چالش های افراد کم شنوا
مشکل کم شنوایی یکی از چندین مسائلی است که میتواند مهارتهای افراد را در جامعه تحت تاثیر منفی قرار دهد. این اختلال امروزه به یکی از شایعترین نقصهای مرتبط به حواس پنجگانه تبدیل شده و دلایل زیادی برای بروز آن تعریف میشوند که هرکدام مرتبط به درگیر شدن بخش خاصی از گوش هستند. چنانچه کودکان درگیر این مشکل شوند، در آینده زندگیشان نمیتوانند به خوبی با دیگران ارتباط گیرند. چالش افراد کم شنوا صرفاً به ارتباطات ختم نشده و افراد درگیر مشکلات دیگر نیز خواهند شد. از همین رو، لازم است تا اگر کودکتان دچار کم شنوایی است، از سایت طنین سمعک، اقدام به خرید سمعک کنید و از بروز دیگر مسائل، در سریعترین زمان جلوگیری نمایید. ما قصد داریم تا در این مقاله به بررسی چالشهایی بپردازیم که ممکن است برای افراد کم شنوا پیش آید. با ما همراه باشید.
کم شنوایی و انواع آن
پیش از آنکه به مبحث چالش افراد کم شنوا بپردازیم، خالی از لطف نیست که نگاهی به مسئله کم شنوایی و ابتداییترین علائم آن داشته باشیم. به طور کلی، گوش از سه بخش گوناگون یعنی گوش میانی، خارجی، داخلی و عصب شنوایی تشکیل شده و اگر به هر کدام از این بخشها آسیبی وارد گردد، کم شنوایی اتفاق خواهد افتاد؛ در این حالت سیگنالها و صداها به درستی به گوش نمیرسند و افراد قادر نخواهند بود تا به درستی با دیگران ارتباط برقرار نمایند. در همین حالت است که میگویند کمشنوایی رخ داده و گوش کاربرد استاندارد را ندارد.
به بیان دیگر، ما میتوانیم کمشنوایی را نتیجه از دست دادن توانایی درک و دریافت صداهای پیرامون بدانیم. این مسئله باتوجه به شرایط هر فرد با درجههای گوناگونی رخ میدهد و ممکن نیست که همه افراد درگیر مشکل کمشنوایی به طور یکسان توانایی شنیداری خود را از دست بدهند.


این اختلال در ۴ سطح مختلف ایجاد میشود که عبارتاند از:
- اختلال شنوایی خفیف: درک کلمات برای افراد درگیر دشوار است.
- اختلال شنوایی متوسط: برای ادامه دادن یک مکالمه نیازمند سمعک هستند.
- ناشنوایی شدید: حتی با داشتن سمعک نیز قادر نیستند به درستی صداها را درک کنند.
- ناشنوایی عمیق: سمعک در این شرایط کافی نیست و صرفاً افراد قادر به لبخوانی خواهند بود.
علت کاهش شنوایی چیست؟
برای بررسی چالش افراد کم شنوا، ابتدا باید بیابیم که اصلا این مشکل چرا رخ داده است و میزان کمشنوایی چقدر میباشد. مختصراً باید بدانید که مهمترین علت کم شنوایی، قرار گرفتن در معرض صداهای بالاست؛ که البته این اتفاق نیز اصلیترین دلیل برای کاهش شنوایی میباشد. گاهی فرد بعد از مواجه شدن با صدای بلند برای مدت کوتاهی و به طور کاملاً ناگهانی دچار کاهش شنوایی میشود. بهعنوان نمونه، شخصی که در یک کنسرت با صدای بلند قرار میگیرد یا اینکه در معرض صدای انفجار میباشد، موقتاً دچار از دست دادن شنوایی میگردد.
چند نمونه از عوامل از دست دادن بخشی از توانایی شنوایی شامل، بیماریهای مادرزادی، مشکلات قلبی، فشار خون غیر استاندارد، سکته مغزی، وارد شدن ضربه به علت تصادف و دیابت خواهند بود.
برای رزرو نوبت شنوایی سنجی، مشاوره و خرید سمعک تماس بگیرید.
