

باتری سمعک، مهم ترین لوازم جانبی سمعک
امروزه تمامی وسایل الکترونیکی قابل حمل همچون تلفن همراه، وسایل صوتی و تصویری پرتابل، و…. نیاز دارندکه بوسیله یک منبع تغذیه کوچک کار کنند و برای مدت طولانی در حالت آماده به کار باقی بمانند. بنابراین بهترین منبع تغذیه برای اینگونه وسایل باتری های مخصوص به وسیله مورد استفاده میباشد که در انواع تعویض شونده و قابل شارژ در بازار موجود است . در ادامه این مطلب قیمت باتری سمعک ، راهنمای خرید و سایز آن را بررسی می کنیم.
سمعک هم مانند بقیه وسایل الکترونیکی برای روشن شدن و در حالت روشن باقی ماندن نیاز به باتری مخصوص به خود دارد.
قیمت باتری سمعک
معمولا در هر بسته باتریسمعک، 6 عدد باتری قرار دارد که با توجه به تاریخ انقضاء که در پشت بسته باتریسمعک درج شده است به بازار عرضه میشود قیمت جهانی باتریسمعک چیزی در حدود یک دلار و بیست و پنج سنت است . هر چقدر تاریخ انقضاء باتریسمعک بیشتر باشد باتریسمعک طول عمر بیشتری داشته و سمعک بهتر کار میکند.
از کجا باتری سمعک بخرم
شما میتوانید باتریسمعک را از مراکز شنوایی و کلینیکهای شنوایی و سمعک تهیه نمایید.توجه داشته باشید هر چه تارخ انقضاء باتریسمعک طولانی تر باشد طول عمر بالاتری دارد.
شما میتوانید انواع باتریسمعک اورجینال با تاریخ انقضاء طولانی را در کلینیک تخصصی شنوایی و سمعک، طنین سمعک با قیمت مناسب به صورت کلی و جزئی تهیه نمایید.
برای تهیه باتریسمعک میتوانید در ساعت کاری کلینیک به صورت حضوری مراجعه نمایید و همچنین ارسال توسط پیک موتوری در شهر تهران و یا ارسال از طریق پست به سراسر کشور امکان پذیر است .
شما میتوانید برای تهیه باتریسمعک از ساعت 10 صبح تا 7 شب با شماره تلفن های زیر تماس حاصل نمایید.
2 – 021-66962951 و 66952918 -021
انواع برندهای باتری سمعک
باتریسمعک با برند ریوواک (Rayovac) یکی از بهترین برندهای حال حاضر در جهان و ساخت کشور انگلستان است که با نام Rayovac Extra Advanced درحال حاضر با تاریخ انقضاء (2023) عرضه میشود.
باتریسمعک زیمنس Siemensساخت کشور آلمان با تاریخ انقضاء(2022)
باتریسمعک ویدکس Widex ساخت کشور دانمارک با تاریخ انقضاء (2023)
باتری دوراسل Durasell ساخت کشور آلمان با تاریخ انقضاء (2022 )
سایز باتری سمعک
باتری های سمعک با توجه به نوع و مدل سمعک مورد استفاده در انواع سایزهای مختلف قابل دسترس میباشد توجه داشته باشید هر نوع سمعک فقط و فقط از یک سایز بخصوص میتواند استفاده کند.
باتریسمعک در چهارسایز مختلف تولید و به بازار عرضه میشود
باتری شماره 10 با روکش محافظ زرد رنگ
باتری شماره 312 با روکش محافظ قهوه ای رنگ
باتری شماره 13 بار روکش محافظ نارنجی رنگ
و باتری شماره 675 با روکش محافظ آبی رنگ ت
طول عمر باتری سمعک
باتوجه به نوع سمعک و تکنولوژی بکار رفته در سمعک طول عمر باتری ها هم متفاوت است به طور مثال اگر یک نفر از یک سمعک هوشمند دیجیتال نامریی به طور متوسط 15 ساعت در روز استفاده کند طول عمر باتریسمعک وی چیزی در حدود 5 تا 7 روز میباشد.
