تست ECOG – بررسی کامل و جامع چیستی و اهمیت و نحوه عملکرد تست الکتروکوکلئوگرافی
تست ECOG (Electrocochleography) یک روش تشخیصی پزشکی است که برای ارزیابی فعالیت عصبی و شنوایی استفاده میشود. این تست اطلاعات مهمی از جمله فشار مایع گوش، بیماریهای شنوایی و اختلالات عصب های شنوایی را ارائه میدهد. انجام این تست به صورت غیرتهاجمی و بدون درد صورت میگیرد و به پزشکان کمک میکند تا به طور دقیق تر تشخیص بیماریهای گوش و شنوایی بپردازند. در اینجا، ما بررسی میکنیم که تست ECOG چیست و همچنین اهمیت و کاربردهای تست ECOG و نحوه انجام آن را توضیح میدهیم.
تست ECOG چیست؟
تست ECoG پتانسیل الکتریکی تولید شده در حلزون گوش و بخشی از گوش داخلی را در پاسخ به تحریک صوتی اندازهگیری میکند. به عبارتی دیگر تستهای ECoG پتانسیل های الکتریکی یا سیگنال های تولید شده در گوش داخلی در پاسخ به صدا را اندازه گیری می کند. تست های الکتروکوکلئوگرافی (ECoG) ارزیابی های عینی هستند که در تشخیص بیماری منیر، لابیرنتیت و سایر اختلالات گوش میانی و گوش داخلی استفاده می شوند. پاسخ ها توسط الکترودهای موجود در مجرای گوش گرفته شده و بر روی صفحه کامپیوتر نمایش داده می شوند. از نتایج می توان برای ارزیابی بیشتر مشکلات تعادل استفاده کرد. مقیاس ECOG از 0 تا 5 متغیر است که نمرات پایین تر نشان دهنده وضعیت عملکردی بهتر و نمرات بالاتر نشان دهنده وضعیت عملکرد ضعیف تر است.
برای رزرو نوبت شنوایی شناسی، مشاوره و خرید سمعک تماس بگیرید.
تست ECOG چگونه انجام میشود؟
در طول انجام تست الکتروکوکلئوگرافی، یک الکترود به صورت برچسب روی پیشانی قرار داده می شود و چند الکترود که با فویل پوشانده شده است در درون کانال گوش قرار میگیرند. پیش از انجام این پروسه کانال گوش به خوبی تمیز میشود تا الکترود ها به جرم گوش نچسبد و یا مشکلات دیگری رخ ندهد.
یک محرک صوتی از طریق گوشی به بیمار ارائه می شود و یک الکترود فعالیت حلزون گوش که در پاسخ به صدا رخ می دهد را بررسی میکند. پس از جمعآوری اندازهگیریها، الکترود و هدفون برداشته میشود. یک ECoG معمولی معمولاً حدود 45 دقیقه طول می کشد تا تکمیل شود.
به منظور سهولت در آماده سازی، از آرایش صورت قبل از آزمایش ECoG خودداری کنید. از بیماران خواسته می شود در طول آزمایش استراحت کنند و روی صندلی معاینه با چشمان بسته بمانند. پس از آن، شنوایی سنج اطلاعات را تفسیر کرده و گزارشی را آماده میکند تا توسط پزشک شما بررسی شود. قرار ملاقات بعدی با پزشک شما معمولاً پنج روز پس از آزمایش خواهد بود.
آمادگی قبل از تست ECOG
قبل از انجام تست ECOG نیاز به توصیه خاصی نیست اما به طور کلی توصیه میشود، پیش از انجا تست حدالامکان آرایش نکنید و از آن مهم تر گوش خود را تمیز نگه دارید. درصورتی که در کانال گوش خود احساس موم یا جرم میکنید از چند روز قبل از انجام تست ECOG گوش خود را شستشو دهید.
همچنین توصیه میشود درصورتی که از داروهای ضد سرگیجه مانند بتاهیستین یا بتاسرک استفاده میکنید، از 24 ساعت قبل تست ECOG از مصرف آن با مشورت پزشک خودداری نمایید تا نتایج آزمایش به واقعیت نزدیک تر باشد.
