سمعک گوشواره ای
سَمعَک وسیله ای است که به منظور کمک به افراد کم شنوا طراحی شده است. سمعک ها توسط متخصصین شنوایی سنجی تجویز و تنظیم می شوند . لازم به ذکر است سمعک از سه بخش اصلی زیر تشکیل شدهاست : میکروفون ، مدار پردازنده و بلندگو . اجزای فرعی آن نیز عبارتند از ولوم کنترل ، کلید برنامه یا پروگرم ، هوک و… . سمعکها از چندین جنبه قابل طبقه بندی هستند که مهمترین آنها شکل ظاهری و نوع پردازش سمعک می باشد . گفتنی است کار میکروفون سمعک دریافت امواج صوتی و تبدیل آنها به سیگنالهای الکتریکی می باشد. در مدار پردازنده یا بورد سمعک، تمامی سیگنالهای الکتریکی دریافت شده از سوی میکروفون پردازش و تقویت می گردد و بعد از پردازش و تقویت سیگنالهای الکتریکی، به وسیلهٔ بلندگوی سمعک، این سیگنالها دوباره به امواج صوتی تبدیل و به گوش بیمار منتقل می شود.
انواع سمعک گوشواره ای:
از لحاظ شکل ظاهری می توان سمعکها را به گروههای زیر طبقه بندی نمود : جیبی ، عینکی (استخوانی و هوایی) ، پشت گوشی (عادی ، کوچک) ، داخل گوشی ، داخل مجرا ، کاملاً داخل مجرا و گوشواره ای . جالب است بدانید در سال ۲۰۰۷ میلادی ، سمعک جدیدی به شکل گوشواره وارد بازار دنیا شد که اصطلاحاً به آن « سمعک گوشوارهای » گفته می شود . این سمعک مناسب خانم ها و افرادی می باشند که دچار کلاپس کانال گوش هستند . این نوع سمعک توسط فردی ایرانی به نام « افشین امیری ججین » طراحی و ساخته شده است . لازم به ذکر می باشد که کارکرد این دستگاه بسیار جالب است . در جلسات سخنرانی این سمعک قادر است بسته به میزان صدا ، موج هایی با سیگنال های رنگی نمایش دهد . این سمعک رنگ های مختلفی را نشان می دهد که رنگ های آن بر اساس لحن تند یا نرم یا شوخ و … گوینده ، متغییر می باشد . همچنین بانوان می تواند با این وسیله لباس های خود را بپوشند.
قیمت سمعک گوشواره ای
همانند سمعک های دیگر، انواع سمعک گوشواره ای نیز قیمت های خاص خود را داشته که می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر درباره قیمت سمعک های گوشواره ای با طنین سمعک تماس حاصل فرمایید.
مزایای استفاده از سمعک دو گوشی :
- توانایی بهتر و بیشتر در جهت یابی اصوات .
- بهبود فهم گفتار در محیط های پر سر و صدا و شلوغ .
- بهتر و راحت تر و بصورت استریو شنیده میشوند
- درک بهتر گفتار در مکالمههای گروهی و در محیط های نویزی.
- بهتر شدن کیفیت صدا.
سمعک به افراد کم شنوا چه کمکی می کند؟
یکی از مواردی که باعث کاهش اعتماد به نفس و حتی استرس شدید فرد می شود این است که نمی تواند درست بشنود ، به صداهای اطرافش واکنش نشان دهد ، متوجه صحبت ها شود و… . ناشنوایی و کم شنوایی می تواند به دلایل مختلفی رخ دهد و می باعث صدمات روحی و جسمی فراوان در افراد گردد . این ناتوانی بروز مشکلاتی همچون بیماری های قلبی عروقی ، بیماری های تنفسی و تنگی نفس ، سرگیجه ، کاهش اعتماد به نفس و نیز بروز بیماری هایی همچون فشار خون بالا ، استرس ، پرخاشگری ، ضعف تعادل و حتی زوال مغز یا آلزایمر می شود . سمعک ها مدل های گوناگونی دارند از جمله ، سمعک هایی که داخل کانال گوش قرار می گیرند که اصطلاحا « سمعک داخل گوشی » گفته می شوند و نیز سمعک هایی که به کنار گوش متصل شده و میکروفون آن خارج گوش قرار دارند که اصطلاحا « سمعک پشت گوشی » نام دارند . گفتنی است استفاده از سمعک های کوچک که داخل گوش قرار می گیرند برای کودکان مناسب نیست زیرا گوش آنها همزمان با افزایش سن بزرگ شده و احتمال گم شدن سمعک برای کودکان وجود دارد . پس در چنین شرایطی باید اجازه ی رشد کامل گوش داده شود و سپس در سنی که رشد گوش تقریبا متوقت شد سمعک تجویز گردد . همچنین قدرت سمعک باید متناسب با نیاز کاربر باشد .