چالشهای خانوادگی افراد کم شنوا
چالش افراد کم شنوا گاهی ممکن است تا اطرافیان را نیز تحت تاثیر قرار دهد. چالشهای خانوادگی افراد کم شنوا به مراتب بیشتر از چالشهای اجتماعی افراد کم شنوا بوده؛ چراکه اولین و مهمترین جامعهای که افراد در آن رشد میکنند، خانواده میباشد. برخی از والدین در مرحله اول کم شنوایی کودک را تکذیب میکنند و نمیخواهند قبول کنند که این نقص در کودک وجود دارد. آنان باور نمیکنند که این مشکل دائمی است؛ از همین رو، هیچ تلاشی برای درمان این مشکل نخواهند کرد. اما واقعیت آن است که اگر شما در مرحله اول که از کم شنوایی فرزند خود مطلع میشوید، اقدام به خرید سمعک هوشمند، از یک مجموعه معتبر مانند طنین سمعک نمایید، قادر خواهید بود تا از مشکلات دیگر محتمل برای آینده کودکتان جلوگیری کنید.
دومین چالش افراد کم شنوا در سنین خردسالی همچنان مرتبط به خانواده آنان است. گاهی پدر و مادرها خود را مسئول این نقص میدانند و احساس گناه عجیبی سراغشان خواهد آمد. همچنین برخی والدین از اینکه نتوانند این مشکل فزرند را به طور کامل حل کنند، احساس افسردگی و اضطراب خواهند کرد که این نکته میتواند خود سبب ایجاد فضایی ناامن برای فرزند درگیر اختلال گردد.


چالشهای اجتماعی افراد کم شنوا
همانگونه که از نام این اختلال پیداست؛ کم شنوایی به معنای عدم توانایی فرد در شنیدن صداها و درک آنان به صورت نرمال میباشد. حال این مسئله میتواند مسائلی را مرتبط به ارتباطات اجتماعی افراد به وجود آورد. چالشهای اجتماعی افراد کم شنوا از مهمترین مسائلی است که باید به آنان توجه شود؛ چراکه انسانها در ارتباط با دیگران معنا پیدا میکنند و چنانچه فردی به دلیل نقصهای جسمی که دارد، انتخاب کند که در جامعه حضور نیابد، درگیر مشکلات دیگری نیز خواهد شد که در ادامه به آنان میپردازیم.
بیشتر بخوانید!
چه زمانی به شست و شوی گوش نیاز پیدا می کنید؟
جدیدترین روش درمان ناشنوایی با حسگر مویی و سلول های بنیادی روده
افسردگی
روانشناسان دریافتهاند که یکی از ابتداییترین و مهمترین علتهای افسردگی، تنهایی میباشد. عدم ارتباط با دیگران و گوشهگیری سبب میشود تا افراد از لحاظ ذهنی و روحی احساس ناتوانی و خستگی کاذب کنند و نتیجتاً مشکلات روانی جدیتری برایشان رخ دهد. نکتهای که وجود دارد آن است که در جهت کمک به افراد کم شنوا، کامیونیتیهایی را ایجاد کنیم که افراد در آنان احساس امنیت و راحتی داشته باشند و نتیجتاً به دلیل این نقص جسمانی درگیر افسردگی و مشکلات روانی نشوند.
انزوا و گوشهگیر شدن
انزوا نمونه دیگری از چالش افراد کم شنوا میباشد. این مسئله زمانی رخ میدهد که فرد به دلیل اینکه قادر نیست تا صداها را درست بشنود و درک کند، درگیر اضطراب شده و نتیجتاً تصمیم به جدا شدن از اجتماع میگیرد. گوشهگیر شدن در نتیجه کم شنوایی، بیشتر برای کودکان اتفاق میافتد. این مسئله به تنهایی میتواند مشکلات جدی بیشتری را برای کودکان حاصل کند.
پدر و مادرها در وهله اول لازم است تا این مشکل را به زبان ساده، برای فرزندشان توضیح دهند و با کمکگیری از یک متخصص بالینی به حل این مشکل بپردازند.
عدم توانایی یافتن شغل
یکی از مهمترین نکاتی که همواره درباره چالش افراد کم شنوا مطرح میشود، آن است که این افراد در جامعه قادر نخواهند بود تا شغل مورد علاقهشان را بیابند. به بیان دیگر، این افراد آنقدر درگیر اضطراب اجتماعی میشوند که حس میکنند از سمت جامعه پس زده خواهند شد و نتیجتاً تمایلی به ورود به اجتماع ندارند.