کاربردهای تست ECOG
شنوایی سنج به منظور تشخیص بیماری های مربوط به شنوایی میتواند از تست ECOG استفاده کند. این تست با بررسی کانال گوش، گوش میانی و گوش داخلی اطلاعات مفیدی از عملکرد هر یک از این بخش ها ارائه میدهد. برخی از شایع ترین بیماری هایی که با استفاده از تست ECOG قابل تشخیص میباشد شامل؛
بیماری منیر
بیماری منیر از سری بیماری های مرتبط با گوش داخلی میباشد که با برهم خوردن غیر طبیعی مایع آندولنف شکل میگیرد. پزشکان با انجام تست ECOG برای بیماران و بررسی شرایط بالینی بیمار، منیر را تشخیص میدهند.
ببماری لابیرنتیت
لابیرنتیت قسمتی از گوش داخلی میباشد که در اثر عفونت و التهاب، متورم شده و سبب بروز سرگیجه ها و حالت تهوع های شدید میشود.
ببماری اوتیت میانی
درصورتی که گوش میانی به طور طبیعی از مایع پرشده باشد و تخلیه مایع به درستی انجام نگیرد، فرد دچار اوتیت میانی میباشد. از آنجا که با استفاده از تست ECOG بیماری های گوش میانی قابل تشخیص و بررسی است، میتوان بیماری اوتیت میانی را با استفاده از آن تشخیص داد.
شنوایی سنج میتواند با انجام تست الکتروکوکلئوگرافی به طور کامل از عملکرد حلزون گوش داخلی و عصب های شنوایی مطلع شود و در صورت نیاز درمان های لازم را ارائه دهد.
برای رزرو نوبت شنوایی شناسی، مشاوره و خرید سمعک تماس بگیرید.
عوارض تست ECOG
به طور کلی در طی فرایند انجام تست ECOG بیماران هیچگونه دردی را احساس نمیکنند و به حدی این تست آرام و بدون دردسر است که بیماران حتی میتوانند در طول تست بخوابند. با این حال ممکن تست ECOG عوارضی به دنبال داشته باشد.
- پاره و یا سوراخ شدن پرده گوش
- افت شنوایی
- آسیب به مجرای گوش
- درد
- سرگیجه
- بی حسی موقتی در پرده گوش
- وجود خون در گوش میانی
همچنین تست ECOG در مواردی ممکن است سبب شکل گیری عفونت در گوش میانی و گوش خارجی هم شود.
بررسی تست ECOG
به منظور بررسی تست ECOG، مشاهده و دقت بر روی دو موج SP و AP از اهمیت بالایی برخوردار است. موج SP مرتبط به حلزون گوش و موج AP مرتبط به عصب شنوایی میباشد. متخصصین شنوایی با بررسی این امواج و نسبت آنها در مقابل یک دیگر میتوانند میزان فشار مایع گوش را تشخیص دهند و با استفاده از آن بیماری های شنوایی را یافت کنند. هرچه نسبت موج SP به AP بیشتر باشد احتمال بروز بیماری هایی مانند منیر و اوتیت میانی بیشتر است و هرچه نسبت آنها کمتر باشد نتایج طبیعی گزارش میشوند.
جمع بندی
تست ECOG پاسخ حلزون گوش و بخش هایی از گوش داخلی به پتانسیل ها و محرک های صدایی میباشد که اندازه گیری میشود. تست ECOG با چسباندن یک الکترود به روی پیشانی و قرار دادن الکترود دیگر در گوش میانی و گوش داخلی انجام میگیرد که به پزشکان اطلاعات جامع و کاملی در مورد فشار مایع گوش، بیماری های شنوایی و اختلالات عصب های شنوایی ارائه میدهد. انجام تست ECOG کاملاً آرام و بدون درد بوده، به طوری که بیماران میتوانند در طی پروسه انجام تست ECOG بخوابند. البته این تست ممکن است عوارضی مانند آسیب دیدن به پرده گوش، بروز عفونت در گوش میانی و خارجی، درد و غیره به همراه داشته باشد.
به منظور کسب اطلاعات بیشتر درمورد تست ECOG و انواع بیماری های شنوایی با مشاوران و کارشناسان طنین سمعک در ارتباط باشید.