سمعک بهتر است یا کاشت حلزون؟ تفاوت سمعک با کاشت حلزون
صفحه اصلی » مقالات » دانشنامه سمعک ها » سمعک بهتر است یا کاشت حلزون؟ تفاوت سمعک با کاشت حلزون
تفاوت اصلی بین کاشت حلزون و سمعک، این است که کاشت حلزون برای افرادی با کمشنوایی شدید تا عمیق طراحی شده و نیاز به جراحی دارد. این دستگاه الکترونیکی به طور مستقیم عصب شنوایی را تحریک میکند؛ و از بخشهای آسیبدیده گوش داخلی عبور میکند تا به فرد کمک کند تا صدا را بشنود. در مقابل، سمعک یک دستگاه غیرجراحی است که به طور خارجی بر روی گوش قرار میگیرد و صداها را تقویت میکند. این دستگاه برای افرادی که دچار کمشنوایی خفیف تا متوسط هستند مناسب است و فقط صداهای محیطی را تقویت میکند.
برای کسانی که در حال جستجوی راهحلهای شنوایی هستند، راهنمای خرید سمعک میتواند اطلاعات مفیدی را ارائه دهد. این راهنماها معمولاً شامل بررسی مدلهای مختلف سمعک، ویژگیهای آنها و نکاتی هستند که به افراد کمک میکند تا بر اساس نیازهای شنوایی خود تصمیمگیری کنند. در نهایت، هدف از استفاده سمعک و کاشت حلزون بهبود شنوایی است، کاشت حلزون برای افراد با کمشنوایی شدید طراحی شده و نیاز به جراحی دارد، در حالی که سمعک برای افرادی با کمشنوایی ملایمتر مناسب است و نیاز به جراحی ندارد.
فهرست عناوین
تفاوت استفاده از کاشت حلزون با سمعک
کاشت حلزون و سمعک هر دو دستگاههایی هستند که برای کمک به افراد با کم شنوایی طراحی شدهاند، اما عملکرد متفاوتی دارند و برای درجات مختلف کم شنوایی مناسب هستند. سمعکها دستگاههایی غیرجراحی هستند که صداها را تقویت میکنند و برای افرادی با کم شنوایی خفیف تا شدید مناسب هستند. این دستگاهها بهطور خارجی استفاده میشوند و بهراحتی قابل برداشتن هستند. دلیل استفاده از سمعک، افزایش حجم صداها و بهبود توانایی شنیدن و درک گفتار است.
در مقابل، کاشت حلزون یک دستگاه جراحی است، که برای افرادی با کم شنوایی عمیق طراحی شده است. این دستگاه قسمتهای آسیبدیده گوش را دور میزند و مستقیماً عصب شنوایی را تحریک میکند تا حس صدا ایجاد کند. برخلاف سمعک، کاشت حلزون نیاز به جراحی دارد و قابل برداشتن نیست. انتخاب بین سمعک و کاشت حلزون بستگی به درجه کم شنوایی و نیازهای فرد دارد.
چه کسانی باید از سمعک استفاده کنند؟
- کسانی که دچار کم شنوایی یا افت شنوایی هستند.
- افرادی که در مکالمات روزمره با مشکل مواجه میشوند.
- افراد مسن که شنوایی آنها کاهش یافته است.
- کسانی که صداهای بلند یا دقیق را نمیشنوند.
- افرادی که در مکانهای شلوغ و پر سر و صدا نمیتوانند به خوبی بشنوند.
- کسانی که درک گفتار برایشان دشوار شده است.
- افرادی که به دلیل ابتلا به دیابت، بیماری های انعقاد خون و دیگر بیماری ها، اجازه جراحی برای کاشت حلزون را ندارند.
افراد مناسب برای کاشت حلزون
- کسانی که مشکلات شنوایی شدید یا عمیق دارند و سمعکها برایشان مؤثر نیست.
- افرادی که سن آنها به حدی است که رشد و توسعه مهارتهای شنواییشان متوقف شده باشد.
- کسانی که به دلیل بیماری یا آسیبهای شنوایی نتواستهاند از درمانهای دیگر بهرهمند شوند.
- افرادی که قابلیت توانبخشی و تطابق با دستگاههای شنوایی جدید را دارند.
- کسانی که به علت افت شنوایی، کیفیت زندگی آنها کاهش یافته و به دنبال بهبود ارتباطات خود هستند.
