سمعک پشت گوشی چیست – انواع سمعک پشت گوشی
سمعک پشت گوشی، که به آن BTE نیز گفته میشود، وسیلهای است که صدا را تقویت کرده و به کمک تیوب به درون گوش منتقل میکند. شرکتهایی چون ویدکس، زیمنس و فوناک در زمینه تولید این نوع سمعکها پیشرو هستند و با بهرهگیری از فناوریهای نوین، کیفیت شنوایی را برای کاربران بهبود میبخشند. به عنوان مثال، مدل Motion X از سیگنیا، که با تکنولوژی باینکس طراحی شده، یکی از جدیدترین دستاوردها در این حوزه است. این سمعکها با قابلیت اتصال وایرلس دو گوشی و طول عمر بالا، تجربه شنوایی طبیعی و راحتی را برای کاربران فراهم میآورند.
سمعک پشت گوشی چیست؟
به سمعک هایی که قسمت اصلی آن، در پشت گوش قرار دارد و امواج صوتی توسط لوله ای (تیوبی) به قالبی که در مجرای شنوایی جای گرفته است، ارسال میشود، سمعک پشت گوشی میگویند. قسمت اصلی، شامل میکروفون، مدارهای الکتریکی، باتری و بلندگو میباشد. این اجزا با دریافت صدا و انتقال آن به قالبی که درون گوش قرار گرفته است، باعث ورود امواج صوتی به مجرای شنوایی میشوند.
با توجه به اینکه این سمعک ها در پشت گوش قرار میگیرند، مناسب هر اندازه گوش میباشند و قابل استفاده هستند. استفاده از این سمعک ها بدون محدودیت سنی بوده و در انواع مختلفی تولید و روانه بازار میشوند.
اجزای سمعک پشت گوشی
قبل از اینکه با مزایا و معایب سمعک پشت گوشی آشنا شوید بهتر است اجزای تشکیل دهندهی آن را بشناسید. سمعک پشت گوشی (BTE ) شامل سه قسمت میشود.
میکروفون
تقویت کننده
بلندگو(رسیور)
ابتدا صدا از طریق میکروفون دریافت میشود، سپس میکروفون، موج های صوتی را به سیگنال های الکتریکی تبدیل میکند و به تقویت کننده میفرستد. در این مرحله تقویت کننده قدرت سیگنال ها را افزایش میدهد و به بلندگو میفرستد. در اخر صدا از راه لوله و قالب سمعک به گوش کاربر میرسد.
انواع سمعک پشت گوشی
سمعک های پشت گوشی در انواع دسته بندی تولید میشوند. این دسته بندی ها، بر اساس میزان کم شنوایی هر فرد میباشد. با توجه به این موضوع این سمعک ها با سایز باتری و رنگ های متفاوتی تولید میشوند.
- سمعک پشت گوشی مینی: سمعک پشت گوشی مینی کوچک و با ظرافت است که برای کم شنوایی کم تا شدید نیز مورد استفاده قرار میگیرد. سایز باتری آن 312و به رنگ قهوه ای است و تا افت شنوایی 65 دسیبل را پوشش میدهد.
- سمعک پشت گوشی استاندارد: سمعک پشت گوشی استاندارد مناسب کم شنوایی های متوسط تا شدید میباشد. اندازه این سمعک ها از مدل مینی آن کمی بزرگ تر است.
- سمعک پشت گوشی خیلی قوی: نسبت به سایر مدل های این سمعک از اندازه بزرگ تری برخوردار است. تکنولوژی به کار رفته در این سمعک بسیار پیشرفته تر بوده و با توجه به میزان کم شنوایی قابل تنظیم میباشد.
