

نکاتی در مورد استفاده از سمعک
شنوایی یکی از حسهای پنجگانهی انسان است که به همراه حس بینایی، مهمترین حس انسان به شمار میرود. در قرآن در برخی از آیات از عبارت سمیعاً و بصیرا استفاده شده که نشان از مقدم بودن شنوایی بر بینایی دارد. وقتی به حس شنوایی انسان آسیب برسد، تغییرات فراوانی را در زندگی فرد به وجود میآورد؛ به ویژه اگر این اتفاق در دوران کودکی رخ بدهد زیرا میتواند موجب اختلال شناختی و یادگیری گردد. آسیبهای شنوایی از جمله آسیبهایی است که نمیتوان با دارو یا جراحی آن را به طور کامل برطرف کرد. یکی از وسایل مهمی که محققان برای برگرداندن حدودی شنوایی فرد اختراع کردهاند، سمعک است. این وسیلهی کوچک و کارا توانسته کیفیت زندگی بیماران با مشکل شنوایی را بهبود ببخشد.
سمعکها از جمله وسایلی هستند که روز به روز پیشرفتهتر و نو تر میشوند. البته در مصرف این وسایل باید به یک سری نکات توجه داشت که در ادامه به بیان آنها میپردازیم.
1- اشخاصی که از سمعک استفاده میکنند بایستی حتماً هر سال یک بار به متخصص گوش، حلق و بینی مراجعه نمایند تا شنواییشان سنجیده شود. چنانچه درجه شنوایی تغییر کرده باشد، شرکت سازندهی سمعک بایستی مجدداً آن را تنظیم کند. برای تنظیم سمعکها از تکنولوژیهای متفاوتی نظیر بلوتوث، یواسپی و … استفاده مینمایند.
2- ورود هر جسم خارجی به داخل گوش، میتواند احتمال عفونت خارجی گوش شخص را افزایش دهد. لذا رعایت نمودن بهداشت سمعک، امری الزامی است و اگر بیمار احساس درد کند بایستی حتماً بلافاصله به پزشک مراجعه نماید تا درمانهای لازم بر روی وی انجام گیرد.
3- یکی از مشکلات عمدهای که استفاده کنندگان از سمعک به ویژه از نوع داخلی با آن مواجه میشوند، جمع شدن موم یا واکس گوش است. زمانی که سمعک فردی درست کار نمیکند یا احساس گرفتگی در گوش خود دارد، بایستی حتماً به متخصص گوش، حلق و بینی مراجعه نماید تا جرمها از گوشش خارج شوند.
4- برای کودکانی که با ناشنوایی متولد میشوند و ناشنوایی حدود 70 دسیبل دارند، استفاده از سمعک میتواند بسیار مفید باشد. در بیشتر از این مقدار و در حالتی که کودک کاهش شنوایی حس – عصبی دارد، سمعک نمیتواند کارساز باشد و باید کاشت حلزون انجام شود.


سمعک پشت گوشی BTE
5- سمعکهای داخل و پشت گوش تنها از لحاط زیبایی با هم متفاوت نیستند، بلکه باتری آنها هم با هم فرق میکند. سمعکهای بزرگتر دارای نیمهعمر بالاتری هستند و خروجی صدای بیشتری هم دارند. لذا میتوان اینطور بیان کرد که سمعکهایی که درون گوش قرار دارند، دارای صدای خروجی کمتر و باتری کوچکتری هستند. سمعکهای داخل کانال را شخص راحت میتواند جدا کند اما سمعکهایی که کاملاً درون کانال قرار دارند، بایستی توسط متخصصین گوش، حلق و بینی خارج شوند.
طنین سمعک » مرجع روانشناس کودک ، گفتاردرمانی و قیمت سمعک