مزاياي استفاده از سمعك:
در افراد كم شنوا، استفاده از سمعك فوايد زيادي دارد. مهمترين فايده آن اين است كه فرد خيلي بهتر مي شنود. گرچه سمعك هیچ گاه قادر نخواهد بود که شنوايي فرد را به حد طبيعي برساند اما در وضعيت شنيدن فرد كم شنوا بهبود قابل ملاحظه اي ايجاد خواهد نمود. سمعک می تواند به فرد كمك كند تا فرد اصواتي كه قبلاً نمي شنيده (مثل آواز پرندگان، زنگ درب، وزش باد، صداي جاري شدن آب و …) را بشنود و برقراري ارتباط و مكالمه با ساير افراد براي وی بسیار ساده تر گردد . معمولاً استفاده از سمعك می تواند سطح سلامت رواني ، جسمي و اجتماعي فرد را افزايش دهد و باعث بهبود كيفيت زندگي او گردد.
ديگر مزاياي استفاده از سمعك :
- برقرار کردن ارتباط بهتر و مؤثرتري با نزديكا و اطرافیان .
- داشتن اعتماد به نفس بيشتر .
- افزايش سلامت ذهني فرد .
- داشتن قدرت تمركز بيشتر .
- كمتر شدن وابستگي فرد به اطرافيان خود .
- كمتر شدن احساس خستگي و فرسايش در فرد .
- بيشتر شدن توانايي فرد براي شركت در تجمعات اجتماعي .
- افزايش یافتن روابط اجتماعي در فرد .
- بيشتر شدن موفقيت فرد در محيط كاري.
سمعک های دیجیتال , هوشمند و آنالوگ :
سمعک های دیجیتال: این نوع سمعک ها علاوه بر این که صداهای محیطی را از یکدیگر افتراق می دهند , تنظیماتی منحصر به فردی را نیز فراهم می کنند . زیرا تنظیم سمعک های دیجیتال بر پایه اطلاعات شنوایی فرد کاربر سمعک دیجیتال (یعنی اندازه ی افت شنوایی و نوع آن) پایه گذاری می گردد . استفاده از سمعک های دیجیتالی می تواند گفتار را شفاف تر و واضح تر تقویت نمموده و سر و صدای محیطی را کاهش دهد .
سمعک های هوشمند (از گروه سمعک دیجیتال) : سمعک های هوشمند قادرند بر اساس ویژگی محیط های مختلف به صورت خودکار ، تنظیمات و پردازش خود را تغییر دهند . آنها به صورت اتوماتیک گفتار را بهتر و شفاف تر از سایر اصوات برای فرد کاربر تقویت نموده و صداهای محیطی و اضافی را کم می کند از دیگر مزایای سمعک دیجیتال هوشمند , قابلیت اتصال وایرلس آنها با وسایل صوتی و ریموت کنترل های مخصوص و همچنین گوشی های تلفن هوشمند است .
سمعک های آنالوگ : میزان تقویت و پردازش این سمعک ها ثابت است و نمی توان تنظیمات آنها را به صورت اختصاصی و براساس افت شنوایی کاربر تغییر داد . بزرگترین مشکل این سمعک ها ، احتمال بدتر شدن افت شنوایی فرد کاربر است. این نوع سمعک ها, قادر نیستند که تفاوتی بین صداهای دلخواه (مانند گفتار) و صداهای ناپسند (مانند نویز و سر وصدای محیط) قائل شوند.
انتخاب بهترین سمعک:
نوع کم شنوایی، مهم ترین معیار انتخاب سمعک خوب است . ازدیگر عوامل ادیولوژیکی «شیب ادیوگرام» است. میزان درک گفتار فرد معیار بعدی است . یعنی افرادی که درصد بازشناسی گفتار(SDS) انها از ۵۰ درصد کمتر است ممکن است سمعک نتواند تاثیر زیادی داشته باشد . مورد دیگر ، محدوده پویایی شنوایی فرد است . خوب است بدانید محدوده پویایی شنوایی فرد کم شنوا از فرد هنجار کمتر است . درباره عوامل غیر ادیولوژیکی نیز باید ملاحظات خاصی را در نظر گرفت .
کسی که اینو ساخته واقعا مغزش کار میکرده
چه سمعک های جالبی ادم دوست داره ازین سمعک ها داشته باشه خیلی قشنگ هست
فقط سایت شما این موضوع رو به خوبی توضیح داده بود … فکر نمی کنم استفاده از سمعک گوشواره ای در ایران زیاد متداول باشه