راهنمای خرید سمعک | مهمرین نکات در زمان خرید سمعک چیست؟
شاید شما جزو افرادی هستید که خود یا نزدیکانتان، درگیر کمشنوایی هستند و قصد استفاده از سمعک را دارند، اما نمیدانید فرایند کار کردن سمعک چگونه است یا مطلع نیستید باید از چه نوع سمعکی استفاده کنید. سمعکها از سری ابزارهای شنوایی هستند که درون گوش قرار میگیرند و با مکانیزمهایی که هر سمعک دارد، باعث میشوند صداهای اطراف را واضحتر و بهتر از قبل بشنوید. در ادامه با ارائه راهنمایی خرید سمعک برای شما عزیزان، سعی می کنیم تمام نکات خرید سمعک را بگوییم و همچنین، ویژگی های یک سمعک با کیفیت را به شما معرفی کنیم تا بهترین انتخاب را برای شندین دوباره طنین زندگی، داشته باشید.
خرید سمعک بسیار مهم است، زیرا به بهبود کیفیت زندگی افرادی که با مشکلات شنوایی مواجه هستند کمک میکند. انتخاب صحیح سمعک باید با دقت و بررسی نیازهای فردی انجام شود. خرید سمعک نباید بهصورت عجولانه انجام شود، بلکه مشورت با متخصصان شنواییشناسی و آزمایشهای لازم باید در این فرآیند لحاظ شوند. مراحل خرید سمعک شامل انتخاب نوع مناسب، تنظیمات دقیق و پیگیریهای پس از خرید میشود. توجه به این مراحل به فرد کمک میکند بهترین نتیجه ممکن را از خرید سمعک بگیرد و شنوایی خود را بهبود دهد.
برای خرید سمعک، یکی از نکات مهمی که باید به آن توجه کنید، تشخیص سمعک قلابی است. متاسفانه برخی فروشندگان سمعکهای تقلبی را به جای مدلهای اصلی و معتبر به مشتریان عرضه میکنند. به همین دلیل، آشنایی با روشهای صحیح تشخیص سمعک قلابی میتواند به شما کمک کند تا از خرید یک سمعک بیکیفیت و ناکارآمد جلوگیری کنید.
مراحل خرید سمعک
برای اینکه بتوانید یک سمعک خوب، با کیفیت و متناسب با نیازهای شنوایی خودتان انتخاب کنید؛ باید مراحل زیر را طی کنید. همواره توصیه می شود که کم شنوایان با صبر و حوصله، تمام نکات بیان شده را رعایت کنند؛ زیرا انتخاب سمعک نادرست، هیچ کمکی در راستای افزایش شنوایی افراد نمی شود. سمعک ها را باید متناسب با تست های شنوایی، میزان کم شنوایی، سبک زندگی و شغل شما باشد. در ادامه به مهم ترین نکات خرید سمعک و همچنین مراحل آن می پردازیم.
مراجعه به شنوایی شناس برای معاینه
در مرحله اول راهنمای خرید سمعک، پس از شناسایی مشکل ناشنوایی توسط خود شما و اطرافیانتان، باید به پزشک متخصص شنوایی سنجی مراجعه کنید. اگر از افراد بزرگسالی هستید که دارای مشکل کمشنوایی هستید؛ بهتر است هرچه سریعتر به متخصص شنوایی شناسی مراجعه کنید. در مورد نوزادان و کودکان کم سن، به محض تولد در بیمارستان غربالگری شنوایی انجام میشود و نوزاد را برای ارزیابی تشخیص کامل، به کلینیک شنوایی شناسی باید ببرید. به طور کلی در هر سنی باشید و با مشکل شنوایی روبهرو باشید، پزشکان شما را به متخصص شنوایی شناسی ارجاع خواهند داد.
شنوایی شناس با انجام معاینه های مختلفی و انجام تست شنوایی، اطلاعاتی را در مورد میزان کم شنوایی شما به دست می آورد. معاینات می تواند شامل موارد زیر باشد:
- اتوسکوپی؛ ساختارهای خارجی گوش با استفاده از دستگاهی به نام اتوسکوپ مشاهده و معاینه میشود.
- ارزیابی تمپانومتری و رفلکس اکوستیک؛ حجم و عملکرد گوش میانی برای انتقال صوت بررسی و معاینه میشود.
- ادیومتری؛ آستانههای شنوایی شما با استفاده از محرک تون خاص و محرکهای گفتاری ارزیابی و مشخص میشود.
