طراحی سمعک فوق حساس و دقیق با الهام گرفتن از مگس !
همواره الهام گرفتن از حیوانات، باعث ایجاد جهشهایی در علم و فناوری بوده است. بسیاری از دانشمندان بعضا به دنبال یافتن پاسخهای سوال های علمی و پیچیده خود بوده اند. اما در بسیاری از موارد نهایتا پاسخ این سوالات را در طبیعت یافته اند. اخیرا دانشمندان توانسته اند یک دستگاه پیش ساخت کوچک طراحی کنند که ممکن است نسل جدید سمعک ها و حتی فناوری های نظامی را در پی خود داشته باشند.
سمعک فوق حساس با الهام گرفتن از مگس
تیمی از محققان دانشکده مهندسی کوکرل در دانشگاه تگزاس در آستین (UT Austin) یک دستگاه کوچک و کم مصرف ساخته اند که مکانیسم شنوایی مگس را تقلید می کند. این دستگاه جدید میتواند برای ساخت نسل بعدی سمعکهای حساس با میکروفونهای هوشمند استفاده شود که به صورت تطبیقی تنها بر روی مکالمات یا صداهایی که مورد علاقه کاربر هستند تمرکز میکنند.
همان گونه که اشاره شد، ساخت این نوع سمعک بر پایه رفتار نوعی مگس کوچک و زردرنگ به نام Ormia ochracea است. این مگس سیستم شنوایی فوق العاده ای داشته و مکانیزم پردازش صدا توسط این موجود، در مقایسه با سایر حشرات بسیار پیچیده است. این مکانیزم می تواند محل یک جیرجیرک را با دقتی بسیار بالایی شناسایی نماید.
این دستگاه، بسیار کوچک بوده و حدود 2 میلی متر طول دارد. به علاوه این دستگاه از موارد پیزوالکتریکی استفاده میکند. به صورت کلی می توان گفت که این دستگاه فشار مکانیکی را به سیگنال الکتریکی تبدیل مینماید. علاوه بر همه مزایای دقت و کوچکی این دستگاه، این دستگاه در مقایسه با سایر دستگاه ها مصرف انرژی بسیار بسیار پایین تری دارد.
بر اساس این آزمایشات پیش بینی میشود که نسل جدید سمعک ها با الهام گرفتن از این تکنولوژی اولا بسیار کوچک باشد. دوما احتیاج آن به انرژی تا حد بسیار زیادی کاهش یابد.
در کنار همه این ها، پیش بینی میشود که این دستگاه کاربردهای وسیعی در عرصه نظامی و دفاعی داشته باشد. به عنوان مثال، در یک محیط بسیار تاریک که هیچ گونه نشانه دیداری وجود ندارد، این دستگاه می تواند با استفاده از صدا اطلاعات زیادی را در اختیار استفاده کننده قرار دهد.
در حقیقت کشف مکانیزم غیرعادی مگس برای اولین بار توسط رونالد مایلز از دانشگاه بینگهامتون و همکارانش رونالد هوی و دانیل رابرت انجام شد که حدود 20 سال پیش برای اولین بار مکانیسم تقویت فاز مورد استفاده توسط این مگس را برای دستیابی به شنوایی جهت دار خود توصیف کردند.
این پژوهشگران با استفاده از این فناوری موفق به ساخت یک الاکلنگ مینیاتوری حساس به فشار از جنس سیلیکون شده اند. این الاکلنگ مینیاتوری دارای پرتو منعطف و مواد یکپارچه پیزوالکتریکی میباشد. در واقع نوآوری اصلی این دانشمندان استفاده از موارد پیزوالکتریکی است. این کار سبب شده است که این افراد بتوانند به صورت همزمان خم و چرخش الاکلنگی را اندازه گیری نمایند.
این اندازه گیری سبب شده است که دانشمندان بتوانند قابلیت ویژه این مگس را به منظور شناسایی جهت صدا در دستگاهی به اندازه فیزیولوژی این حشره بازسازی کنند.
پیش بینی میشود که این فناوری فوق العاده بتواند سبب ایجاد نسل جدید سمعک ها شود. نسلی از سمعک ها که دارای میکروفون بسیار هوشمند بوده و تنها بر روی صداهای مورد توجه کاربر تمرکز نمایند.
مرکز شنوایی سنجی طنین سمعک: ارائه انواع سمعک و گفتاردرمانی
سوالات متداول
آیا مگس ها شنوایی فوق العاده دارند؟
گاهی اوقات مگس ها می توانند حتی بهتر از انسان ها بشنوند، اما. آنها صداها را به روشی کاملاً مشابه ما پردازش نمی کنند.
اگر بیمار کم شنوایی داشته باشد بهترین مدل برای سمعک چیست؟
سمعک پشت گوش (BTE) بالای گوش شما قلاب می شود و پشت گوش قرار می گیرد. یک لوله سمعک را به یک گوشی سفارشی به نام قالب گوش متصل می کند که در کانال گوش شما قرار می گیرد. این نوع برای افراد در هر سنی و کسانی که تقریباً هر نوع کم شنوایی دارند مناسب است.
آیا مگس ها گوش های حساسی دارند؟
عمر مگس میوه به طور متوسط حدود 58 روز است. آنها شنوایی حساس خود را برای حدود 50 روز حفظ می کنند – حدود 85٪ از زندگی خود. این به ما نشان میدهد که نه تنها برای مطالعه کم شنوایی مرتبط با سن انسان، بلکه برای کشف اینکه چگونه میتوانیم عملکرد شنوایی را حفظ کنیم، الگوی اصلی هستند.
من مطمئنم تا صد سال دیگه سمعک هایی به بازار میان که کسی اصلا حتی فکرشم نمی تونه بکنه که آیا سمعک وجود خارجی داره یا نه
عجب سمعکی
تو ایران بیاد واقعا چه خواهد شد
آینده سمعک ها عالیه