مدل های بیان شده تنها بخشی از انواع سمعک های پشت گوشی میباشند. کسانی که میخواهند از این سمعک استفاده کنند، میتوانند با کمک پزشک متخصص خود مناسب ترین گزینه برای گوش خود را انتخاب کند
مزایا و معایب سمعک پشت گوشی
به طور کلی دو نوع سمعک پشت گوشی و داخل گوشی وجود دارد. زمانی که برای خرید سمعک مراجعه میکنید تعداد زیادی سمعک را مشاهده میکنید که بر حسب میزان شنوایی، زیبایی ظاهری و توصیه پزشک شما متفاوت هستند. در این بخش مقاله با مزایا و معایب سمعک های پشت گوشی آشنا میشوید تا بتوانید بهترین انتخاب را برای خرید سمعک داشته باشید. میتوان یکی از مهم ترین دلایل محبوبیت سمعک پشت گوشی یا BTE را قدرت آن دانست. این نوع سمعک از قوی ترین سمعک های موجود در بازار است که برای شدید ترین نوع کم شنوایی نیز مناسب است. دیگر مزایای این سمعک امکان اتصال به انواع تلفن هوشمند، رادیو و تلویزیون است که به آسان تر شدن کارهای روزمره شما منجر میشود. اگر یکی از موارد مهم جهت خرید سمعک برای شما طول عمر باتری است بدون شک پیشنهاد ما به شما سمعک پشت گوشی میباشد که دارای قوی ترین نوع باتری است.
ازدیگر مزایای سمعک پشت گوشی عبارتند از:
- نیاز به تعمیر کمتر در مقایسه با سمعک داخل گوش
- استفاده راحت
- دارابودن تله کویل(امکان مکالمه تلفنی)
- احساس راحتی زیاد
- دارای قطعات قابل تعویض
- مقاوم در برابر آب و رطوبت
حالا که با مزیت های بی شمار سمعک پشت گوشی آشنایی پیدا کردید نوبت به بیان معایب آن رسیده است. به جرئت میتوان گفت به جز بزرگی و قابل دید بودن این سمعک روی گوش هیچ عیبی نمیتوان از سمعک پشت گوشی گرفت. در واقع علت بزرگی این سمعک نیز بزرگ بودن باتری و طول عمر زیاد آن است که آن را محبوب کرده است. میتوانید برای اینکه سمعک BTE کمتر قابل روئیت باشد از سمعک های بی رنگ یا همرنگ پوست استفاده کنید.
با توجه به نکات گفته شده فکر میکنید سمعک پشت گوشی مناسب چه اشخاصی است؟ و چه کسانی نباید از این سمعک استفاده کنند؟ برای پاسخ به این سوال در ادامه با ما همراه باشید…
برای رزرو نوبت شنوایی شناسی، مشاوره و خرید سمعک در تهران تماس بگیرید.
سمعک های پشت گوشی مناسب چه کسانی هستند؟
همانطور که در ابتدای مقاله گفته شد سمعک پشت گوشی نوعی از سمعک است که پشت لاله گوش قرار میگیرد و از راه لوله و قالب تعبیه شده پشت گوش صدا را به گوش منتقل میکند. در پاسخ به این سوال که این سمعک مناسب چه افرادی است و چه کسانی میتوانند از سمعک پشت گوشی استفاده کنند باید این نکته مهم را یادآور شویم که تمامی افراد چه کودک چه سالمند با شنوایی کم یا زیاد میتوانند از سمعک پشت گوش استفاده کنند و از مزایای آن بهره مند شوند.
سمعک پشت گوش برای کودکان بهترین انتخاب است زیرا گوش کودکان به سرعت در حال رشد است و لازم است قالب گوش مدام تعویض شود. قالب گیری سمعک پشت گوش بسیار راحت است و هزینه ای نیز ندارد.
سمعک پشت گوش بهتر است یا سمعک داخل گوشی؟
اگر هنگام خرید سمعک نمیدانید سمعک پشت گوشی بهتر است یا سمعک داخل گوش این مطلب برای شماست. به طور کلی نمیتوان گفت کدام نوع سمعک بهتر و کدام یک بدتر است زیرا هرنوع سمعک براساس ویژگی هایی که شما انتظار دارید مانند زیبایی ظاهری، قیمت، قدرت باتری و غیره میتوانند متفاوت عمل کنند اما اگر
- شنوایی شما بسیار کم است.
- مقاومت و کیفیت بالایی از سمعک انتظار دارید.
- کانال گوش باریکی دارید.
- استفاده راحت و آسان سمعک برایتان در اولویت قرار دارد.
- سلامت باتری زیاد مد نظر شما است.
پیشنهاد ما به شما استفاده از سمعک پشت گوشی است.
اما اگر:
- شنوایی شما متوسط است.