چالشهای کاری افراد کم شنوا
چالش افراد کم شنوا میتواند تا حد بسیار بالایی زندگی افراد را تحت تاثیر قرار دهد. یکی از مهمترین چالشهای کاری افراد کم شنوا آن است که همانطور که این افراد نمیتوانند به درستی ارتباط برقرار کنند، قادر نخواهند بود تا به طور کاملاً سازنده در محیط کار نقش خود را ایفا نمایند. کم شنوایان از اینکه در محل کار با دیگران گفت و گو داشته باشند پرهیز میکنند و از حضور در جلسات کاری حس خوبی نخواهند داشت. همین عامل نیز سبب میشود تا افراد درگیر نقص شنوایی نتوانند کارشان را به خوبی انجام دهند.
تمامی این نکات سبب میشود تا مدیران کسب و کارها به دنبال افرادی بگردند که درگیر نقص شنوایی نباشند. طبیعتاً هیچ فردی دوست ندارد تا کارمندانش کم کاری نمایند. حال برای اینکه کمکی به رفع این مسئله کنیم، باید بگوییم که در مرحله اول نیازمند خرید سمعک هستید. از آنجایی که این ابزار شنوایی از نظر نوع و کیفیت دارای حساسیت بالاست، لازم است تا شما آن را از یک مرکز معتبر مانند طنین سمعک خریداری کنید.


راههای پیشگیری از ایجاد چالشهای کم شنوایی
چنانچه بخواهیم راه کارهایی را ارائه دهیم که نتیجتاً بتوانند از ایجاد چالشهای کم شنوایی کم کند، لازم است تا بیابیم که چگونه میتوانیم مشکل نقص شنوایی را حل کنیم. همهچیز خیلی واضح است! ما به هیچ روشی قادر نیستیم تا از مشکل کم شنوایی ارثی جلوگیری کنیم. این نوع از کم شنوایی از بدو تولد با افراد خواهد بود و تا لحظه مرگ آنان را همراهی خواهد کرد. نکتهای که بسیار اهمیت دارد آن است که شما سعی کنید از بیشتر شدن نقص کم شنوایی جلوگیری نمایید.
به این مسئله توجه داشته باشید که هرچه میزان و شدت کم شنوایی کمتر باشد، چالشهایی که ایجاد میکند نیز کمتر خواهند بود. به بیان دیگر، چنانچه شما مشکل کم شنوایی فرزندتان را بیابید و از همان ابتدا آن را بپذیرد؛ لازم است تا به پزشک متخصص مراجعه کرده و اقدام به خرید سمعک کنید.
چگونه از ابتلا به کم شنوایی جلوگیری کنیم؟
برای پاسخ به سوال مطرح شده باید نگاهی به ساختار گوش انداخت. ساختارهای گوش میتوانند به روشهای گوناگونی آسیب پذیرند. قرار گرفتن در معرض صداهای بالاتر از ۸۵ دسی بل میتواند سبب کم شنوایی شما گردد. با این وجود، بعضی از اقدامات را میتوانید برای کاهش ریسک از دست دادن شنوایی خود انجام دهید. همچنین نمونههای دیگری از روشهای جلوگیری از کمشنوایی عبارتاند از:
- صدای تلویزیون یا دیگر گیرندهها را خیلی بالا نبرید. کودکان در سنین پایین به صداهای بلند حساس بوده و خرید اسباب بازیهای پر سر و صدا مشکلاتی را برای شنوایی آنان ایجاد میکند.
- سعی کنید صدای هدفون را در میزان متوسط رو به پایین قرار دهید.
- بهرهگیری از یک گوشگیر مناسب میتواند از رسیدن صداهای زیاد به گوش شما جلوگیری کند
- از سوابهای پنبهای برای گوش کودکان بهره نبرید.
- چنانچه در مراسمات عروسی یا کنسرتهای هنری حضور مییابید، سعی کنید تا در دورترین نقطه از بلندگوهای بزرگ بنشینید.
جمع بندی
همانطور که در متن بالا گفته شد، چالش افراد کم شنوا میتواند تاثیرات منفی بالایی بر روند زندگی آنان داشته باشد. مهمترین نکته آن است که اگر افراد در سنین کم دچار کم شنوایی ارثی باشند، در آیندهشان با مشکلات بیشتری مواجه خواهند شد. برای حل این مسئله لازم است تا به محض اینکه متوجه میشوید کودکتان درگیر مشکل کم شنوایی است، او را نزد پزشک متخصص ببرید تا بررسیهای لازم انجام شود. شما در مرحله بعدی لازم است تا حتماً اقدام به خرید سمعک از سایت طنین سمعک نمایید. این مرکز یکی از بهترین مجموعههای تعمیر سمعک بوده و محصولاتش را با بالاترین کیفیت ارائه میدهد.