سنجش شنوایی و تجویز سمعک در منزل
سنجش شنوایی و تجویز سمعک در منزل
کارشناسان ما در طنین سمعک همواره در تلاش هستند که مشکلات شنوایی و همچنین مشکلات رفت و آمد مراجعین خود را به حداقل برسانند ،ما در کلینیک تخصصی شنوایی و سمعک ((طنین سمعک )) برنامه ای را طراحی کرده ایم که بعضی از سالمندان و همچنین افرادی که مشکلات جسمی حرکتی دارند ، و برای آمدن به کلینیک شنوایی و بررسی و ارزیابی شنوایی مشکل دارند بتوانند از خدمات ما در منزل به نحو احسن استفاده کنند. در ادامه مبحث توضیح خواهیم داد که چگونه امکان ویزیت در منزل برای آن دسته از بیماران از جمله افراد سالمند و همچنین کودکان با مشکلات فلج مغزی که توانایی حرکت کردن ندارند ، این امکان در کلینیک شنوایی و سمعک ((طنین سمعک)) برایشان فراهم شده است لازم به ذکر است که ویزیت در منزل فقط با هماهنگی قبلی برای این افراد در منزل امکان پذیر است.
مراحل سنجش شنوایی در منزل به چه صورت است؟
در وحله اول ((طنین سمعک)) امکان ویزیت در منزل و انجام تست شنوایی را بر اساس هماهنگی قبلی و در زمانی که شما هماهنگ باشید برای شهروندان عزیز تهرانی فراهم نموده است برای این منظور لطفا با شماره های کلینیک((طنین سمعک )) تماس حاصل نمایید.
در مرحله بعد پس از برقراری تماس با ((طنین سمعک)) و دریافت نوبت ،کارشناسان ما با تجهیزات جدید و پیشرفته جهت معاینه و انجام تست های شنوایی لازم جهت تجویز سمعک به منزل شما مراجعه نموده و اقدام به ارزیابی شنوایی و بررسی و مشاوره کارشناسی از لحاظ نیاز به سمعک در فرد معاینه شده را می نمایند در صورتی که فرد مورد نظر قبلا اقدام به انجام آزمایشات شنوایی و دریافت نوار گوش نموده باشد و نتایج حاصله در دسترس باشد ،با استناد به آن و وضعیت حال حاضر بیمار مشاوره سمعک داده خواهد شد. لازم به ذکر است که انجام تست شنوایی در منزل مستلزم رعایت سکوت کامل میباشد .
بعد از ارزیابی شنوایی و مشخص شدن نوع و میزان کم شنوایی فرد توسط متخصص شنوایی کلینیک ((طنین سمعک))، با توجه به نوع و میزان کم شنوایی و همچنین خصوصیات فردی و معاینات بالینی و نیازهای بیمار نوع و سبک زندگی فردی ، مشاوره در خصوص سمعک مورد نیاز فرد به ایشان و خانواده توسط متخصص شنوایی (ادیولوژیست )داده خواهد شد و در نهایت با هماهنگی شما سمعک مناسب برای ایشان تجویز خواهد شد.
تجویز سمعک به چه عواملی بستگی دارد؟
تجویز سمعک بر اساس عوامل مختلف و فاکتور های گوناگونی همچون نوع و میزان کم شنوایی، سن فرد، مکان هایی که بیمار در آن بیشترین مشکلات شنوایی را دارد، نوع و سبک زندگی بیمار و همچنین میزان بودجه ای که فرد و یا خانواده برای تهیه سمعک در نظر گرفته اند، صورت می گیرد. در نظر داشته باشید که قیمت سمعک تنها معیار انتخاب سمعک برای همه افراد نمیباشد، بطور مثال یک فرد ممکن است با یک سمعک رده متوسط مشکل شنوایی و نیازش برطرف شود و فرد دیگری با مشکل شنوایی متفاوت با یک سمعک رده بالا و گران قیمت نیازهایش برطرف شود و یا اینکه در بیشر موارد نیاز باشد فرد در هر دو گوش از سمعک استفاده نماید چرا که سیستم شنوایی انسان و بسیاری از موجودات دو گوشی است، این مسیله تنها توسط متخصص شنوایی براساس فاکتورهایی که در بالا به آنها اشاره کردیم تعیین می شود.
