سمعک داخل گوشی چیست – راهنمای قیمت و خرید سمعک داخل گوشی
صفحه اصلی » مقالات » دانشنامه سمعک ها » سمعک داخل گوشی چیست – راهنمای قیمت و خرید سمعک داخل گوشی
سمعکها بر اساس محل قرارگیری میکروفون، به دو دسته سمعک داخل گوشی و سمعک پشت گوشی تقسیم میشوند. افراد در هنگام آشنایی با نوع داخل گوشی سمعک، با سوالاتی مواجه میشوند. از جمله این سوالات شامل:
سمعک داخل گوشی چیست؟
نحوه عملکرد آن چگونه است؟
نقطه قوت و مزایا این سمعک به نسبت سایر انواع سمعک چیست؟
با توجه به کوچک بودن این سمعک و پنهان بودن آن از دید دیگران، این نوع سمعک جزء پر فروشترین و راحتترین سمعکهای بازار محسوب میشود. به طور کلی این سمعکها را میتوان بر اساس معیارهای مختلفی دسته بندی کرد. یکی از مهمترین نوع این دستهبندیها، تقسیم بندی بر اساس اندازه پوسته میباشد.
به منظور آشنایی در مورد نوع داخل گوشی سمعک، نحوه عملکرد آن و آگاهی از چگونگی خرید سمعک داخل گوشی با ما همراه باشید…
سمعک داخل گوشی چیست؟
به نوعی از سمعک که درون مجرای شنوایی قرار میگیرد و قسمتی از آن، در گوش خارجی قابل مشاهده میباشد را سمعک داخل گوشی (ITE) میگویند. ساختار و اجزای کلی این سمعک با سایر سمعکها، یکسان میباشد، اما ابعاد و اندازه آن به مراتب کوچکتر از آنها است، تا بخش بیشتری از این سمعک در کانال گوش جای بگیرد و قابل تشخیص نباشد.
به دلیل اینکه نوع داخل گوشی سمعک از ابعاد کوچکتری برخوردار میباشد، ممکن است برخی از قابلیتهای سمعکهای بزرگتر را نداشته باشد. به همین منظور این سمعکها عمدتاً مناسب افرادی با کمشنوایی خفیف تا متوسط میباشد.
از آن جا که سمعک داخل گوشی درون مجرای گوش قرار میگیرد، برای هر فرد به صورت اختصاصی قالببندی و طراحی میشود. درصورتی که قالب تهیه شده مناسب گوش فرد نباشد، در دراز مدت باعث بروز مشکلات گوناگونی از جمله انواع عفونتها در گوش میانی و گوش داخلی میشود.
به صورت کلی عملکرد نوع داخل گوشی سمعک مانند سایر انواع سمعکها میباشد، و تنظیم آن را میبایست شنواییسنج با بررسیهای لازم انجام دهد.
نحوه عملکرد و تنظیم سمعک داخل گوشی چگونه است؟
سمعک داخل گوشی مانند دیگر سمعکها از قالب سمعک، میکروفون، آمپلی فایر، باتری و بلندگو تشکیل شده است. میکروفونها با جمعآوری صداها از محیط اطراف و تبدیل آن به سیگنال الکتریکی آن را به آمپلی فایر میفرستند. آمپلیفایرها با تقویت صدا، آن را به بلندگو میفرستد تا باعث شنیدن صدا میشود.
تفاوت سمعک داخل گوشی با سمعک پشت گوشی چیست؟
مهمترین و بارزترین تفاوت میان سمعک داخل گوشی و سمعک پشت گوشی، در ابعاد سمعک میباشد. همانطور که ذکر شد، این سمعک از ابعادی به مراتب کوچکتر از سمعک پشت گوشی تشکیل شده است. برخی دیگر از این تفاوتها شامل؛
- جایگاه میکروفون: در سمعک پشت گوشی، میکروفون در پشت لاله گوش قرار میگیرد و در سمعک داخل گوشی در مجرای شنوایی جای گرفته است.
- عمر باتری: به دلیل اندازه کوچتر باتری در سمعک داخل گوشی، به همان نسبت از عمر باتری کوتاهتری نسبت به سمعک پشت گوشی برخوردار است.
