چه عاملی باعث سکته گوش میشود؟راه درمان سکته گوش چیست؟
احتمالاً شما هم تا این لحظه تصور میکردید که سکتهها تنها در مغز و قلب اتفاق میافتند، اما واقعیت این است که سکتهها میتوانند در گوش و چشمها نیز اتفاق بیافتند که ما قرار است در اینجا سکته گوش یا کری ناگهانی گوش را به شما معرفی کنیم.
شنوایی همه به طور طبیعی با افزایش سن کاهش مییابد و افراد اغلب یک گوش دارند که بهتر از گوش دیگر میشنود. اما اگر کم شنوایی بدون دلیل مشخصی و به طور کاملاً ناگهانی در یک گوش ظاهر شود، ممکن است دچار کاهش شنوایی حسی-عصبی ناگهانی یا SHL، نوعی ناشنوایی عصب شده باشید.
میدانیم که پذیرش این نوع بیماری اصلاً آسان نیست و ممکن است با خود بگویید که این اتفاق هرگز برای من رخ نمیدهد، اما حقیقت این است که شما هم ممکن است به آن مبتلا شوید. به این ترتیب توصیه ما برای شما این است که در جهت شناخت کری ناگهانی گوش، علل و راههای درمان آن گامی بردارید تا بتوانید سلامت گوشهای خود را کنترل کنید. برای شناخت هر چه بیشتر، مقاله ما را دنبال کنید.
سکته گوش چیست؟
سکته یا کری ناگهانی گوش به کاهش شنوایی حسی عصبی ناگهانی گفته میشود، کاهش شنوایی ناگهانی، یک باره یا در طی چند روز اتفاق میافتد. سالانه از هر 5000 بزرگسال، یک نفر دچار کاهش شنوایی ناگهانی میشود، اگرچه این تعداد به دلیل تعداد مواردی که گزارش نشده و تشخیص داده نمیشوند، می تواند بسیار بالاتر باشد.
زنان و مردان به طور مساوی تحت تأثیر قرار میگیرند و میانگین سنی اولین وقوع معمولاً از اواسط 40 سالگی تا اواسط 50 سالگی است. برای اکثر افراد، فرض بر این است که آنها از آلرژی، انسداد موم گوش یا عفونت سینوس رنج میبرند، بنابراین ممکن است تصمیم بگیرند که به درمان نپردازند. اما اقدام به درمان سریع آنها بسیار حیاتی است و باید به محض اینکه متوجه بیماری شدند به پزشک مراجعه کنند.


برای ارزیابی شنوایی با کلینیک طنین سمعک تماس حاصل نمایید.
چه عاملی باعث کری گوش میشود؟
ممکن است بپرسید علت سکته گوش چیست؟ سکته یا کری گوش فقط مختص افراد مسن نیست. اساساً، همه از شانس یکسانی در ابتلا به چنین وضعیتی برخوردار هستند. دلایل سکته گوش ناشناخته مانده است. با این حال، به طور کلی توسط عفونتهای ویروسی ایجاد میشود که به اعصاب شنوایی یا گوش داخلی حمله میکند. به عنوان مثال: بیماری، هرپس زوستر و آنفلوانزا ممکن است منجر به کاهش شنوایی ناگهانی شوند.
دلیل دیگر سکته گوش، انسداد عروق است که شبیه سکته مغزی است که در آن اعصاب شنوایی به دلیل خونرسانی غیرطبیعی آسیب میبینند. برخی دیگر از علل نادرتر شامل اختلالات خود ایمنی، تومورها، ضربه به سر و قرار گرفتن در معرض داروهای خاصی که سرطان یا عفونتهای شدید را درمان میکنند و همچنین اختلالات عصبی مانند مولتیپل اسکلروزیس گزارش شده است.
راه درمان سکته گوش چیست؟
اگرچه در بیشتر موارد بالینی نمیتوان علل واقعی را شناسایی کرد، اما پزشکان معمولاً ابتدا کانال شنوایی خارجی بیماران را بررسی میکنند تا عوامل بروز کمشنوایی را پیدا کنند. اگر توانایی شنوایی بیمار در هر دو طرف در سه آزمایش متوالی کاهش شنوایی، 30 دسی بل (dB) یا بیشتر را نشان دهد، تشخیص داده میشود که دچار افت شنوایی ناگهانی شده است.
درمان سکته گوش به طور عمده شامل تجویز استروئیدهای خوراکی است که به کاهش التهاب کمک میکند. داروهای ضد ویروسی و گشادکننده عروق نیز ممکن است برای بهبود خونرسانی به گوش تجویز شود. اگر اوضاع حل نشده باقی بماند، پزشکان میتوانند معاینه تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI) را برای بیماران ترتیب دهند تا در تشخیص اینکه آیا کاهش شنوایی ناگهانی گوش نتیجه وجود تومور است یا خیر.
برخی از بیماران میتوانند پس از دریافت درمان دارویی، شنوایی خود را بهبود بخشند در حالی که برخی دیگر نمیتوانند. برای افزایش احتمال بهبودی، بیماران مبتلا به سکته گوش باید در اسرع وقت تحت درمان قرار گیرند. اگر کسی شک یا علامتی داشت، باید معاینه پزشکی دقیق را با متخصصان گوش و حلق و بینی در اسرع وقت ترتیب دهد.
چطور می توان از سکته گوش جلوگیری کرد؟
متاسفانه این روزها علاوه بر سکتههای قلبی و مغزی، شاهد چند نوع دیگر سکته از جمله سکته چشم و گوش هستیم که طیف وسیعی از انسانها را در بر میگیرند. اما واقعاً چاره چیست؟ آیا راهی برای پیشگیری سکتهها وجود دارد؟ این مسئله نگاهی جدی و ایجاد تغییراتی در نوع زندگی را میطلبد. به خواندن این نوشتار ادامه دهید تا چند راهکار ضروری و موثر برای جلوگیری از سکته گوش را به شما معرفی کنیم.


