بهترین سمعک برای سالمندان – ویژگی های سمعک سالمندان
از جمله عوارض شایع کهولت سن، افت شنوایی میباشد که به آن پیرگوشی میگویند. پیرگوشی به علت کاهش توانایی حلزون و اعصاب شنوایی رخ میدهد. از بهترین راههای درمان پیرگوشی استفاده از سمعک میباشد. همچنین سمعک از زوال عقل سالمندان جلوگیری میکند.
با اینکه سمعکها در ظاهر از قابلیتها و کاربردهای یکسانی برخوردار هستند، اما هر کدام از آنها دارای ویژگیها و عملکرد متفاوتی میباشند که با توجه به نیاز هر شخص استفاده میشود. تشخیص نوع سمعک مورد نیاز هر فرد سالمند، توسط متخصص شنوایی و آزمایشهای ادیوگرام انجام میگیرد.
از آنجا که با افزایش سن مشکلات و اختلالات متفاوتی گریبان گیر افراد میشود، از جمله پیر گوشی استفاده از سمعک سالمندان جهت ارتباط با اجتماع از اهمیت بالایی برای آنها برخوردار میباشد، تا از شکلگیری معضلهایی مانند افسردگی، گوشهگیری و آلزایمر جلوگیری کند.
مناسب ترین و بهترین سمعک برای سالمندان
در هنگام پیرگوشی، شنوایی افراد در فرکانسهای بالا دچار اختلالات شدیدی میشود و عصبهای شنوایی از بین میروند. به همین منظور استفاده از سمعکهایی که فرکانسهای بالا را تقویت میکنند به این افراد توصیه میشود. سمعکهای پشت گوشی با داشتن چنین قابلیتی این امکان را برای سالمندان به وجود میآورند که صداهای محیط را بهتر و قابل فهمتر بشنوند. همچنین ابعاد بزرگتر این سمعک و قرارگیری جای باتری آن در بیرون گوش، راحتی عمل بیشتری برای سالمندان به وجود میآورد.
سمعکهای پشت گوشی دیجیتال، که در کنار ابعاد بزرگتری که دارند، از تکنولوژیهای کاهش نویز و سیگنالها برخوردار هستند، که همین امر سبب افزایش درک گفتار در افراد مسن میشود.
هرچه افت شنوایی در افراد بیشتر باشد، امکان استفاده از سمعکهای کوچک و نامرئی برای آنها کمتر است، زیرا آنها به سمعکهای قویتری برای تقویت فرکانسها احتیاج دارند و هرچه ظرافت سمعکها بیشتر شود توانایی آنها در تبدیل و تقویت صداها کاهش مییابد. البته برخی سالمندان با توجه به میزان اجتماعی بودن و فعالیتهایشان میتوانند از سمعکهای نامرئی استفاده کنند.
به منظور تهیه سمعک برای افراد سالمند، مراجعه به شنواییسنج یا متخصص شنوایی ضروری میباشد. آنها با بررسی نمودار ادیوگرام افراد با توجه مشکلات شنوایی، سمعکهایی با ویژگی های موردنیاز سالمندان تجویز میکنند.
سمعک مخصوص سالمندان دارای چه ویژگی هایی هستند؟
با بررسیها و آزمایشاتی که متخصص شنوایی انجام میدهد، سمعکهایی با ویژگی مناسب به افراد مسن توصیه میکند. این ویژگیها با توجه به اختلالاتی مانند لرزش دست، فراموشی و غیره که افراد با کهولت سن دچار آن میشوند در ارتباط است. غالباً افراد مسن از سمعکهای پشت گوشی هوشمند استفاده میکنند تا عملکردها و کاربردهای مورد نیاز آنها را برایشان فراهم کند.
تقویت فرکانس های بالا
کم شنوایی در فرکانس بالا عموماً اختلال غیر قابل بازگشت میباشد. راه درمانی این اختلال استفاده از سمعکهای تقویت کننده فرکانس بالا میباشد که به صورت پشت گوشی طراحی شدهاند، تا مانع افزایش فرکانسهای پایین شوند.
استفاده از لوازم جانبی و ابزار های کنترل سمعک
سمعکهای هوشمند با داشتن ابزار و قابلیتهای جانبی به افراد مسن کمک میکنند تا راحتتر تنظیمات سمعک خود را انجام دهند و در صورت نیاز در آن تغییراتی با استفاده از تلفن همراه خود به وجود آورند.
افزایش قدرت درک گفتار
با توجه به فناوریهای نوین و بهروزی که در سمعکهای هوشمند به کار رفته است، درک و تمایز صداها را برای افراد مسن راحتتر کرده و سبب افزایش ارتباط آنها با محیط پیرامون میشود.
کاهش نویز و سیگنال های محیط
به منظور دستیابی به این هدف قابلیتی در سمعکهای هوشمند نهفته شده است تا سیگنالهای مطلوب را تشخیص و آن را افزایش دهد و سیگنالها و نویزهای نامطلوب را کاهش دهد یا از بین ببرد.
کاهش وزوز گوش
از سری دلایل اصلی وزوز گوش در سالمندان، کم شنوایی میباشد. آنها میتوانند با استفاده از سمعک علاوه بر مشکل کم شنوایی، اختلالاتی نظیر وزوز گوش را حل کنند.
ابعاد و اندازه به مراتب بزرگ تر نسبت به سایر سمعک ها
همانطور که ذکر شد ابعاد و اندازه بزرگ سمعکهای پشت گوشی به سالمندانی که دچار فراموشی یا حواس پرتی میشوند، این امکان را میدهد که از گم شدن سمعک خود جلوگیری کنند و در صورت فراموشی بتوانند راحتتر آن را پیدا کنند.