- قابلیت دید: سمعک پشت گوشی به طور واضح قابل مشاهده میباشد، اما تنها بخشهایی از سمعک داخل گوشی قابل تشخیص میباشد.
- سطوح شنوایی: سمعک پشت گوشی به دلیل اندازه و انعطاف بیشتری که به نسبت سمعک داخل گوشی دارد، به منظور کم شنواییهای خفیف تا شدید به کار میرود.
- راحتی: از آنجا که سمعک داخل گوشی با قالب اختصاصی طراحی شده است، به همین منظور از راحتی و آسایش بیشتری نسبت به سمعک پشت گوشی برخوردار است.
موارد بیان شده برخی از مهم ترین این تفاوتها بوده است. با این حال هر کدام از این سمعکها از مزایا و معایب خاص خود برخوردار است.
برای رزرو نوبت شنوایی شناسی، مشاوره و خرید سمعک در تهران و سایر مناطق ایران تماس بگیرید.
مزایا و معایب سمعک داخل گوشی
در هر سمعکی از هر نوعی، برخی مزیتها و مشکلات وجود دارد. انتخاب مناسب سمعک این مشکلات را به حداقل خود میرساند و سمعک بیشترین بازدهی را برای فرد دارد. برخی از مهمترین مزایا و معایب این سمعک عبارتند از؛
مزایا
عدم قابلیت تشخیص: این سمعک، به دلیل کوچک بودن ابعاد و قرار گرفتن در کانال گوش قابل تشخیص نیستند و برای افرادی که نمیخواهند سمعکشان مشخص باشد بسیار کاربردی است.
تکنولوژی پیشرفته: با اینکه سمعک از نوع داخل گوشی از اندازه کوچکتری برخوردار است، اما تکنولوژیهای جدید و کاربردی که در ساخت سمعکها به کار میرود، در طراحی آن استفاده شده است.
کاهش صدای باد: از بزرگترین مشکلات انواع دیگر سمعکها، ورود بیش از اندازه صدا باد به درون سمعک میباشد. از آنجا که میکروفون این سمعک درون مجرای شنوایی قرار دارد، مشکلی در مورد صدای باد و کار در بیرون از خانه وجود ندارد.
سهولت استفاده: سمعکهای داخل گوشی، به دلیل تنظیمات خودکار و اتوماتیک، استفاده آسانی دارند.
عدم تداخل با عینک و ماسک: سمعکهای داخل گوشی، به دلیل قرارگیری در داخل گوش، با عینک و ماسک تداخل ایجاد نمیکنند.
معایب
اندازه کوچک: ابعاد و اندازه کوچک این سمعک در کنار مزیتهایی که دارد، برخی معایب را به همراه دارد. قرار نگرفتن برخی تکنولوژیها، نداشتن ویژگیهای جانبی، عمرکوتاه باتری و غیره از جمله مهمترین معایب سمعک داخل گوشی میباشند.
سطح شنوایی: این سمعک به دلیل کم بودن امکانات و کوچک بودن ابعادِ اجزا، کمشنوایی خفیف تا متوسط را پوشش میدهد.
جرم گوش: از آنجا که سمعک داخل گوشی در مجرای گوش قرار میگیرد، احتمال تجمع جرم گوش را افزایش میدهد.
مناسب همه نیستند: سمعکهای داخل گوشی، ممکن است برای افراد با مجرای گوش باریک یا حساس مناسب نباشند.
با این حال این سمعک از پرفروشترین و کاربردیترین سمعکهای بازار میباشد و انتخاب نوع مناسب آن در افزایش بازدهی و راندمان سمعک، تاثیرگذار میباشد.
انواع سمعک داخل گوشی
سمعک داخل گوشی را میتوان براساس آیتمهای مختلفی دسته بندی کرد. یکی از معیارهایی که میتوان سمعکها را با توجه به آن تقسیم بندی کرد، اندازه پوسته یا بخش اشغال شده لاله گوش میباشد. بر این اساس سمعک از نوع داخل گوشی به دو دسته تقسیم میشوند؛
FULL SHELL
این مدل سمعک که از ابعادی به مراتب بزرگتر از سایر مدلها برخوردار است، کل لاله گوش را در بر میگیرد و امکانات جانبی بیشتری دارد. با توجه به اندازه بزرگتری که این نوع سمعک دارد، به راحتی توسط دیگران قابل تشخیص میباشد.
