درمان و علائم کاهش شنوایی در فرکانس پایین
صفحه اصلی » مقالات » دانشنامه مشکلات شنوایی » درمان و علائم کاهش شنوایی در فرکانس پایین
کاهش شنوایی در فرکانسهای پایین، که گاهی به عنوان نقص شنوایی شیب معکوس شناخته میشود، اختلالی است که در آن فرد در شنیدن صداهای با فرکانسهای 2000 هرتز یا کمتر دچار مشکل میشود. این وضعیت میتواند بر توانایی درک صداهایی با زیر و بم پایین، مانند صدای بم مردان، صدای رعد و برق، یا حتی صدای موتور خودروها تأثیر بگذارد. افراد مبتلا به این نوع کمشنوایی ممکن است صداها را آرامتر از حد واقعی بشنوند و در نتیجه، در محیطهای پر سر و صدا یا هنگام شنیدن صداهای پایینتر، دچار چالش شوند. درمان این اختلال معمولاً شامل استفاده از سمعکهایی است که توسط متخصصان شنواییشناس توصیه میشود تا به بهبود قابلیتهای شنوایی کمک کنند.
کم شنوایی در فرکانس پایین چیست؟
کم شنوایی در فرکانس پایین که به عنوان عارضه شیب معکوس شناخته میشود، چالشهایی را در شنیدن صداهای روزمره ایجاد میکند که برای ارتباطات و فعالیت های روزانه بسیار مهم هستند. این کم شنوایی نوعی نقص شنوایی است که در آن فرد در شنیدن صداهای با فرکانس پایین (فرکانس های صدا در 2000 هرتز یا کمتر از آن)، مانند صدای بم مردان، صدای رعدوبرق، یا موتور ماشین، مشکل دارد. بنابراین صداها در این سطح ممکن است آرامتر از آنچه هستند به نظر برسند.
این نوع کم شنوایی نادرتر از کم شنوایی فرکانس بالا است، اما میتواند به طور قابل توجهی بر کیفیت زندگی افراد مبتلا تأثیر بگذارد. میزان دشواری شنیدن این صداها به میزان کم شنوایی شما با فرکانس پایین بستگی دارد.
علائم و نشانه های کاهش شنوایی با فرکانس پایین
در حالی که ممکن است در ابتدا زمانی که علائم ظریف کم شنوایی فرکانس پایین را دارید، کنار آمدن با آن نسبتاً آسان به نظر برسد، ولی احتمالاً صداهای مهمی را از دست خواهید داد که میتواند بر کیفیت زندگی شما تأثیر بگذارد. تشخیص کم شنوایی در فرکانس پایین ممکن است دشوار باشد، زیرا بسیاری از علائم مشابه سایر اشکال کم شنوایی هستند. فقط دانستن علائم کم شنوایی و زمان انجام آزمایش، راههای عالی برای حفظ سلامت شنوایی شماست. برخی از این علائم عبارتند از:
- مشکل در درک گفتار، به خصوص در محیطهای پر سروصدا
- عدم تشخیص صداهای بم، مانند صدای زنگ تلفن یا بوق ماشین
- احساس پری یا گرفتگی در گوش
- وزوز گوش
از آنجایی که کاهش شنوایی با فرکانس پایین کمتر از کم شنوایی با فرکانس بالا است، بهتر است از علائم و نشانه های آن آگاه باشید. به این ترتیب میتوانید تشخیص دهید که آیا ممکن است کم شنوایی با فرکانس پایین داشته باشید یا خیر و سریعتر مشاوره حرفه ای دریافت کنید.
برای رزرو نوبت شنوایی شناسی، مشاوره و خرید سمعک در تهران و سایر نقاط ایران تماس بگیرید.
چه زمانی تست کم شنوایی با فرکانس پایین انجام دهیم؟
زمان مناسب برای انجام تست شنوایی به عوامل مختلفی بستگی دارد، در ادامه زمان مناسب برای هر کدام را توضیح میدهیم از جمله:
زمان مناسب برای انجام تست شنوایی نوزادان و کودکان
نوزادان
- تست غربالگری شنوایی: در بدو تولد یا قبل از ترخیص از بیمارستان
- تست شنوایی سنجی کامل: در 2 تا 3 ماهگی
کودکان
- غربالگری شنوایی: در 2 تا 3 سالگی و دوباره قبل از شروع مدرسه
- تست شنوایی سنجی کامل: در صورت مشکوک بودن به کم شنوایی
زمان مناسب برای انجام تست شنوایی بزرگسالان
- هر 3 تا 5 سال یک بار: در سنین 18 تا 50 سالگی
- سالانه: در صورت کار در محیط پر سر و صدا
- در صورت مشکوک بودن به کم شنوایی: در هر سنی
عوامل خطر
- سابقه خانوادگی کم شنوایی
- قرار گرفتن در معرض صداهای بلند
- مصرف برخی داروها
- بیماریهای خاص: مانند بیماری منیر، اتواسکلروز، و تومورهای گوش
در صورت وجود هر یک از عوامل خطر یا علائم کم شنوایی، بهتر است در اسرع وقت به شنوایی شناس مراجعه کنید تا تست شنوایی انجام دهید. انجام تست شنوایی به طور منظم، به خصوص در افراد در معرض خطر، میتواند به تشخیص زودهنگام کم شنوایی و درمان آن کمک کند.
