چرا سمعك ها گران هستند ؟ دلیل آن را اینجا ببینید + عکس
سمعك ها از روز ازل گران بودند و تا ابد گران خواهند بود! اگر می خواهید درباره علت بالا بودن نسبی قیمت سمعک اطلاعاتی کسب کنید، پیشنهاد می کنیم که حتما و حتما مقاله زیر را تا انتها مطالعه فرمایید:
با توجه به حیاتی و ضروری بودن استفاده از سمعک، افزایش قیمت سمعک میتواند تاثیر قابل ملاحظه ای در زندگی افراد بگذارد. علاوه بر قیمت سمعک، بالا بودن قیمت باتری، فیلتر و لوازم جانبی سمعک هم از جمله موارد آزار دهنده میباشد.
از سری دلایل قیمت سمعک میتوان به استفاده از چندین قطعه الکترونیکی از جمله تراشه، میکروفون، تقویتکننده، گیرنده، باتری و سوئیچهای کنترلی در ساخت آن اشاره کرد.
در ادامه به تاریخچه سمعک و قیمت سمعک در سال های گذشته میپردازیم.
اولين سمعك الكترونيكى دنيا توسط دكتر ميلر ريس هاتچينسون در سال ١٨٩٥ يعنى ١٢٢سال پيش ساخته شد. هاتچينسون دكتراى مهندسى الكترونيك از موسسه ى پلى تكنيك آلاباما (كه اكنون دانشگاه اوبرن است) داشت. اين سمعك به صورت يك ميز “گنده اى” بود كه سه تا گوشى داشت. يعنى سه نفر مىتوانستند با آن بشنوند اما براى شنيدن بايد دور آن ميز مىنشستند و امكان حركت وجود نداشت. اسم اين سمعك آكولاليون نام داشت. شايد براى شما خنده دار باشيد كه چنين سمعكى را تصور كنيد كه بشود براى فردى تجويز كرد چون فرد “سمعك” نمىگرفت، بلكه “ميز” دريافت مىكرد. ولى بايد خدمتتان عرض شود كه اين سمعك ميزى يا ميز سمعكى به قيمت ٤٠٠ دلار آن زمان (برابر با ١٢٠٠٠ دلار اين زمان) فروخته مىشد كه قيمت بسيار بالايى بود.
در سال ١٩٠٠، مدل قابل حمل آن كه شامل ميكروفن، رسيور و باترى ٦ ولتى بود و آكوفون نام داشت، ارايه شد كه به قيمت ٦٠ دلار آن زمان (برابر با ١٨٠٠ دلار اين زمان) فروخته مى شد كه همچنان مبلغ قابل توجهى است!
در سال ١٩٠٠، مدل قابل حمل آن كه شامل ميكروفن، رسيور و باترى ٦ ولتى بود و آكوفون نام داشت، ارائه شد كه به قيمت ٦٠ دلار آن زمان (برابر با ١٨٠٠ دلار اين زمان) فروخته مىشد كه همچنان مبلغ قابل توجهى است!
سمعك آكوفون اولين سمعك الكترونيكي قابل حمل دنيا كه تقريبا يك قرن پيش اختراع شد و هم اكنون در موزه نگهداري ميشود
در سال ١٩٠٢، نمونه ى جديدترى از اين مدل سمعك با نام آكوستيكون مجددا توسط هاتچينسون به بازار عرضه شد كه توجه همه را در جهان به خود جلب كرد. اين اولين سيستم تقويتى قابل حمل دنيا بود كه در پيشرفتگى گوى سبقت را از همه ربوده بود. در اسناد ثبت اختراع انگلستان، اين اختراع به نام هاتچينسون و در سال ١٨٩٨ ثبت شده و موجود است.
چون در آن زمان، همسر شاه ادوارد هفتم انگلستان، بانو الكساندريا، كم شنوايى داشت، از آقاى هاتچينسون دعوت شد تا در يك كشتى واقع در درياى شمال، براى گوش او اين سمعك را تجويز كند و او سمعك را بر روى گوش او تجويز كرد و اتفاقا تجويز موفقيت آميزى بود، به گونه اى كه ٩٠ درصد شنوايى اكساندريا را به او برگرداند و احيا كرد و به همين خاطر، نشان سلطنتى انگلستان به هاتچينسون عطا شد.
اين سمعك تا ١٩٨٤ همچنان توليد مىشد و رقيبى نداشت، تا اينكه از سال ١٩٨٤ به بعد، سيستم هاى تقويتى مدرن ارائه شدند.
همچنين از ديگر افتخارات هاتچينسون اين بود كه در برخى از پروژه هاى آمريكا با اديسون همكارى داشت و مشاور او بود.
صرف نظر از اينكه دكتر هاتچينسون چه كمك بزرگى به دانش سمعك الكترونيكى كرد، بايد به اين مسالهى مهم نيز توجه داشت كه سمعك هاى “الكترونيكى” هميشه گران بوده و خواهند بود و علت اصلى گرانى آن به خاطر نوآورى هاى فنى است كه بشر به آن دست مىيابد.
جالب است بدانيد شركتى كه در سال ١٩٠٥ در انگلستان ثبت شد و سمعك هاى آقاى دكتر هاتچينسون را ارائه مىكرد، هنوز پابرجاست و همچنان مشغول ارائه ى سمعك هاى الكترونيكى روز دنيا است. اين شركت، شركت AM هست كه در سال ١٩٨٧ به مجموعه ى زيمنس آلمان پيوست و اكنون تحت مجموعه شركت هاى زيمنس مشغول به فعاليت میباشد.
سمعک های امروزی با استفاده از تکنولوژی های نوین و داشتن ویژگی هایی از قبیل شارژ شدن، بلوتوث و غیره همانند سمعک هایی که در گذشته تولید میشد از قیمت های بالایی برخوردار هستند. شما عزیزان میتوانید با مراجعه به کلینیک شنوایی طنین سمعک از بهترین و به روز ترین سمعک های روز دنیا با مناسب ترین قیمت و در اسرع وقت بهرهمند شوید.
چرا روز به روز سمعک ها گران تر میشوند؟
دلایلی مختلفی بر روی گرانی سمک تاثیر گذار می باشد