سمعکی که چنین ویژگیهایی داشته باشد، جزء بهترین سمعک برای سالمندان میباشد. ترکیبی از تمام این ویژگیها را میتوانید در سمعک های پشت گوشی هوشمند مشاهده نمایید. همچنین داشتن چنین قابلیتهایی اهمیت استفاده از سمعک را برای سالمندان دوچندان کرده است.
استفاده از سمعک در افراد مسن چه اهمیتی دارد؟
کم شنوایی از جمله مهم ترین دلایل دور شدن سالمندان از اجتماع و جمع اطرافیان خود میباشد. افت شنوایی به آنها احساس کمبود و ضعفی نسبت به سایرین میدهد که در نتیجه آن ممکن است اختلالاتی همچون افسردگی و کاهش اعتماد به نفس در آنها رخ دهد. در پی این عارضه مشکلات عصبی، روحی، جسمی و حتی آلزایمر هم ممکن است برای افراد رخ دهد که در کل، کیفیت زندگی آنها را به شدت پایین میآورد. میتوانید با خرید سمعک مناسب سالمندان زندگی دوباره به این افراد ببخشید و از بروز چنین عوارضی در آنها جلوگیری کنید.
بهترین شرکت های تولیدکننده سمعک برای سالمندان
به منظور آن که بیشتر افرادی که از سمعک استفاده میکنند افراد بالای 60 سال و سالمندان میباشند به همین دلیل عمدتاً برندها و شرکتهای مطرح سازنده سمعک در ساخت سمعک مناسب سالمندان از بهروزترین و مدرنترین امکانات برای راحتی بیشتر آنها استفاده کردهاند. وجود این امکانات در سمعک به سالمندان این اجازه را میدهد تا دسترسیهای راحتتری به قابلیتهای مختلف سمعک داشته باشند. برخی از مهمترین و بهترین شرکتهای سازنده سمعک سالمندان عبارتند از؛
سمعک زیمنس
برند زیمنس ساخته کشور آلمان با داشتن ویژگیهایی از قبیل کنترل صدا، طراحی و فیزیک مقاوم، پشتیبانی چندگانه و طول عمر باتری بالا از مناسبترین و کاربردیترین سمعک سالمندان میباشد.
سمعک فوناک
از معروفترین برندهای سوئیسی تولیدکننده سمعک که انواع سمعک را در ابعاد گوناگون به منظور استفاده کودکان و سالمندان تولید و روانه بازار میکند. سمعک فوناک با حذف نویزهای اضافه و تقویت درک گفتار مناسبترین سمعک برای کم شنوایی شدید میباشد.
سمعک اتیکن
سمعک اتیکن ساخت کشور دانمارک و از پیشرفتهترین سمعکهای جهان میباشد که از قابلیتهای حائز اهمیت آن میتوان به قابلیت شارژ سریع، قابلیت جهت یابی، نمایشگر LED و کاهنده وزوز گوش اشاره کرد که تلفیقی از ویژگیهای مورد نیاز سالمندان از یک سمعک میباشد.
سمعک ویدکس
سمعک ویدکس از جمله به صرفهترین و اقتصادیترین سمعکهای موجود در بازار ساخت کشور دانمارک میباشد که از کیفیت و عملکرد مطلوبی برخوردار است. همچنین از دلایل مهم انتخاب این سمعک برای سالمندان، تعمیر آسان و تهیه لوازم جانبی راحت این محصول در ایران میباشد.
هرکدام از سمعکهای نام برده شده از بهترین و مناسبترین سمعک سالمندان میباشد که در بازار ایران یافت میشود. شنوایی سنج با بررسی نیازهای سالمند، سمعک مناسب با آن را پیشنهاد میکند.
جمع بندی
از بزرگترین معضلها و اختلالاتی که افراد با افزایش سن دچار آن میشوند، پیرگوشی میباشد. در این بیماری سالمندان صداها با فرکانس بالا را نمیتوانند تشخیص دهند. ویژگی سمعک سالمندان، شامل تقویت صداهای فرکانس بالا، افزایش قدرت درک گفتار، کاهش نویز و وزوز گوش میباشد. سالمندان میتوانند با مراجعه به شنواییسنج و انتخاب سمعک مناسب با جامعه اطراف خود ارتباط بهتری برقرار کنند و از بروز مشکلاتی مانند افسردگی و اختلالات روحی جلوگیری کنند.
طنین سمعک با بهرهگیری از مجربترین و بهروزترین کارشناسان و متخصصین شنوایی آماده خدمت رسانی به همراهان عزیز میباشد.
انتخاب بهترین سمعک برای سالمندان به عوامل مختلفی مانند نوع و میزان کم شنوایی، نیازها و ترجیحات فردی، بودجه و سبک زندگی او بستگی دارد.
معمولاً برای سالمندان سمعک های پشت گوشی تجویز می شود. این سمعک ها به دلیل اندازه بزرگتر، استفاده و تنظیم آسان تری دارند و برای افراد با کم شنوایی شدید نیز مناسب هستند.
سمعک های هوشمند دارای قابلیت های پیشرفته ای مانند تنظیم خودکار صدا، اتصال به بلوتوث و برنامه های گوشی هوشمند هستند که می توانند برای سالمندان مفید باشند.
خیر، سمعک باعث بدتر شدن شنوایی شما نمیشود. سمعک فقط صداها را تقویت میکند و آنها را به گوش داخلی شما میفرستد.
میشه برای کسای که پیر گوشی دارند فقط یک سمعک استفاده کرد؟
بله، برای افراد دارای پیرگوشی میتوان فقط از یک سمعک استفاده کرد. در واقع، استفاده از یک سمعک در بسیاری از موارد می تواند به اندازه استفاده از دو سمعک مفید باشد.