زندگی سالم
همانطور که گفته شد، گاهی اختلالات خود ایمنی علت کری گوش هستند. بیماران مبتلا به بیماری های مزمن و افرادی که ایمنی کمتری دارند بیشتر در معرض سکته یا کری گوش قرار دارند. عادات خوب زندگی، تغذیه سالم و خواب کافی برای کاهش خطر ابتلا به این بیماری و بیماریهای دیگر ضروری است.
پیشگیری از آنفلوانزا
از آنجا که سکته گوش در برخی موارد مربوط به آنفولانزا است، توجه بیشتر به پیشگیری از آنفولانزا میتواند احتمال ابتلا به سکته در گوش را کاهش دهد.
حفظ ثبات عاطفی
بی ثباتی عاطفی میتواند باعث عدم تعادل در تنظیم مایع عصبی هومورال در بدن شود و در نتیجه بر گردش خون در گوش تأثیر بگذارد. بنابراین، حفظ روحیه آرام و صلح آمیز و جلوگیری از نوسانات عاطفی برای پیشگری از کری گوش بسیار مهم است.


سکته گوش چقدر طول میکشد؟
کری گوش، بیماری است که با شنیدن نامش، ترس تمام وجودمان را در بر میگیرد که مبادا برای همیشه شنوایی خود را از دست بدهیم. این ترس کاملاً منطقی و قابل درک است اما بد نیست بدانید بیمارانی که به این وضعیت دچار میشوند در اکثر موارد بعد از گذشت یک یا دو هفته، خود به خود درمان میشوند و تقریباً 80 درصد از بیمارانی که درمان را شروع کردهاند، از طریق دارو درمانی کاملاً درمان میشوند.
اما متاسفانه گاهی هم ممکن است درصد کمی از افراد هم که درمان را آغاز کردهاند، نتیجهای نگیرند و در نهایت به کری دائمی مبتلا شوند.
آیا با خرید سمعک میتوان کری ناگهانی را درمان کرد؟
متاسفانه با استفاده از سمعک نمیتوان در شنوایی افرادی که به صورت ناگهانی کمشنوا یا کر شدهاند اثرگذار باشد. به این دلیل که این نوع شنوایی به علت آسیب حسی-عصبی گوش در فرد رخ داده است و سمعک فقط در کری از نوع هدایتی-انتقالی میسر است.
کری ناگهانی گوش یا همان سکته گوش، یک بیماری بسیار جدی و خطرناک است و نیاز به مراقبت سریع پزشکی دارد. اگر فکر میکنید علائم آن را تجربه کردهاید بلافاصله به پزشک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید. درمان زود هنگام می تواند شنوایی شما را نجات دهد.