درمان کاهش شنوایی با فرکانس پایین
سمعکهای اتیکن می توانند حمایت قابل توجهی از افرادی که از این نوع کم شنوایی رنج می برند ارائه دهند. برخی از افراد ممکن است احساس کنند که کم شنوایی در فرکانس پایین به اندازه کاهش شنوایی با فرکانس بالا تأثیر زیادی بر زندگی روزمره آنها ندارد. اما این اثرات میتواند بر فعالیت های روزانه تأثیر بگذارد زیرا فرد مبتلا شروع به تجربه کمتر و کمتری از صداهای اطراف خود می کند. دریافت مشاوره و پشتیبانی حرفه ای در زمان بروز علائم کم شنوایی بسیار مهم است. اگر به دنبال مشاوره با پزشکان متخصص و اطلاعات جامع در مورد تشخیص، گزینه های درمانی، علائم و علل مرتبط با کم شنوایی فرکانس پایین هستید، می توانید با مراجعه به سایت کلینیک طنین سمعک اطلاعات و راهنماییهای ضروری برای درک بهتر و رسیدگی به بیماری دسترسی داشته باشید و اطمینان حاصل کنید که مراقبتها و حمایتهای لازم برای سلامت مطلوب را دریافت میکنید.
چه چیزی می تواند باعث کاهش شنوایی در فرکانس پایین شود؟
عوامل رایجی که می توانند باعث کاهش شنوایی با فرکانس پایین شوند عبارتند از:
- جهش سندرم ولفرام
- بیماری منیر
- دیسپلازی موندینی
- کم شنوایی ناگهانی
سخن پایانی
کاهش شنوایی در فرکانس پایین، یک بیماری کمتر شناخته شده است که میتواند به طور قابل توجهی بر توانایی فرد در شنیدن صداهای زیر و بم تأثیر بگذارد. استفاده از سمعک ها و روش های رایج شنوایی سنجی نقش مهمی در تشخیص و مدیریت کاهش شنوایی در فرکانس پایین دارد. اگر شما یا یکی از نزدیکانتان مشکوک به علائم کم شنوایی با فرکانس پایین هستید، مهم است که فوراً به کلینیک شنوایی سنجی برای رسیدگی به این مشکل اقدام کنید.
در حالی که برخی از انواع کم شنوایی با فرکانس پایین میتوانند خود به خود یا با درمان علت اصلی برطرف شوند، اما ممکن است برخی دیگر درمان نشود.
کم شنوایی افراد در هر سنی را تحت تاثیر قرار می دهد و میتواند توسط عوامل مختلفی ایجاد شود. سه دسته اصلی کم شنوایی عبارتند از کم شنوایی حسی عصبی، کم شنوایی رسانا و کم شنوایی مختلط.
اگر عصب هشتم جمجمه آسیب دیده باشد، نمی تواند اطلاعات را از گوش داخلی به طور موثر منتقل کند و در نتیجه شنوایی را کاهش می دهد. از دست دادن شنوایی ممکن است ناشی از آسیب تروماتیک مغزی در اثر ضربههای شدید به سر ایجاد شود.
اگرچه درمان قطعی برای کاهش شنوایی در فرکانس پایین وجود ندارد، اما راهکارهای مختلفی مانند خرید سمعک برای بهبود شنوایی و کیفیت زندگی افراد مبتلا به این مشکل وجود دارد.
برای رزرو نوبت شنوایی شناسی، مشاوره و خرید سمعک در تهران و سایر نقاط ایران تماس بگیرید.
سلام ممنون از مقاله مفیدتون چجوری بفهمیم این کم شنوایی داریم؟
کدوم نوع کم شنوایی بدتره؟ کم شنوایی فرکانس بالا یا پایین؟