدهی جوانی را به خود اختصاص دادهاند.
انتخاب یک سمعک متناسب با کم شنوایی و علاقهی فرد یکی از با اهمیتترین کارهایی است که هر کم شنوا یا ناشنوایی باید انجام دهد؛ زیرا میخواهد مدت زیادی با آنها زندگی کند، پس باید سمعکی را انتخاب کند که علاوه بر راحت بودن در گوش و دریافت صداهای با کیفیت بیرونی، از زیبایی خاص فرد هم کم نکند. سمعک ریک و سمعک رایت بدون شک جزو سمعکهایی هستند که همهی این جوانب را در نظر گرفتهاند و یک انتخاب خوب محسوب میشوند.