سمعک AM
واژه « سمعک » کلمه ای عربی می باشد که وارد زبان فارسی شده است و در زبان ما رواج یافته است . معادل آن در زبان فارسی « گوش افزار » است اما کمتر کسی این نام را می داند و از آناستفاده می کند . سمعک یک وسیله ی بسیار مهم برای بالا بردن و تقویت امواج صوتی محسوب می شود که برای بهتر شنیدن از آن استفاده می شود و با توجه به تجویز پزشک مورد استفاده قرار می گیرد. لازم به توضیح است واژه سمعک در زبان انگلیسی « هیرینگ ایدز » می باشد . گرچه الکساندر گراهام بل مخترع تلفن بوده است اما وی کارها و فعالیت هایی نیز در زمینه پزشکی انجام داده است. یکی از آن ها ، تلاش برای ساختن سمعک بوده است. مشوق الکساندر گراهام بل برای ابداعات پزشکی، پدر او بود که از پزشک های متخصص فیزیولوژی صدا و ناشنوایان و شهر اسکاتلند بوده است . گرچه گراهام بل با تمام تلاشی که کرد فقط تنوانست راه ساخت سمعک را پیش بگیرد و فقط اطلاعاتی بسیار مهم در مورد آن به جهان بشر ارائه نماید. اما دانشمندی به نام هاچینسون در سال 1390 میلادی با استفاده از اطلاعات گراهام بل ، سمعک را ساخت و به نام خود ثبت نمود.
ساختمان سمعک ها:
داخل سمعک ها پیچیدگی زیادی نداشته و از طراحی ساده ای تشکیل شده است. هر سمعک با هر نوع و مدلی که باشد، دارای سه بخش اصلی می باشد که عبارتند از: میکروفون، تقویت کننده و بلندگو.
سه قسمت فوق الذکر در همه ی سمعک های موجود در بازار وجود دارند و در صورتی که هر یک از سه مورد بالا را نداشته باشند عملکرد سمعک از بین می رود و دیگر نمی توان آن را سمعک نامید.
نحوه ی کار سمعک ها:
ابتدا میکروفون موجود در سمعک اصوات را دریافت نموده و بعد از دریافت ، به صورت سیگنال های الکتریکی تبدیل شده و بعد از تقویت شدن ، از راه بلندگو به گوش فرد ناشنوا می رسد . شایان توجه است امروزه سمعکها دارای انواع مختلف و برندهای گوناگونی هستند . یکی از آنها سمعک AM است . در ذیل در مورد این سمعک و کاربرد های آن بیشتر توضیح خواهیم داد.
کمپانی های مختلف تولید کننده سمعک AM:
هم اکنون ۹۸ درصد سمعکهای موجود در بازار های جهانی توسط 6 کمپانی بزرگ تولید می شود که عبارتند از :
- کمپانی سوئیسی فوناک (Phonak)
- کمپانیهای دانمارکی اتیکن (Oticon)
- کمپانی ریساند (ReSound)
- کمپانی ویدکس (Widex)
- کمپانی آلمانی سینیا یا زیمنس سابق (Signia)
- کمپانی آمریکایی استارکی (Starkey)
گفتنی است که خوشبختانه هر 6 کمپانی بزرگ در ایران دارای نمایندگی هستند؛ از اینرو انواع متنوعی از سمعک ها در رنگها و شکل های مختلف در بازار ایران در دسترس مردم است. متخصصین شنوایی سنجی می تواند یک یا چند نوع از آنها را بر اساس عواملی مانند سطح کم شنوایی ، ترجیحات زیبایی ، نیازهای سبک زندگی و بودجه به افراد معرفی کند.
سمعک های AM :
خوب است بدانید سمعک های AM زیر مجموعه ای از سمعک های تولید شده در کمپانی سمعک زیمنس آلمان بوده که طیف گسترده ای از سمعک ها را تولید می نماید. این سمعک ها از نوع داخل گوش، پشت گوش، داخل کانال یا حتی نامرئی هستند. یکی از ویژگی های منحصر به فردی که این نوع سمعک ها دارند، قابلیت اتصال آن ها به تلفن همراه به صورت بی سیم است.
انواع سمعک AM:
الف) سمعک پشت گوشی AM : سمعک پشت گوشی (BTE) در سه نوع طراحی شدهاند . استفاده از آنها ساده ، راحت و قابل اعتماد است . این سعمکها را می توان به سادگی در پشت گوش جای داد و محکم نمود . انواع این مدل سمعک عبارتند از :
- سمعک AM مدل XTM S P8 : این مدل را می توان کوچک ترین نوع سمعک های پشت گوشی نامید . آنها کیفیت صدای قابل قبولی دارند . گفتنی است بدنه این سمعک در پشت لاله گوش قرار می گیرد و توسط لوله بسیار نازکی کاف سمعک داخل گوش می رود . لازم به توضیح است کاف کوچک است و راه هوا را مسدود نمی کند . برای افرادی این مدل سمعک مناسب است که سطح افت شنوایی آنها کم یا متوسط است .