قالب گیری از گوش به چه معناست ؟
در مرحله بعد در سنجش شنوایی در منزل ، متخصص شنوایی باید از گوش بیمار قالب گیری انجام دهد چرا که اندازه و شکل مجرای گوش خارجی افراد با یکدیگر متفاوت است بنابراین هر فرد باید قالب مخصوص به گوش خود را داشته باشد. مزیت ساخت قالب سمعک با توجه به شکل و اندازه گوش فرد به این خاطر است که قالب باعث ثابت و محکم نگه داشتن سمعک و همچنین انتقال صحیح صدا از سمعک به داخل گوش می شود. قالب های سمعک ها انواع مختلفی دارند نوع قالب بر حسب نوع و میزان کم شنوایی افراد و همچنین نوع سمعک تجویزی انتخاب می شود. جنس قالب ثانویه می تواند از نوع سخت یا نرم سیلیکنی باشد.نوع قالبی که برای سمعک های پشت گوشی ساخته میشود با نوع قالبی که برای سمعک های داخل گوشی ساخته می شود متفاوت است در نظر داشته باشید که در اصل قالب سمعک های داخل گوشی بخشی از خود سمعک است که به صورت یک پوسته محافظ تمامی قطعات سمعک در داخل آن قرار می گیرند .
قالب گیری یکی از مهمترین مراحل در تجویز سمعک برای بیماران می باشد، چرا که در صورت قالب گیری نامناسب احتمال دارد سمعک تجویزی دچار مشکلات فراوانی از جمله عدم تقویت کافی و یا سوت کشیدن مداوم سمعک و در نهایت باعث ناراحتی بیمار و اطرافیان شود. قالب گیری باید حتما حتما توسط شخص ادیولوژیست انجام شود و لاغیر چرا که ممکن است در حین قالب گیری توسط افراد غیر کارشناس شنوایی به گوش بیمار آسیب جدی وارد شود.
پس از تهیه قالب و انتخاب نوع سمعک توسط متخصص شنوایی قالب گرفته شده جهت ساخت به لابراتوار مخصوص ارسال و پس از طی مراحل ساخت و تنظیم اولیه در کلینیک، متخصص شنوایی مجددا به منزل بیمار مراجعه نموده و در این جلسه سمعک روی گوش فرد با توجه به نیاز ایشان صدای دلخواه فرد برای ایشان تنظیم میشود و تا زمانی که بیمار از صدایی دریافتی رضایت کامل نداشته باشد مراحل تنظیم ادامه پیدا میکند .
بعد از تنظیم سمعک ، متخصص شنوایی، آموزشهای لازم و راهنمای استفاده از سمعک، نحوه تعویض باتری ،نحوه خاموش و روشن کردن سمعک، نحوه ی تغییر ولوم و میزان صدای سمعک و برنامه های سمعک را به فرد استفاده کننده و همراهان وی آموزش می دهد.لازم به ذکر است که پس از تنظیم اولیه ، از آنجایی که فرد کم شنوا مدت زمان زیادی صداهای اطراف را به خوبی نشنیده است بنابراین باید چیزی حدود یک ماه از سمعک جدید استفاده نماید تا سیستم شنوایی با سمعک کاملا سازگاری پیدا نماید در این مدت ممکن است فرد از صداهای دریافتی رضایت کامل نداشته باشد و یا صداها برایش آزار دهنده باشد بنابراین توصیه میشود در چند هفته اول سمعک را فقط در محیط خانه و یا محیط های کم سر و صدا استفاده نماید تا به تدریج به صدای سمعک عادت کند.
و پس از گذشت سه هفته بیمار میتواند سمعک را در محیطهای شلوغ و یا بیرون از خانه استفاده نماید .
شما هم اکنون می توانید با شماره های کلینیک ((طنین سمعک)) برای تعیین وقت ویزیت در منزل تماس حاصل نمایید.
همچنین شما عزیزان می توانید جهت خرید سمعک با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
66962951-66962952-66952918 021