اینفوگرافیک نکات لازم هنگام خرید سمعک
سمعک برای افراد دارای مشکلات ناشنوایی اهمیت بسیار زیادی دارد. افراد مسن و دارای مشکلات ناشنوایی باید از سمعک مناسبی برای شنیدن صداهای اطراف استفاده کنند. از این رو بسیار اهمیت دارد که افراد ناشنوا راهنمای انتخاب سمعک مناسب را به خوبی بدانند و با رعایت نکات خرید سمعک، سمعکی خوب و مفیدی تهیه کنند. از مهمترین دلایل از دست دادن شنوایی، افزایش سن و قرارگرفتن در معرض صداهای بلند، داشتن سابقه مشکل شنوایی در خانواده، مصرف برخی از داروها و بیماریها است. مشکلات شنوایی درماننشده در بزرگسالی یکی از مهمترین بیماریها است. یکی از مشکلات دیگر مربوط به شنوایی انتقالی است. این مشکل در نتیجه انسداد فیزیکی یا بدشکلی در گوش میانی و خارجی ایجاد میشود. گاهی افراد مسن هر دو مشکل کم شنوایی انتقالی و حسی و کم شنوایی عصبی را دارند.
در ادامه میخواهیم راهنمای خرید سمعک و برخی نکات خرید سمعک را بیان کنیم.
۱- مراجعه به شنوایی شناس برای معاینه
شنوایی شناس شما را معاینه میکند و پس از اطلاع از مشکلات شنوایی شما، ارزیابیهای اولیه شنوایی سنجی را به شرح زیر انجام میدهد:
۱- ساختارهای خارجی گوش با استفاده از دستگاهی به نام اتوسکوپ مشاهده و معاینه میشود.
۲- حجم و عملکرد گوش میانی برای انتقال صدا بررسی و معاینه میشود.
۳- آستانههای شنوایی با استفاده از محرکهای گفتاری ارزیابی و مشخص میشود.
از نکات خرید سمعک که باید به آن دقت زیادی داشته باشید، توجه به نوع کمشنوایی است. از انواع کمشنوایی میتوان به کمشنوایی انتقالی، کمشنوایی حسی عصبی و کمشنوایی مختلط اشاره کرد. پس از آن توصیه و راهکارهایی برای درمان مشکلات ناشنوایی بیان خواهد شد.
بیشتر بخوانید»
با کارت طلایی مشتریان طنین سمعک، خیالتان از نگهداری، تنظیمات و کارآیی سمعک راحت باشد.
۲- انتخاب سمعک مناسب
در راهنمای خرید سمعک باید به مواردی مانند نمای ظاهری و اندازه سمعک، تکنولوژی سمعک و قیمت سمعک دقت بسیار زیادی داشته باشید. در انتخاب نمای ظاهری سمعک دقت کنید که مواردی مانند مقدار کمشنوایی، اندازه کانال گوش و انجام کارهای دستی ظریف نقش بسیار زیادی دارند. برای خرید سمعک، به تکنولوژی سمعک نیز دقت زیادی باید داشته باشید. از تکنولوژیهای مهم سمعک میتوان به سمعک آنالوگ، سمعک قابل برنامهریزی، سمعک دیجیتال و سمعک هوشمند و وایرلس دار اشاره کرد. برای خرید سمعک مناسب باید توجه زیادی به سبک زندگی و محیطی که در آن زندگی میکنید داشته باشید. هر چه فرد ناشنوا در محیطهای شلوغتر زندگی کند لازم است که از سمعک با فناوری بالاتر استفاده کند. همچنین هر چه قدر فرد در محیط ساکتتر زندگی کند، باید از سمعک دارای تکنولوژی و فناوری پایین استفاده کند. یکی از نکات خرید سمعک، توجه به قیمت سمعک است. قیمت سمعک به عواملی مانند تکنولوژی ساخت سمعک، تعداد کانال و باند سمعک، رده سمعک، اندازه سمعک، قدرت سمعک و مدت گارانتی سمعک، قابلیت سیستم وایلرس و تکنولوژی نانو بستگی دارد. سمعکهای آنالوگ و قابل برنامهریزی به طور معمول قیمت در حدود ۲ تا ۲.۵ میلیون تومان دارند. سمعکهای دیجیتال نیز قیمتی در حدود ۳ تا ۶ میلیون تومان دارند. سمعکهای هوشمند نیز دارای قیمتی در بازه ۶ تا ۳۲ میلیون تومان هستند.
۳- قالب گیری سمعک
با انتخاب قالب مناسب سمعک شما میتوانید تا مدت زمان طولانی و بدون مشکل زیاد از سمعک خود به خوبی استفاده کنید. قالب سمعک باید توسط شنوایی شناس تهیه شود و برای ساخت قالب نهایی به لابراتور ارسال شود.
۴- تنظیم سمعک توسط شنوایی شناس
شنوایی شناس به شما کمک میکند سمعک خود را تنظیم کنید. به خصوص اگر سمعک دیجیتال تهیه کرده باشید حتما باید از شنوایی شناس کمک بگیرید. حتما به نکات خرید سمعک توجه داشته باشید تا تنظیم سمعک به خوبی انجام شود.
سمعکها با بلند کردن صدا میتوانند شنوایی شما را بسیار افزایش دهند. شما میتوانید از یک متخصص شنوایی کمک بگیرید تا یک سمعک دیجیتال را برای فیلترکردن صدای باد و سایر سروصداهای پس زمینه برای تطابق با الگوی خاص کاهش شنوایی شما برنامهریزی کند. شما میتوانید از مدلهای پیشرفتهتر سمعک که به صورت بیسیم با تلفن هوشمند متصل میشوند استفاده کنید و این امکان را داشته باشید که با استفاده از یک برنامه تماس بگیرید، صدا را پخش کنید و تنظیمات لازم را انجام دهید. دقت داشته باشید که راهنمای خرید سمعک به عواملی مانند نوع و شدت کم شنوایی، سبک زندگی و تواناییهای فردی و مهارت دستی افراد، وضعیت مالی و هزینه اختصاص داده شده برای خرید سمعک وابسته است. با رعایت نکات خرید سمعک میتوانید انتخاب مناسبی از سمعک داشته باشید.
اینفوگرافیک نکات لازم هنگام انتخاب و خرید سمعک مناسب