عوامل موثر بر طول عمر سمعک + ۱۱ نکته مهم برای افزایش طول عمر سمعک
صفحه اصلی » مقالات » دانشنامه سمعک ها » عوامل موثر بر طول عمر سمعک + ۱۱ نکته مهم برای افزایش طول عمر سمعک
یادگیری نحوهی استفاده و نگهداری از سمعک ها باعث طول عمر سمعک و کارایی بهتر آن خواهد شد. انتخاب یک سمعک مناسب میتواند به عوامل متعددی بستگی داشه باشد؛ مانند میزان کم شنوایی، نوع کم شنوایی، نوع شغل، سبک زندگی و… . این تجهیزات الکترونیکی کارآمد در طول سالهای اخیر رشد و پیشرفت چشمگیری داشتهاند. به این صورت که در این روزها میتوان هر افت شنوایی را به کمک سمعکها جبران کرد.
اولین کاری که بعد از خرید یک سمعک مناسب و هماهنگ با گوشتان باید انجام دهید، توجه به استفاده و چگونگی نگهداری از سمعک است. قیمت سمعک با توجه به کاری که انجام میدهند گران است؛ پیشنهاد میکنیم اگر نیاز داشتید از سمعک استفاده کنید، بعد از انتخاب یک نمونهی عالی و هماهنگ با فیزیولوژی بدنتان، مراقبتهای لازم را از آن انجام دهید تا مجبور نشوید به تعمیر سمعک یا خرید یک سمعک جدید بپردازید.
عوامل موثر در طول عمر سمعک
یکی از نگرانیهای افراد در حین خرید سمعک این است که چه سمعکی را انتخاب کنند که دوام بیشتری داشته باشد و بتوانند سالهای بیشتری از آن استفاده کنند. طول عمر برندهای مختلف سمعک با هم متفاوت است اما اینطور که بهنظر میرسد طول عمر اکثر سمعکها بین ۳ تا ۷ سال است. و البته باید این را هم در نظر گرفت که طریقهی استفاده از سمعکها نیز بستگی زیادی به طول عمر آنها دارد؛ ممکن است دو نفر یک سمعک را خریداری کنند و نفر اول بهمدت چهار سال از آن استفاده کند و نفر دوم باید به سال هم نکشیده به فکر تعمیر یا خرید سمعک باشد.
جهت تعمیر سمعک با کلینیک طنین سمعک تماس حاصل نمایید.
چند عامل مختلف وجود دارند که طول عمر مفید سمعک را کاهش میدهند، از جمله عوامل تاثیرگذار در طول عمر سمعک عبارتاند از:
- خوب نبودن مواد اولیهی مورد نیاز در ساخت سمعک
- تعداد دفعات جرمزدایی سمعک
- محل جغرافیایی که سمعک در آنجا استفاده میشود.
- چگونگی نگهداری کردن از سمعک در انبار
- مدل سمعک؛ اینکه سمعک داخل گوشی باشد یا پشت گوشی
- چگونگی فیزیولوژی بدن فردی که از سمعک استفاده میکند.
- مدت زمانی که از سمعک استفاده میشود.
مواد اولیه ی ساخت سمعک
سمعکهای امروزی که میتوان آنها را رایانههایی کوچک نامید، از موادی مانند سیلیکون، پلاستیک، فلز، پلیمر و… ساخته میشوند. خصوصیات این مواد بهگونهای است که با مرور زمان دوام و کارایی خود را از دست میدهند. برای اینکه سمعکی داشته باشید که طول عمر بالاتری داشته باشد دقت کنید در حین خرید، سمعکهای جدیدی را انتخاب کنید که استفاده از نانو در طراحی آنها، باعث شده است سمعک در برابر رطوبت و جرمهای گوش مقاومت داشته باشد.
تعداد دفعات جرم زدایی سمعک
سمعک هم مثل اعضای بدن نیاز به تمیزی و جرم زدایی دارد. همینطور که بدن بعد از مدتی نیاز به شستشو و تمیز شدن دارد، سمعک هم باید هر چند وقت یکبار جرم زدایی شود. رطوبت و جرم گوش، عرق، چربی پوست، نور خورشید و دمای بالا از مواردی هستند که باعث کاهش طول عمر سمعک ها میشوند.
سعی کنید هر روز سمعکها را از گوشتان خارج کنید و با دقت به آنها نگاه کنید که در صورت جرم گیری به سرعت به تمیز کردن آنها بپردازید.
منطقه جغرافیایی
منطقهی جغرافیایی یکی دیگر از عواملی است که در طول عمر سمعک تاثیر گذار است. منطقههایی که آب و هوای شرجی دارند یا پر از گرد و غبار هستند، عمر سمعک را کاهش میدهند؛ به همین دلیل در این مناطق باید به تمیز کردن مداوم سمعک بیشتر توجه شود.
فیزیولوژی بدن
بدن افراد به دلایل گوناگون در حالتهای مختلف مانند عرق کردن و… مواد شیمیایی خاصی را دارا است. این مواد شیمیایی موجود در جرم گوش یا عرق، میتواند طول عمر مواد فلزی و پلاستیکی سمعک را دچار اختلال کند.
همراه شما حتی پس از خرید
یکی دیگر از عواملی که در طول عمر سمعک تاثیرگذار است، گارانتی و پشتیبانی پس از خرید از است. با کمی بررسی در میابیم که بسیاری از بیماران در ماه های اول و یا سال اول، به تعمیر سمعکشان نیاز پیدا میکنند. این اتفاق به این علت می افتد که سمعک های خود را از جای نامعتبری تهیه میکنند و یا از سمعک به درستی استفاده نمیکنند.