پس از ارزیابیهای صورتگرفته، باید نوع مشکل کمشنوایی هم مشخص شود. توجه به نوع کمشنوایی از نکات خرید سمعک است و اهمیت بسیار زیادی در تشخیص مشکلات کمشنوایی و خرید سمعک مناسب دارد. از انواع کمشنوایی که بسیاری از ناشنوایان با آن درگیر هستند، میتوان به کمشنوایی انتقالی، کمشنوایی حسی-عصبی و کمشنوایی مختلط اشاره کرد. پس از تشخیص انواع مشکلات کمشنوایی و شناسایی مشکل ناشنوایی خود، شنواییشناس آزمونهایی را برای بررسی نیازهای شنیداری بیمار انجام خواهد داد. همچنین توصیهها و راهکارهای درمانی برای کاهش مشکلات ناشنوایی ارائه خواهد شد و فرد ناشنوا از مشکل خود هرچه بیشتر آگاه خواهد شد. با توجه به انواع مشکلات ناشنوایی موجود، بسیار بهتر میتوانید برای انتخاب سمعک مناسب برای حل مشکل ناشنوایی خود اقدام کنید و جلوی مشکلات مربوط به کمشنوایی خود را بهراحتی بگیرید.
انتخاب سمعک مناسب
از نکات خرید سمعک پس از شناسایی مشکلات شنوایی که باید بسیار به آن دقت کنید، انتخاب و شناسایی سمعک مناسب برای رفع مشکلات ناشنوایی میباشد. در راهنمای خرید سمعک باید به مواردی مانند نمای ظاهری و اندازه سمعک، تکنولوژی سمعک و قیمت سمعک بسیار دقت داشته باشید. در ادامه نکاتی مهم در مورد خرید سمعک بیان می کنیم؛ پس با ما همراه باشید.
مقدار کم شنوایی
با افزایش میزان کمشنوایی و مشکل ناشنوایی، به طور طبیعی اندازه سمعک مورد نیاز شما بزرگتر خواهد شد و نیاز است که سمعک با اندازه بزرگتر برای رفع مشکل ناشنوایی خود تهیه کنید.
اندازه کانال گوش
هر چه قدر طول کانال گوش شما بزرگتر و طولانیتر باشد، باید سمعک قویتر و بزرگتری را در گوش خود قرار بدهید تا بتوانید صداهای محیط اطراف را بسیار بهتر بشنوید.
با رعایت نکات فوق میتوانید متناسب ترین سمعک برای گوش خود را خریداری کنید و با مشکلاتی از قبیل بزرگ یا کوچک بودن سمعک، آسیب رساندن به مجرای گوش و غیره جلوگیری کنید. در ادامه به برخی از نکات مهم و قابل توجه برای خرید سمعک اشاره می کنیم.
تکنولوژی سمعک
در انتخاب تکنولوژی سمعک و مدارهای موجود در سمعک باید دقت داشته باشید که برای انتخاب تکنولوژی استفاده شده در سمعک، باید آگاهی از سبک و روش زندگی، وضعیت و نوع کمشنوایی خود داشته باشید. با توجه به این نکات شما میتوانید بهترین تکنولوژی را برای سمعک خود انتخاب کنید. شنوایی شناس شما میتواند با در نظر گرفتن نکات مهم خرید سمعک، مانند شیب منحنی کم شنوایی یا ادیوگرام، درصد تشخیص گفتار، مقدار کم شنوایی و موارد مهم دیگر، به عنوان یک راهنمای خرید سمعک به شما کمک بسیار زیادی بکند، به طوری که یک سمعک با تکنولوژی مناسب تهیه کنید.
تکنولوژیهای موجود در ساخت سمعک بسیار متفاوت هستند. از تکنولوژیهای مهم سمعک میتوان به سمعک آنالوگ، سمعک قابل برنامهریزی، سمعک دیجیتال و سمعک هوشمند و وایرلس دار اشاره کرد. هر چه سمعک هوشمندتر باشد، قابلیت و امکانات بیشتری نیز دارد. به همین دلیل قیمت سمعک هوشمند بسیار بالا است.
سبک زندگی
برای تهیه سمعک مناسب برای گوش شما، شنوایی سنج باید به سبک زندگی شما بسیار توجه کند و با توجه به سبک زندگی و محیطی که در آن زندگی میکنید، تکنولوژیهای مختلف را در سمعک قرار بدهد. هر چه قدر فرد ناشنوا در محیطهای شلوغتر زندگی کند، سمعک نیاز به استفاده از فناوری بالاتر دارد و هر چه قدر که فرد در محیط ساکتتر زندگی خود را بگذراند، باید از سمعک دارای تکنولوژی و فناوری پایین تر استفاده بکند. به عنوان مثال فردی ممکن است در جلسات گروهی و کلاس یا همایشها زیاد شرکت کند و یا به صداهای بلند گوش بدهد، در این حالت باید از سمعک با تکنولوژی و فناوری بالا استفاده کند.