HALF SHELL
در این مدل از سمعک داخل گوشی، نیمی از لاله گوش احاطه شده است و اندازه کوچکتری نسبت به مدل قبلی دارد. با توجه به این ابعاد کوچک، برخی امکانات در آن وجود ندارد، اما به طور کلی قابلیتها و ویژگیهای اصلی این سمعک را دارا میباشد.
چند مدل سمعک داخل گوشی داریم؟
شش نوع سمعک داخل گوشی وجود دارد:
1- سمعک داخل گوشی (ITE): در لبه خارجی کاسه گوش قرار میگیرد. این بزرگترین نوع سمعک داخل گوشی است، اما همچنین قابل مشاهده ترین است.
2- سمعک داخل کانال (ITC): در کانال گوش قرار می گیرد. این نوع سمعک از ITE کوچکتر است و کمتر قابل مشاهده است.
3- سمعک کاملاً در کانال (CIC): عمیق تر در کانال گوش قرار می گیرد. از ITC کوچکتر و نامحسوس تر است.
4- سمعک نامرئی در کانال (IIC): عمیق ترین قسمت کانال گوش قرار می گیرد. این کوچکترین و نامرئی ترین نوع سمعک داخل گوشی است.
5- سمعک با رسیور در کانال (RIC): دارای یک رسیور است که در کانال گوش قرار می گیرد و یک واحد پردازش که پشت گوش قرار می گیرد. این نوع سمعک برای افراد کم شنوایی شدید مناسب است.
6- سمعک با سیم (BSI): دارای یک رسیور است که در کانال گوش قرار می گیرد و یک واحد پردازش که با سیم به رسیور متصل می شود. این نوع سمعک برای افراد کم شنوایی شدید مناسب است.
نوع سمعک داخل گوشی که برای شما مناسبتر است بستگی به درجه کم شنوایی، ترجیحات زیبایی و سبک زندگی شما دارد.
خرید سمعک داخل گوشی
به منظور خرید سمعک داخل گوشی توجه به برخی نکات، میتواند کمک بهسزایی در انتخاب نوع مناسب این سمعک داشته باشد.
- ظرافت: درصورتی که به منظور قابل تشخیص نبودن سمعک، از نوع داخل گوشی سمعک استفاده میکنید، انتخاب ظریفترین و کوچکترین نوع آن از اهمیت بالایی برخوردار است.
- عمرباتری: به صورت کلی عمر باتری این سمعک از سایر انواع سمعک کمتر است و درصورتی که جزء افرادی هستید که همواره شارژر سمعک خود را فراموش میکنید، از سمعکهای باتریخور استفاده کنید و همواره چند باتری اضافه به همراه داشته باشید.
- اتصال به بلوتوث: برخی از انواع سمعک نوع داخل گوشی قابلیت اتصال به بلوتوث، وایرلس و حتی تلویزیون را دارا هستند.
- قالب: به منظور قالبگیری حتماً به کلینیکی قابل اطمینان و باتجربه مراجعه کنید تا سمعک در دراز مدت باعث آسیب رساندن به گوش شما نشود.
درصورتی که به دنبال خرید سمعک داخل گوشی هستید، با مراجعه به کلینیک شنوایی طنین سمعک میتوانید از مجرب ترین و بهترین کارشناسان و متخصصین شنوایی بهرهمند شوید.
برای رزرو نوبت شنوایی شناسی، مشاوره و خرید سمعک در تهران و سایر مناطق ایران تماس بگیرید.
قیمت سمعک داخل گوشی
این سمعک را میتوان با استفاده از فاکتورهای مختلفی قیمتگذاری کرد. برخی از عوامل تاثیرگذار بر روی قیمت سمعک شامل؛
برندسمعک: با توجه به نوع برند سازنده سمعک (اتیکن، زیمنس، برنافون و غیره) قیمت آن میتواند متفاوت باشد.
ابعاد سمعک: هرچه ظرافت سمعک بیشتر باشد، به مراتب قیمت سمعک بالاتر میرود.
تکنولوژی: با توجه به نوع تکنولوژی به کار رفته در سمعک، قیمتگذاری بر روی آنها متفاوت است.