طنین سمعک مفتخر است که با گارانتی کردن شما، شما را رها نمی کند و به صورت کاملا رایگان برای انجام خدمات مورد نیاز شما آماده است. وقتی بیمار برای خرید سمعک به کلینیک مراجعه می کند، کارت طلایی طنین سمعک را به شکل زیر خواهد گرفت و از مزایای زیر به صورت کاملا رایگان بهره خواهد بود:
1- به صورت دوره ای برای شما وقت تنظیم میکنیم که برای سنجش تغییر میزان شنوایی شما به صورت کاملا رایگان انجام میدهیم.
2- با بررسی کاربر و نحوه استفاده او از سمعک می فهمیم که آیا در استفاده از سمعک مشکلی دارد یا خیر که اگر مشکلی باشد قبل از اینکه به سمعک و یا شنوایی خودش آسیبی بزند آن را بررسی و رفع میکنیم. همچنین عادات او را بررسی میکنیم که اگر در بین آنها عادت اشتباهی در مورد رفتار با سمعک وجود داشته باشد آن را برطرف میکنیم.
3- با وجود اینکه سمعک های طنین سمعک اصل هستند و در این زمینه بیش از 25 سال سابق داریم، اگر سمعک شما به هر دلیل خراب شده باشد آن را به صورت رایگان برایتان تعمیر میکنیم.
با کارت طلایی طنین سمعک تا 2 سال خیالتان بایت سمعک و شنواییتان راحت باشد.
چه عواملی طول عمر سمعک را کاهش می دهد؟
اگر برایتان مهم است که عمر سمعک خود را افزایش دهید، پیشنهاد میکنیم به تمامی موارد زیر دقت کنید و به آنها عمل کنید.
۱- هرگاه فکر میکنید که شاید سمعکتان در شرایطی قرار بگیرد که احتمال خیس شدن آن وجود داشته باشد، مانند مواقعی که قصد دارید به استخر و حمام بروید، سمعک را از گوشهایتان درآورید؛ و همچنین حواستان باشد که بدون چتر زیر باران نروید.
۲- همیشه سعی کنید از سمعکتان به خوبی مراقبت کنید، وقتی از سمعکتان استفاده نمیکنید آنرا داخل جعبهی خودش یا یک جعبهی خشک نگهداری کنید.
۳- وقتی سمعک در گوشتان دارید به هیچ عنوان از اسپری مو استفاده نکنید؛ چرا که موادی که از اسپری مو خارج میشود ممکن است دکمههای ورودی و کنترل میکروفون را مختل کند.
۴- حواستان باشد در محیطهای مرطوب و گرم حداقل روزی دو مرتبه به تمیز کردن سمعک خود بپردازید و بعد از چند دقیقه استراحت دادن به سمعک، آنرا محدد روی گوش خود قرار دهید.
۵- هیچگاه سمعک خود را در معرض حرارت زیاد مانند پشت شیشهی اتومبیل، مقابل آتش یا کنار پنجره قرار ندهید؛ گرما و حرارت میتوانند کارکرد سمعک را دچار اختلال کنند طول عمر سمعک را کوتاه کند.
۶- همیشه برای خودتان چند باتری سمعک ذخیره داشته باشید تا در مواقع لازم اذیت نشوید؛ همچنین یادتان باشد همیشه قبل از اینکه باتری سمعکتان کامل تخلیه شود به تعویض آن بپردازید.
۷- برای تمیز کردن سمعک خود از پارچهی نرم نخی و برسهای کوچک استفاده کنید.
برسهای کوچک ابزار خوبی برای تمیز کردن سمعکها هستند؛ زیرا باعث نمیشوند که آسیب زیادی به سمعکها برسد.
۸- زمانی که از سمعکتان استفاده نمیکنید، باتری آنرا خارج کنید تا طول عمر باتری سمعک کاهش پیدا نکند.
۹- برای راحتی خودتان در هنگام خواب، سمعک را از گوشتان خارج کنید تا با خیال آسودهتری استراحت کنید.
۱۰- در صورت کاهش طول عمر مفید سمعک ، آنرا برای تعمیر به یک متخصص کاربلد بسپرید؛ هرگز خودتان سعی نکنید با استفاده از پیچ گوشتی و روغن به تعمیر آن بپردازید چون بدون شک کار را خرابتر خواهید کرد.
۱۱- مراقب ترشحات گوشتان باشید و گهگاه آنرا تمیز کنید؛ ترشحات گوش ممکن است باعث جرمگیری سمعک و در نهایت خوب نشنیدن شود.
همانطور که امکان خریداری یک سمعک مناسب و درجه یک در اختیار افراد است، امکان تعمیر سمعک به وسیلهی طنین سمعک نیز وجود دارد. در صورت خراب شدن سمعک، شما میتوانید به جای خرید یک سمعک جدید، با خیالی آسوده سمعک خود را تعمیر کرده و مجدد از آن استفاده کنید.
لازم به ذکر است که مراقبت های استفاده و نگهداری از سمعکهایتان را به خوبی انجام دهید تا طول عمر سمعک خود را افزایش دهید و به این زودیها نیازی به تعمیر یا خرید سمعک نداشته باشید. اجزای تشکیل دهندهی سمعکها بهقدری حساس و گران هستند که توانایی خرید زود به زود آن قطعا برای اکثریت افراد وجود ندارد؛ پس چه بهتر که با فراگیری آموزشهای استفاده و نگهداری از سمعکها، طول عمر مفید سمعک ها را به زمان بیشتری موکول کنید.