- بزرگ نبودن سمعک برای شما مهم است و نمیخواهید کسی متوجه سمعک گوش شما بشود.
- قیمت سمعک برایتان مهم نیست.
پیشنهاد ما به شما سمعک داخل گوش است.
بهترین شرکت های سمعک پشت گوشی
سمعک های پشت گوشی از پرمصرف ترین و کاربردی ترین سمعک های حال حاضر دنیا میباشند. این سمعک ها با ظاهری که در پشت گوش پنهان شده است برای افرادی که نمیخواهند سمعکشان مشخص باشد کاملا کاربردی میباشد.
- زیمنس
- فوناک
- اتیکن
- یونیترون
موارد ذکر شده برخی از معروف ترین و بهترین شرکت های سازنده سمعک های پشت گوشی میباشند. این شرکت ها سمعک پشت گوشی را در ابعاد و تنظیمات مختلف و با توجه به نیاز مصرف کننده تولید و روانه بازار میکنند.
جمع بندی
با توجه به نوع ساخت سمعک های پشت گوشی و قرارگیری آن در بالا و پشت لاله گوش، این سمعک ها به یکی از پرفروش ترین و کاربردی ترین سمعک های بازار تبدیل شده اند. این سمعک ها از سه بخش کلی تشکیل شده اند. این بخش ها عبارتند از؛ قسمت اصلی، لوله انتقال دهنده و قالب.
قسمت اصلی با در برداشتن مدارات الکتریکی، میکروفون و بلندگو امواج صوتی را دریافت میکنند. این امواج سپس توسط لوله به قالب و در ادامه به مجرای گوش وارد میشود.
سمعک های پشت گوشی در انواع و ابعاد گوناگونی تولید میشوند. شما میتوانید با مراجعه به کلینیک شنوایی سنجی طنین سمعک و مشاوره با کارشناسان این مجموعه مناسب ترین سمعک پشت گوشی را تهیه فرمایید.
برای رزرو نوبت شنوایی شناسی، مشاوره و خرید سمعک در تهران تماس بگیرید.
سوالات متداول
چگونه میتوانم از سمعک پشت گوشی استفاده کنم؟
سمعک پشت گوشی از پراستفادهترین و کاربردی ترین مدلهای سمعک میباشد. بخش اصلی این سمعک در پشت و بالای لاله گوش قرار گرفته و از دید سایرین مخفی میباشد. در درون مجرای شنوایی، قالب قرار گرفته است که توسط لوله(تیوبی) به قسمت اصلی سمعک متصل است.
کدام یک از مزیتهای سمعک باعث میشود برای کودکان بسیار مناسب باشد؟
میتوان به راحت بودن، کم خرج بودن و مقاومت بالا اشاره کرد. با داشتن این ویژگیها، سمعکهای پشت گوشی یکی از بهترین گزینهها برای کودکان و نوجوانان میباشد.
آیا سمعک پشت گوشی محدودیت سنی ندارد؟
با توجه به اینکه این سمعک ها در پشت گوش قرار میگیرند، مناسب هر اندازه گوش میباشند و قابل استفاده هستند. استفاده از این سمعک ها بدون محدودیت سنی بوده و در انواع مختلفی تولید و روانه بازار میشوند.
آیا قطعات سمعک پشت گوشی قابل تعویض است؟
بله دارای قطعات قابل تعویض است و همچنین مزیت های زیادی دارد.
سه تا از بهترین سمعکهای پر مصرف و کاربردی را که میتوان گفت کدامند؟
زیمنس، فوناک و یونیترون که از معروفترین و بهترین شرکت های سازنده سمعکهای پشت گوشی میباشند.
سلام سمعک پشت گوشی چرا همش صدا میده؟
سمعک شما ممکن است به درستی تنظیم نشده باشد و نیاز به تنظیم توسط متخصص سمعک داشته باشد. همچنین باتری ضعیف سمعک یا جرم درون آن باعث صدا میشه
سمعک پشت گوشی بهتره برای کودکان یا سمعک داخل گوشی؟
سمعک پشت گوشی برای کودکان تا 12سال مناسب تره چون گوششون در حال رشد هست. بعدش میتونند از سمعک داخل گوشی استفاده کنند.