در کنار موارد ذکرشده، مرئی یا نامرئی بودن سمعک، رنگ سمعک، عمر باتری و غیره از دیگر عوامل تاثیرگذار در تعیین قیمت سمعک داخل گوشی میباشد.
نکات پایانی در مورد سمعک داخل گوشی
سمعک داخل گوشی در مجرای گوش جای میگیرد و عمدتاً از دید دیگران پنهان میماند. نحوه عملکرد این سمعک با سایر سمعکها یکسان میباشد و تنظیم آن توسط شنوایی سنج میباشد. جایگاه میکروفون در این سمعک درون کانال گوش میباشد و به دلیل ابعاد کوچک اجزا آن عمر باتری کمتری دارد و مناسب کمشنوایی خفیف تا متوسط میباشد.
این سمعک بر اساس اندازه پوسته به دو دسته FULL SHELL و HALF SHELL تقسیم میگردند. به منظور خرید سمعک داخل گوشی مناسب با مناسب ترین قیمت با کلینیک شنوایی سنجی طنین سمعک در ارتباط باشید.
برای رزرو نوبت شنوایی شناسی، مشاوره و خرید سمعک در تهران و سایر مناطق ایران تماس بگیرید.
سوالات متداول
- چرا سمعک داخل گوشی پرفروش است؟
با توجه به کوچک بودن این سمعک و پنهان بودن آن از دید دیگران، این نوع سمعک از پرفروش ترین و راحتترین سمعکهای بازار محسوب میشود.
- چرا سمعک داخل گوشی بیشتر مناسب افراد کمشنوایی خفیف تا متوسط است؟
به دلیل اینکه نوع داخل گوشی سمک از ابعاد کوچکتری برخوردار میباشد، ممکن است برخی از قابلیتهای سمعکهای بزرگتر را نداشته باشد. به همین منظور این سمعکها عمدتا مناسب فراد کم شنوایی خفیف تا متوسط است.
- چه عواملی باعث میشود قیمت سمعک افزایش پیدا کند؟
برند سمعک، ابعاد سمعک و تکنولوژی سه تا ازعوامل تاثیرگذار بر قیمت سمعک میباشد.
- برچه اساسی سمعکها را دسته بندی میکنند؟
سمعک داخل گوشی را میتوان براساس آیتمهای مختلفی از جمله اندازه پوسته یا بخش اشغال شده لاله گوش دسته بندی کرد.
- آیا سمعک داخل گوشی در برابر صدای باد به داخل سمعک محافظت میکند؟
از آنجا که میکروفون این سمعک درون مجرای شنوایی قرار دارد، مشکلی در مورد صدی باد و کار دربیرون از خانه ندارد.
- چگونه سمعک داخل گوشی مناسب را انتخاب کنیم؟
برای انتخاب سمعک داخل گوشی مناسب، لازم است با یک متخصص شنوایی مشورت کنید.
سلام این سمعک داخل گوشی میتونیم موقع خواب استفاده کنیم؟
سلام علی
برخی از افراد بدون هیچ مشکلی می تونند در طول شب از سمعک داخل گوشی استفاده کنند، در حالی که برای برخی دیگر ممکنه ناراحت کننده یا غیرقابل تحمل باشد.
سلام این سمعک داخل گوشی برای بچه های ۱۰سال مناسبه؟
سلام بهتره که وقتی 12 یا 13 سالش شد از سمعک داخل گوشی براش استفاده کنید. توی این سن سمعک های پشت گوشی مناسبتره چون کودک در حال رشده
من یگوشم شنواییش کم شده فقط یک سمعک داخل گوشی بخرم کافیه؟
لطفا به متخصص شنوایی سنجی مراجعه کنید و براساس نظر متخصص اقدام به خرید سمعک کنید.
استفاده از یک سمعک داخل گوشی می تواند برای برخی افراد که فقط در یک گوش کم شنوایی دارند، مفید باشد. با این حال، این موضوع به عوامل مختلفی بستگی دارد.
سلام من سمعک داخل گوشی گرفتم ولی خیلی سریع باتریش تموم میشه باید چیکار کنم؟
سلام باید سمعک بررسی بشه حتما مشکل داره به مرکزی که خریدید مراجعه کنید
سلام سمعک ها درون گوشی بچه های چندسال به بالا میتونند استفاده کنند؟