- سمعک AM مدل XTM N P8 : بر خلاف دیگر سمعک ها این نوع سمعک نیازی به قالب گیری از گوش ندارند و با هر آناتومی قابل تطبیق هستند . از ویژگی های مهم این نوع سمعک این است که میتوان صدا و برنامه های شنوایی را تغییر داد . گفتنی است این دستگاه از فن آوری مدیریت نویز و صدای زمینه برخوردار است و برای کسانی مناسب است که افت شنوایی آنها کم و متوسط باشد .
- سمعک AM مدل XTM M P8 : این نوع سمعک قادر است تا طیف گستردهای از افت شنوایی را پوشش دهد . این مدل دارای گزینههای فراوانی می باشد که شامل مدیریت نویز ، مدیریت صدای پس زمینه ، تنظیم قدرت صدا و … است و می توان آن را متناسب با شرایط زندگی کاربر تنظیم نمود . این نوع سمعک بیشتر برای آن دسته از افرادی مناسب است که افت شنوایی شدیدی دارند . اين سمعک ها كاملا هوشمند بوده و ۸ كانال و ۱۶ باند دارند . اين سمعک داراي فن آوری وايرلس بوده و قابليت اتصال به تلفن همراه را دارد . شایان ذکر است نسل هاي قديمي اين سمعک با اسم هاي XTM P6 و XTM P4 و XTM A4 توليد مي شده اند .
- سمعک AM مدل XTM XP P8 : این مدل از سمعک راه حلی مطلوب برای کسانی است که از افت شنوایی نسبتا عمیق رنج می برند. با بهره گرفتن از این نوع سمعک ها کاربران می توانند درک بهتری از گفتار و کیفیت صدا داشته باشند و در جایگذاری آن نیز احساس راحتی کنند. مدل سمعک XTM XP P8 توانسته است با ترکیب قدرت فوقالعاده و فن آوری پیشرفته در مدیریت نویز و نیز جدا سازی صدای پس زمینه ، به کاربر این امکان را بدهد که شنوایی طبیعی تری داشته باشند و با اطرافیان خود به سادگی ارتباط برقرار نمایند.
ب) سمعک های داخل گوشی AM: با ارائه فناوری شنوایی اثبات شده، سمعک داخل گوشی راه حلی متمایز و قابل اطمینان برای لذت بردن از شنوایی طبیعی است. گفتنی است این مدل سمعکها در دو نوع تولید می شوند :
- سمعک AM مدل XTM Custom P8 : این مدل سمعک دارای طیف گستردهای از مدلها و رنگها متنوع بوده و به کاربر این اجازه را می دهد متناسب با رنگ پوست خود و ویژگیهایی که در نظر دارد ، سمعک مورد نظر خود را انتخاب کند . با وجود اندازه کوچک خود ، این مدل برای انواع سطوح افت شنوایی مناسب است . استفاده از آن آسان بوده و درک گفتار را ساده می نماید.
- سمعک AM مدل XTM RIC P8 : این مدل سمعک از نوع دریافت کننده داخل کانال گوش (RIC) می باشد که از نظر سایز ، کوچک ترین سمعکی محسوب می شود که داخل مجرای گوش نصب می گردد . اين سمعک محصول سال ۲۰۱۸ میلادی بوده و دارای سايز باتري ۳۱۲ و ۱۳ می باشد . اين سمعک كاملا هوشمند بوده و دارای ۸ كانال و ۱۶ باند می باشد . گفتنی است اين سمعک داراي تكنولوژي وايرلس بوده و قابليت اتصال به تلفن همراه را دارد . جنس آن کاملا نرم است و از دید پنهان می باشد. جای گذاری آن ها در کانال گوش بسیار ساده و راحت است ولی لازم است برای استفاده از آن کانال گوش باید از نظر سلامت بررسی شود. گرچه این نوع سمعک کوچک است اما کارایی و طول عمر بالایی دارد و برای کسانی مناسب تر است که سطح افت شنوایی آنها کم یا متوسط باشد.
- سمعک AM مدل TM IF CIC P8 : لازم به توضیح است این مدل سمعک تقریبا نامرئی بوده و برای کسانی مناسب تر است که تمایلی به دیده شدن سمعک خود ندارند . اندازه این سمعک منعطف بوده و نیازی به قالب گیری از گوش ندارد. ویژگی دیگراین مدل ، قابلیت مدیریت نویز و صدای پسزمینه و جدا بودن سمعک گوش راست از گوش چپ است .
- سمعک AM مدل XTM custom : مانند سمعکهای دیگر ، سمعک AM مدلهای مختلفی دارد که بسته به نظر پزشک، بودجه و سلیقه کاربر میتواند یکی از مدلها را انتخاب کند.
واقعا تعریف این سمعک رو خیلی شنیدم باید سمعک خیلی باکیفیتی باشه