برای بزرگسالان استفاده از سمعک بهتره یا کاشت حلزون؟
برای بزرگسالانی که دچار کاهش شنوایی هستند، انتخاب بین سمعک و کاشت حلزون بستگی به شدت مشکل شنوایی فرد دارد. سمعکها دستگاههای غیرجراحی هستند که صداها را تقویت میکنند و برای افرادی که از کاهش شنوایی ملایم تا متوسط رنج میبرند، مناسب هستند. این دستگاهها به راحتی قابل استفاده هستند و نیاز به تنظیمات پیچیدهای ندارند. در مقابل، کاشت حلزون برای افرادی با شنوایی شدید تا عمیق مناسب است. این دستگاههای جراحی شده قسمتهای آسیبدیده گوش را دور میزنند و به طور مستقیم عصب شنوایی را تحریک میکنند. جراحی کاشت حلزون نیازمند مدت زمانی برای بهبودی و سازگاری با روش جدید شنیدن است.
برای بزرگسالانی که شنوایی خود را از دست دادهاند و کاندیدای مناسب کاشت هستند، انجام جراحی باید هرچه زودتر صورت گیرد، زیرا تأخیر در این روند ممکن است اثربخشی کاشت حلزون را کاهش دهد. در نهایت، انتخاب بین این دو گزینه باید با مشورت پزشک متخصص انجام شود.
برای کودکان کاشت حلزون بهتر است یا سمعک؟
انتخاب بین کاشت حلزون و سمعک برای کودکان، به شرایط شنوایی آنها بستگی دارد. به عنوان نمونه اگر ادیولوژیست تشخیص یدهد کم شنوایی کودک خفیف است؛ استفاده از سمعک گزینه بسیار مناسبی است. اما در این میان برخی از کودکان به صورت مادرزادی ناشنوا به دنیا می آیند! برای این کودکان استفاده از سمعک هیچ فایده ای نداشته و تنها با کاشت حلزون یا ایمپلنت شنوایی می توانند شانس دوباره شنیدن آوا ها را داشته باشند.
ارزیابی شنوایی کودک باید از بدو تولد آغاز شود تا تمام مشکلات شناسایی شود؛ و در صورت لزوم برای نوزاد کاشت حلزون انجام شود. مرکز پزشکی جانز هاپکینز بر اهمیت کاشت زودهنگام تأکید دارد و بیان میکند: «هرچه زودتر شنوایی از طریق کاشت حلزون بازگردد، کودک زودتر میتواند با محیط خود ارتباط برقرار کند و یادگیری را با همه حواس خود ادامه دهد.»hopkinsmedicine البته این موضوع را در نظر داشته باشید که کاشت حلزون برای کودکانی که ناشنوا متولد می شوند یا دچار کم شنوایی عمیق هستند گزینه خوبی است؛ و در غیر این صورت استفاده از سمعک بهتر است.
تفاوت قیمت کاشت حلزون و سمعک
در مقایسه با سمعک که به عنوان یک دستگاه کمکی غیرجراحی عمل میکند و معمولاً هزینههای نسبتاً کمتری دارد، کاشت حلزون به دلیل نیاز به عمل جراحی، تجهیزات پیشرفته، تیم تخصصی پزشکی و دورههای بستری و پیگیری پس از عمل، قیمت بسیار بالاتری دارد. این تفاوت قیمت ناشی از پیچیدگیهای فرایند جراحی و همچنین هزینههای مرتبط با تجهیزات و خدمات پزشکی است که در کاشت حلزون لحاظ میشود؛ بنابراین، انتخاب بین این دو روش نه تنها از منظر اقتصادی بلکه بر اساس نیازهای فردی و شرایط سلامتی بیمار نیز مورد توجه قرار میگیرد.
سخن نهایی در مورد تفاوت کاشت حلزون با سمعک
هر دو روش کاشت حلزون و استفاده از سمعک با هدف بهبود شنوایی طراحی شدهاند، اما از نظر عملکرد و رویکرد درمانی تفاوتهای مهمی دارند. سمعک با تقویت صداها و بهبود کیفیت شنیداری در افرادی با کاهش شنوایی خفیف تا متوسط عمل میکند و یک گزینه غیرتهاجمی و قابل تنظیم محسوب میشود، در حالی که کاشت حلزون به عنوان یک رویکرد جراحی عمل کرده و صداهای دریافتشده را به سیگنالهای الکتریکی تبدیل میکند تا مستقیماً عصب شنوایی را تحریک کند؛ این روش معمولاً برای کسانی که با کاهش شنوایی شدید یا عمقی مواجه هستند، انتخاب میشود.