باتری های بزرگتر بدلیل داشتن فضای بیشتر جهت ذخیره مواد مورد نیاز طول عمر بیشتری دارند که بیشتر در سمعک های پشت گوشی مورد استفاده قرار میگیرند. به طور مثال اگر یک فرد از یک سمعک پشت گوشی با باتری سایز 675 استفاده کند برحسب میزان کم شنوایی چیزی در حدود 15 الی 20 روز باتریسمعک ایشان طول عمر خواهد داشت .
لازم به ذکر است که سایز باتری در قیمت آن هیچگونه تاثیری ندارد.
درحال حاضر دو نوع باتریسمعک برای سمعک ها وجود دارد
باتری های یک بار مصرف و باتری های قابل شارژ
متداولترین نوع باتریسمعک باتری های یک بار مصرف از نوع Zinc-air ( روی – هوا )هستند و باتری های جیوه ای سالهاست که بدلیل آسیب های که به مدارات سمعک ها وارد میکردند دیگر ساخته نمی شوند .
از آنجایی که باتری های ( روی – هوا ) به وسیله هوا فعال میشوند در کارخانه سازنده یک لیبل محافظ روی آنها نصب میشود که از ورود هوا به داخل آن جلوگیری میشود و تا زمان استفاده غیر فعال است و هر زمان که کاربر سمعک تصمیم به استفاده از باتریسمعک دارد به محض برداشتن لیبل محافظ اکسیژن یا همان هوا بر روی مواد ( روی ) اثر گذاشته و آن را فعال میکند بنابراین برای اینکه باتری ( روی – هوا ) بهترین عملکرد را داشته باشد کاربر باید چیزی در حدود یک دقیقه بعد از کندن لیبل محافظ باتری را در داخل سمعک قرار دهد.
گذاشتن مجدد لیبل باتری روی آن مانع فعالیت و خالی شدن باتری نمیشود.
بهتر است باتریسمعک را در جای خشک و خنک نگهداری کنید و از گذاشتن باتری در یخچال خودداری کنید زیرا باعث ایجاد رطوبت در زیر لیبل باتری شده هم طول عمر باتری را کم میکند و هم به سمعک آسیب میرساند.
نوع دیگر باتریسمعک باتری های قابل شارژ هستند که مختص به بعضی از مدل ها و برندهای سمعک میاشند و به این صورت عمل میکنند که همانند گوشی تلفن همراه کاربر با یک بار شارژ سمعک توسط شارژر مخصوص چیزی در حدود 10 تا 15 ساعت میتواند از سمعک خود به راحتی استفاده کند .
راههای افزایش طول عمر باتری سمعک
به طور کلی روشهای متداولی برای افزایش طول عمر بلتری سمعک وجود ندارد اما رعایت بعضی از نکات زیر میتواند طول عمر باتریسمعک شما را افزایش دهد
باتری های سمعک خود را در جای خشک و خنک نگهداری کنید. محیطهای گرم و مرطوب موجب کوتاهتر شدن طول عمر باتریسمعک میشود.
شب هنگام و مواقعی که از سمعک استفاده نمیکنید، آن را خاموش کرده و در باتری آن را کاملا باز بگذارید این کار موجب میشود که توان باتریسمعک شما بی جهت هدر نرود و باعث از بین رفتن رطوبت درون باتری و سمعک (HEARING AID) شما میشود.
هرگز باتری را بدون بسته بندی در جیب و یا کیف پول و در کنار اشیاء فلزی مثل سکه و دسته کلید قرار ندهید این کار باعث اتصال کوتاه باتری و تخلیه آن میشود. برای عملکرد بهتر باتری، همیشه همچنین، باتریسمعک را بدون بستهبندی در جیب، کنار دسته کلید و سکه قرار ندهید این کار باعث اتصالات کوتاه باتری با لوازم فلزی شده و عمر آن را کم میکند .