همچنین اگر در محیطهای عمومی و کاری زیاد قرار دارید، از سمعک با فناوری متوسط استفاده کنید. در صورتی که در محیطهای کم سر و صدا مانند خانه وقت خود را میگذرانید، از سمعک با تکنولوژی و فناوری پایینتر نیز میتوانید استفاده بکنید و یک سمعک ساده پاسخگوی نیاز شما خواهد بود.
قیمت سمعک
از نکات خرید سمعک، توجه به قیمت سمعک است که شما باید با توجه به نیاز خود، بودجه خود، کیفیت سمعک و امکاناتی که استفاده از سمعک در اختیار شما قرار میدهد، سمعک مورد نظر خود را تهیه کنید. بنابراین به قیمت سمعک به همراه کیفیت آن بسیار توجه کنید.
قیمت سمعک داخل گوشی و قیمت سمعک پشت گوشی تقریبا با هم برابر است و تفاوت چندان زیادی با یکدیگر ندارند. سمعک برندهای مختلف که دارای تکنولوژی، قدرت و رده در یک حد و اندازهای هستند، قیمت یکسانی دارند. معمولا قیمت خرید سمعک به عوامل زیر بستگی دارد:
- تکنولوژی ساخت سمعک؛ سمعک های جدید به دلیل استفاده از تکنولوژی های جدید گران تر هستند.
- تعداد کانال و باند سمعک؛ هرچه مقدار کانال و باندهای سمعک بیشتر باشد، قیمت سمعک هم به همان نسبت افزایش مییابد.
- رده سمعک؛ هر قدر که سمعک از تکنولوژی های هوشمند بیشتری استفاده کند؛ گران تر است.
- اندازه سمعک؛ سمعک های نامرئی به دلیل اندازه کوچ شان نسبت به دیگر سمعک ها گران تر هستند.
- قدرت سمعک؛ با افزایش قدرت و کارآیی سمعک، قیمت سمعک بیشتر خواهد شد.
- مدت گارانتی سمعک؛ هر چه گارانتی سمعک بیشتر باشد، قیمت سمعک هم افزایش خوهد یافت.
- قابلیت سیستم وایرلس؛ سمعکهای وایرلس قیمت بالاتری نسبت به سمعکهای آنالوگ و معمولی دارند.
- تکنولوژی نانو؛ سمعک های ضد آب به دلیل داشتن پوشش نانو پر هزینه تر هستند.
قالب گیری سمعک
پس از معاینه توسط شنوایی شناس و انتخاب سمعک مناسب، باید قالب گوش شما توسط شنوایی شناس تهیه شود و برای ساخت و تهیه قالب نهایی به لابراتور ارسال شود. شما قالبهای سمعک پشت گوشی را بسیار راحتتر از سمعک داخل گوشی میتوانید تعویض کنید. برای کودکان تا دو سالگی به دلیل رشد کانال گوش، پیشنهاد میشود که از قالب سمعک پشت گوشی استفاده کنند.
در مقاله راهنمای خرید سمعک پیشنهاد میکنیم که از قالبهای سخت و شفاف استفاده کنید زیرا این قالبها بهداشتیتر هستند. قالبهای سخت و شفاف دارای ماندگاری و پایایی بسیار زیادی نسبت به قالبهای نرم دارند و میتوان تا مدتهای طولانی از آنها استفاده کرد. از نکات خرید سمعک که بسیار اهمیت دارد، دقت در انتخاب قالب مناسب سمعک است. با انتخاب قالب مناسب شما میتوانید تا مدت زمان طولانی و بدون مشکلات زیاد از سمعک خود به راحتی استفاده کنید.
تنظیم سمعک توسط شنوایی شناس
پس از انتخاب سمعک مناسب، باید به دنبال تنظیم سمعک خود به صورت دقیق و مناسب باشید. شنوایی شناس کمک زیادی به تنظیم سمعک شما میکند. اگر سمعک دیجیتال تهیه کردهاید، باید دقت داشته باشید که این سمعکها برای انواع مختلف مشکلات کمشنوایی در دسترس هستند و برای این که بتوانید آن را به صورت ایدهآل تنظیم کنید، لازم است که از شنوایی شناس خود چند بار کمک بگیرید و تنظیم سمعک را بسیار دقیقتر انجام دهید. پس از این که سمعک شما توسط شنوایی شناس تنظیم شد باید به نکاتی دقت داشته باشید تا به راحتی از سمعک استفاده کنید.
ویژگی های یک سمعک با کیفیت
یک سمعک با کیفیت باید دارای ویژگیهای متعددی باشد که به بهبود کیفیت زندگی کاربران کمک کند. از جمله این ویژگیها میتوان به وضوح صدای بالا، کاهش نویز محیطی، طراحی راحت و سبک، و عمر باتری طولانی اشاره کرد. همچنین، قابلیت اتصال به دستگاههای هوشمند و تنظیمات شخصیسازی شده نیز از دیگر ویژگیهای مهم یک سمعک خوب هستند. اگر میخواهید بیشتر در مورد انتخاب بهترین سمعک برای نیازهای خود بدانید، ادامه مطلب را بخوانید و با ویژگیهای بیشتری آشنا شوید.
کاهش سر و صدای محیط
در همه سمعک ها، مقداری کاهش سر و صدا وجود دارد که این میزان کاهش صدا با توجه به میزان پیشرفته بودن سمعک ها از یک سمعک به سمعک دیگر متفاوت است.
میکروفون های جهت دار
میکروفنهای جهتدار به گونهای بر روی سمعکها قرار میگیرند تا بتوانند صداهایی را که از جلوی شما میآیند، با صدایی که از پشت سر یا کنار شما میآیند، برای راحتی شما بهبود ببخشند. برخی از سمعکها توانایی تمرکز در یک جهت را دارند. میکروفنهای جهتدار میتوانند توانایی شنیدن شما را هنگامی که در محیطی با سر و صدای زیاد در پسزمینه هستید، بهبود ببخشند.
باتری قابل شارژ
بعضی از سمعک ها باتری های قابل شارژ دارند؛ این امر می تواند با از بین بردن نیاز به تعویض منظم باتری، تعمیر و نگهداری را برای شما آسان کند.
امکان برقراری ارتباط بی سیم
سمعک ها می توانند به طور بی سیم با برخی از دستگاه های سازگار با بلوتوث مانند تلفن های همراه، پخش کننده های موسیقی و تلویزیون ارتباط برقرار کنند. برای برداشتن تلفن یا سیگنال دیگر و ارسال آن به سمعک شاید لازم باشد از یک دستگاه واسطه استفاده کنید.
کنترل از راه دور
برخی از سمعک ها دارای کنترل از راه دور هستند؛ بنابراین می توانید برنامه های مهم سمعک را بدون دست زدن به خود سمعک تنظیم کنید. ورودی صوتی مستقیم این ویژگی به شما امکان می دهد از طریق تلویزیون، رایانه یا دستگاه موسیقی دارای سیم به صدا متصل شوید.
کنترل صدای محیط
برخی از سمعک ها با بهره گیری از امکانات خاص سر و صداهای اضافی را کاهش داده و باعث جلوگیری از سر و صدای پس زمینه در سمعک می شوند. برخی نیز باعث کاهش صدای باد در هنگام شنیدن می شوند.
نگهداری از سمعک
پس از خرید سمعک، نگهداری صحیح از آن برای افزایش طول عمر و عملکرد بهتر بسیار مهم است. یکی از اصلیترین نکات در این زمینه، تمیز کردن سمعک به طور منظم است. آلودگیها، رطوبت و چربیهای ناشی از عرق و پوست میتوانند باعث کاهش کیفیت عملکرد سمعک شوند. برای جلوگیری از این مشکلات، بهتر است سمعک را با یک پارچه نرم و خشک تمیز کنید و از استفاده از مواد شیمیایی یا آب برای شستوشو خودداری کنید. همچنین، ذخیرهسازی سمعک در محفظه مناسب هنگام عدم استفاده و اجتناب از قرار دادن آن در مکانهای مرطوب یا داغ، به حفظ سلامت و عمر بیشتر آن کمک میکند. توجه به این نکات ساده، میتواند از خرابی زودهنگام سمعک جلوگیری کند و عملکرد بهینه آن را حفظ کند.
برای خرید سمعک مناسب، باید نکات مهمی را در نظر بگیرید؛ چراکه رعایت این نکات، باعث انتخاب بهترین سمعک، متناسب با نیاز ها و ویژگی های شما خواهد بود. همچنین توجه به تست و ارزیابی های شنوایی، بسیار کلیدی است؛ چراکه میزان کم شنوایی شما در همین تست ها مشخص می شود. پس از مشخص شدن میزان کم شنوایی، ادیولوژیست با توجه به سبک زندگی و میزان بودجه بیمار، و همچنین عوامل دیگری مانند سن، شغل و شرایط کاری بهترین سمعک ها را پیشنهاد می کند.