چگونه باتری سمعک را تعویض کنیم؟
باتری سمعک یکی از اصلیترین تجهیزات آن است که باید مورد توجه قرار گیرد. زیرا اگر باتری دستگاه سمعک تمام شود، عملکرد آن را با اختلال روبرو میسازد؛ ممکن است یکی از مهم ترین دلایل کاهش صدای سمعک باشد. این امر آزاردهنده است زیرا پس از اتمام باتری، فرد نمیتواند صداهای اطراف را با وضوح قبلی بشنود. در این مطلب به بررسی این موضوع میپردازیم تا نسبت به زمان تعویض باتری اطلاعات لازم را بدست آورید. با این مطلب از طنین سمعک همراه باشید.
چه وقت باتری سمعک را تعویض کنیم؟
تعویض باتری سمعک، یکی از مهمترین نکات مراقبت از سمعک است. باتریهای انواع سمعک با توجه به ظرفیت، تعداد دفعات استفاده و نوع باتری بین ۳ تا 20 روز دوام دارند. البته نحوه استفاده شخص از سمعک هم در این زمینه موثر است. در صورتی که کم شنوایی شما شدید است پس سمعک باید تقویت بیشتری داشته باشد و این موضوع باعث تخلیه سریعتر باتری میشود. بعضی از امکانات سمعک مثل بلوتوث، برقراری تماس و یا اتصال اینترنت باعث افزایش مصرف باتری میشود.
سایز باتری نیز میتواند بازه زمانی تخلیه باتری را دستخوش تغییر کند. هر چه سایز باتری کوچکتر باشد، سریعتر نیاز به تعویض پیدا میکند. باتری سایز ۱۰ بین ۳ تا ۷ روز و باتری بزرگ ۶۷۵ بین ۹ تا ۲۰ روز دوام دارد. به طور کلی اگر ۱۶ ساعت در طول روز از سمعک استفاده کنید؛ باید بین ۵ تا ۷ روز به فکر تعویض باتری سمعک خود باشید.
مراحل تعویض باتری سمعک
۱- آماده کردن باتری جدید
باتری هر سمعک باید سایز هماهنگ با همان سمعک را داشته باشد، پس پیش از همه چیز به این مورد توجه کنید. برای تعویض باتری سمعک باید ابتدا باتری جدید را آماده نمایید. برای این کار باید درب جا باتری سمعک خود را باز کرده و سپس باتری قدیمی را خارج کنید. باتری جدید دارای یک برچسب بر روی قطب مثبت است که به منظور محافظت از آن در محیط خلاء روی آن چسبانده میشود بنابراین باید پیش از نصب این برچسب از سطح باتری جدا شود. بعد از جداسازی برچسب حدودا یک دقیقه اجازه دهید تا باتریها در معرض اکسیژن قرار گرفته و فعال شوند.
۲- قرار دادن باتری در محفظه باتری سمعک
باتری ها دارای یک قطب مثبت و یک قطب منفی هستند. سمت صاف باتری مثبت و سمت برجسته آن منفی است. شما باید باتری را از سمت مثبت و به طرف بالا در قسمت جای باتری سمعک قرار دهید. اگر از سمت منفی باتری را در محفظه بگذارید؛ درب محفظه بسته نمیشود و حتی ممکن است به آن صدمه بزند.
۳- بستن درب محفظه باتری
پس از نصب باتری نوبت به بستن درب محفظه میرسد. درب محفظه باتری سمعک باید به آسانی بسته شود. اگر برای بستن درب با مشکلی روبرو شدهاید باید به بررسی باتریها بپردازید. زیرا امکان نصب اشتباه باتری از سمت منفی آن وجود دارد.
مهم ترین نکته در هنگام خرید باتری
بر روی جلد هر ورق از باتری ها در زمان تولید یک تاریخ به صورت میلادی درج میشود که نشانگر بهترین زمان مصرف یا به عبارتی تاریخ اتمام اعتبار آن باتری است بنابراین در هنگام خرید باتری سمعک به این نکته توجه نمایید زیرا در غیر اینصورت اگر تاریخ مصرف آن گذشته باشد ممکن است به سمعک شما آسیب جدی وارد سازد.
مثال: 07.2025 یعنی اینکه بهترین زمان مصرف باتری پایان ماه هفتم سال 2025 است.
ما در طنین سمعک باکیفیت ترین باتری های سمعک را با بهترین قیمت در اختیار شما قرار میدهیم.
نکات پایانی در مورد باتری سمعک
در این مطلب تعویض باتری سمعک را مورد بررسی قرار دادیم. تمام شدن باتری انواع دستگاه سمعک بسیار رایج است. پس اگر با مشکلاتی مثل افت کیفیت صدا یا شنیدن بوق اتمام باتری در سمعک روبرو شدهاید باید به فکر تعویض باتری باشید. بازه زمانی تعویض باتری متفاوت است زیرا بستگی به میزان استفاده شخص از سمعک دارد. به طور کلی نیاز است که باتری دستگاههای مختلف سمعک حداقل هفتهای یکبار و نهایتا ماهی یکبار تعویض شوند.
منابع: