راهکارهایی برای نوازندگان مبتلا به کم شنوایی
کم شنوایی یکی از اساسیترین اختلالاتی است که میتواند مشکلاتی را برای نوازندگان و موسیقیدانان ایجاد کند. نوازندگان مبتلا به کم شنوایی اغلب قادر به تشخیص نتها از یکدیگر نبوده و همین امر سبب خواهد شد تا علاقه این دسته از افراد به موسیقی تا حد بالایی کاهش یابد. از آنجایی که اصل و اساس موسیقی، تمرین کردن و شنیدن آوای ساز است؛ نوازندگان مبتلا به کم شنوایی قادر نخواهند بود تا در این حوزه به خوبی عمل کنند. در این شرایط بهترین راه حل بهرهگیری از سمعک میباشد. طنین سمعک یکی از برترین و معتبرترین مجموعههایی است که شما میتوانید از طریق آن سفارش خود را ثبت کنید. در ادامه این گفتار ما را همراهی کنید تا به نکات مرتبط به کم شنوایی و تاثیر آن بر زندگی نوازندگان بپردازیم.
کم شنوایی پیش از نواختن ساز
یکی از مباحثی که همواره توجه والدین کودکان کم شنوا را به خود جلب میکند؛ آن است که آیا فرزندشان قادر به نواختن ساز خواهد بود یا خیر؟ این مسئله اغلب بعد از اینکه والدین متوجه کم شنوایی دائمی فرزندشان میشوند، نگران کننده خواهد شد. در این شرایط است که افراد تلاش میکنند تا از روشهایی جهت جلوگیری از اختلالال شنوایی کودکشان بهره بگیرند تا این عارضه سبب عدم توانایی کودک در نواختن ساز نشود. در ادامه به چندین راه حل جهت درمان کم شنوایی کودک اشاره میکنیم:
- انجام تستهای شنوایی در سن پایین
- مراجعه به متخصص شنوایی
- بهرهگیری از روشهای تقویت شنوایی
- استفاده از سمعک
کم شنوایی پس از نواختن ساز
صدای ناخواسته معمولاً به عنوان “صدای آسیب رسان” شناخته میشود؛ گوش دادن به موسیقی با شدت بالا نیز ممکن است سبب ایجاد اختلال کم شنوایی شود. تحقیقات اخیر نشان داده که اختلال شنوایی در نوازندگان مبتلا به کم شنوایی درنتیجه گوش دادن بیش از حد به موسیقی حاصل خواهد شد. هر نوع موسیقی میتواند کم شنوایی را ایجاد کند. در برخی موارد، کم شنوایی به حدی پیشرفت میکند که ادامه فعالیت موسیقی را برای خوانندگان یا افراد حرفهای غیرممکن میسازد. مطالعات نشان داده است که افرادی که روزانه ساعاتی طولانی را مشغول نواختن موسیقی با صدای بلند هستند؛ در خطر بیشتری از کاهش شنوایی قرار دارند. در ایجاد اختلال شنوایی ناشی از موسیقی، عوامل متعددی تأثیرگذار هستند، از جمله نوع آلات موسیقی، تعداد نوازندگان در گروه، میزان بزرگنمایی صدا (تعداد میکروفونها) و شرایط صوتی محیطی که در آن موسیقی نواخته میشود. در این میان ساز درام میتواند بیشترین آسیب را به گوش افراد برساند.
برای رزرو نوبت شنوایی سنجی، مشاوره و خرید سمعک تماس بگیرید.


اختلالات شنوایی حاصل از صدای بلند سازهای گوناگون
در اثر گوش دادن به موسیقی یا نواختن سازهایی مانند درام، ۴ نوع اختلال مختلف شناسایی میشود که عبارتاند از:
1. کاهش شنوایی: در این نوع اختلالال مهمترین و ابتداییترین روشی که جهت درمان به کار گرفته میشود، بهرهگیری از سمعک است. شما میتوانید سمعک مورد نظر خود را از مجموعه طنین سمعک با بالاترین کیفیت و بهترین قیمت خریداری کنید.
2. وزوز گوش: وزوز گوش درواقع به شرایطی گفته میشود که افراد صداهایی آزاردهنده را حس میکنند. این اختلالات میتوانند تاثیرات منفی بالایی در داشتن تمرکز و پروسه به خواب رفتن داشته باشد.
3. هایپراکوزیس: هایپراکوزیس به شرایطی گفته میشود که افراد به صداهای محیط پیرامون حساس میشوند. در این حالت افراد قادر نیستند تا صداهای اطراف را مانند دیگر افراد تحمل کنند و تمایل دارند تا در محیطی قرار گیرند که هیچ صدایی در آن وجود ندارد.
4. دو شنوایی: این مورد در بیشتر افرادی که نوازنده هستند، ایجاد میشود. در این حالت افراد قادر به شنیدن درست صداها و داشتن درک درستی از آنان نیستند. یکی از اصلیترین روشها جهت درمان این عارضه، کمک گرفتن از یک متخصص خواهد بود.


تماس با سطوح بالایی از صداها
به طور کلی، علت ایجاد اختلالات گوش در نوازندگان مبتلا به کم شنوایی، به آن دلیل است که افراد در مدت زمانهای طولانی در معرض صداهایی با شدت بالا قرار میگیرند. این شرایط در وهله اول میتواند آسیب فیزیکی به گوش وارد کند. پارگی پرده گوش زمانی رخ میدهد که فرد صداهایی با شدت بالا را تحمل میکند و میپندارد که هیچگونه آسیبی به گوش وی نخواهد رسید. اما واقعیت آن است که اگر این شرایط ادامه پیدا کند علاوه بر پارگی پرده گوش، در رفتگی زنجیره استخوانچهای نیز رخ خواهد داد. این نوع از در رفتگی مانند صدای انفجار ناگهانی خواهد بود.
نمونه دیگری از اثر تماس با سطوح بالای صدا، کاهش شنوایی حسی و عصبی خواهد بود. در این شرایط علاوه بر تاثیر منفی صدا بر روی سیستم شنوایی؛ شدت بالای آوای سازهای گوناگون منجر به ایجاد اثرات سایکولوژیک و فیزیولوژیک میگردد. در تمامی این شرایط مراجعه به یک متخصص ابتداییترین روش درمان میباشد.
جمع بندی
همانطور که در متن بالا گفته شد، نوازندگان مبتلا به کم شنوایی در کنار اینکه دچار اختلالات شنیداری میشوند؛ درگیر عارضههای فیزیولوژیک و سایکولوژیک نیز خواهند شد. این دسته از افراد در وهله اول لازم است تا پیش از بیشتر شدن میزان کم شنوایی به یک متخصص مراجعه کنند و از پیشروی این مشکل جلوگیری نمایند. پس از اینکه فرد متوجه میزان اختلال شنوایی خود شد؛ لازم است تا سمعک مورد نیاز خود را از یک مجموعه معتبر خریداری نماید. مجموعه طنین سمعک برترین و معتبرترین مرکز ارائه دهنده سمعک با کیفیتی بسیار بالاست.